2. dubna 2015

Instruktážní video: nouzové otevření dveří kokpitu Airbusu 320

Na následujícím odkazu (nejde vložit) najdete instruktážní video Airbusu, ukazující nouzové otevření dveří kokpitu, pokud posádka uvnitř nereaguje.

Toto zásadní video ukazuje naprostou lživost údajů, na nichž staví současné vyšetřování (nemožnost otevřít kokpit, nahrávka z kokpitu - pilotův dech). Vyplývá z něj, že není možné, aby někdo zevnitř zabránil přístupu do kokpitu.



Pokud posádka uvnitř nereaguje, je možno otevřít dveře zadáním kódu. Po 30 vteřin pípá "beep" a pak lze dveře do 5 vteřin tlakem otevřít. (Programovat kód dveří může pouze letecká společnost, a pokud by byl býval změněn a nebylo to sděleno posádce, opět by to svědčilo o úmyslu nikoliv kopilota...)

Údajná "nahrávka", kterou se ohání "vyšetřování" (neboli "zametání skutečných stop") je falešná. Musela by totiž obsahovat nejen "pilotův dech" (který by stejně v hluku letadla nemohl být slyšet), ale i pískání zařízení na otvírání dveří. Nic takového tam není.

Proto si "vyšetřovatelé" zastírající tento vládou sponzorovaný zločin musejí vymýšlet další a další historky, aby "kalili vodu"... (Kopilot měl deprese... Ne, bral hory léků... Ne, konvertoval k islámu... Ne, chtěl změnit svět... Ne, ... atd. atd. jak to znáte z médií.)

Dodatek: 

Jak velký hluk je v kokpitu A320?
Z webové diskuse na fóru pilotů:
http://www.pprune.org/members/383829-fokker79

A320 Cockpit Noise Level

Hi,
I just measure the Db in the A320 cockpit with an Ipad app. I got an average of 105 Db all the cruise flight. I read that above 75 Db of daily exposure you get damage to your ears. This damage means a slowly reduction in the hearing capacity.

Ahoj, právě měřím decibely v kokpitu A320 aplikací Ipadu. Dostal jsem za celý let průměr 105 decibelů. Četl jisem, že vystavení hluku nad 75 decibelů poškozuje sluch. Toto poškození znamená pomalé snižování schopnosti slyšet.

Kolik decibelů škodí?
http://www.auris-audio.cz/kolik-decibelu-skodi


Jak silný je hluk 105 Db?
http://www.converter.cz/tabulky/hluk.htm

Příklady zvuků (intenzita hluku)

Tabulka příkladů zvuků o různé intenzitě.
Příklad zvukuHladina intenzity zvuku [dB]
Práh zvuku, slyšení0
Šelest listí (šum listí při slabém větru) [3]10
Šum listí20
Klidná zahrada [3]20
Pouliční hluk (tiché předměstí)30
Šepot, velmi tichý byt a velmi tichá ulice [3]30
Relativní ticho v obsazeném hledišti kina [3]30 - 35
Tlumený hovor40
Malý šum v bytě [3]40
Pouliční hluk (normální)50
Televizor při běžné hlasitosti [1]55
Hlasitý hovor60
Kvákání žáby [1]64
Klapání psacího stroje [1]70
Silně frekventovaná ulice70
Strojovna, hlučný hostinec, potlesk v sále [3]70
Křik [1]80
Tunel metra80
Velmi silná reprodukovaná hudba [3]80
Kohoutí kokrhání [1]85
Motorová vozidla90
Jedoucí vlak [1]90
Maximální hluk motorky100
Přádelna [1]100
Pneumatická sbíječka [1]100
Hlasité obráběcí stroje, kovárna kotlů [3]110
Diskotéka [1]110
Startující letadlo120
Práh bolestivosti [3]130
Akustické trauma [1]140
Petardy [1]170
Horní hranice hlasitosti dětských pistolek [1]180

Myslím, že v žádné nahrávce by při běžném hluku kokpitu nemohl být slyšet "dech" pilota,
Falsifikátoři zapomněli, že pokud by byl slyšet dech, pak by na nahrávce mělo být při pokusech pilota o vstup slyšet i pípání zařízení na otvírání dveří.
Ani jedno nemohlo být při hluku 105 Db (ekvivalent přádelny, pneumatická sbíječka) slyšet.

26 komentářů:

  1. Celkom by som chcela aby zverejnili audio nahravku z ciernej skrinky... prepisovali ju snáď vo všetkých mediach. Keď spadlo lietadlo s hokejistami celkom rýchlo nahravku z ciernej skrinky zverejnili... nevidim dôvod prečo teraz nie... alebo sa boja... ze keď pustia do sveta nahravku podla oficialnych tvrdeni všetkým bude hneď jasne, ze je neprirodzena a fake... och nech ju zverenia... inak oficialne tvrdili ze tam 2x bol spustený alarm... keď sa priblizovali k zemi... boh vie co všetko tam pipalo... ci dvere ci alarm... bud nahravku nezverejnia alebo spekuluju ako ju spraviť co najrealistickejsie... nemaju dôvod ju nezverejnit ak znie tak ako nám oficialne oznamili... Idú sami proti sebe... citala som ze nejake ulomky boli najdene "proti prudu" od miesta havarie co potvrdzuje skutočnosť ze kus trupu bol odlomený z lietadla ešte pred dopadom... A prve oficialne vyhlásenie ze pilot vyhlasil stav nudze a lietadlo klesalo 10 minút... to sú slova pilota vrtulnika fr. letectva 30 min. od miesta havárie.
    Lola

    OdpovědětVymazat
  2. Neviem, či to k niečomu bude ale tu je video z Airbusu 340 v kritickej situacii a postup pilotov ... Ale tam boli piloti pritomni..
    https://www.youtube.com/watch?v=rEf35NtlBLg


    A ešte video s celkom zaujimavými komentmi ktoré som spomenula v príspevku vyššie... http://beforeitsnews.com/alternative/2015/03/the-answer-youre-looking-for-germanwings-flight-9525-downed-by-nato-war-game-the-proof-you-need-has-arrived-eye-opening-video-3130572.html?utm_source=http%3A%2F%2Fl.facebook.com%2Fl.php%3Fu%3Dhttp%253A%252F%252Fb4in.info%252Fhkbw%26h%3DgAQF83mbHAQHDJkCtDFVy-mvYpY3hIsPpm9pshCk9WqzPdw%26enc%3DAZM3SSpDEV9nCQdsptLLtd2sNr75syy2ZcUhDVgNEkh8dQp_txIfftxLULP0B3lFLAy2s5wMh6FY9yVa08ZUVYBfYGBUBWg52QXdxUZDxiYQ4DwcREte4NN9aQIpnER8jUhgFy1BDsv7kvN-1NrG4I_-HdfQazkr7iF34XhLaHrEKg%26s%3D1&utm_term=http%3A%2F%2Fb4in.info%2Fhkbw&utm_campaign=&utm_medium=facebook-share&utm_content=awesm-publisher


    Lola

    OdpovědětVymazat
  3. spíš by mě tedy zajímalo jak je možný, že na dvou kilometrech ctverecnich hledaji několik dni cernou skrinku, která preci ma svůj autonomni vysilac ci proc nepouziji data, které letadlo o prubehu letu preci vysila na několik mist.... dnes uz to preci delaji i auta kazde druhé male firmy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bingo! Drží se hesla: "Zatloukat, zatloukat, zatloukat..a když to praskne - ZATLOUKAT!! :-)

      Vymazat
    2. Přece musí mít nějaký čas na to aby to stihli zfalšovat nebo myslíš že jsou to roboti? :))))

      Vymazat
    3. To už říkal Radim Uzel a před ním i doktor Plzák : zatloukat, zatloukat, a když se na to přijde, znovu zatloukat !

      Vymazat
    4. Kdoví, třeba už jsou kyborgové realitou mezi námi,a ani to netušíme, že se to děje.

      Vymazat
  4. sranda, zrovna na novinkách je článek o tom, jak si Lubitz vyhledával mechanismus dveří před pádem.
    tahle komedie už snad ani nemůže být trapnější
    -vlk-

    OdpovědětVymazat
  5. Nemohu souhlasit se závěry na základě uvedeného videa. Není celé! Chybí tam ukázka postupu, kdy pilot může ZABLOKOVAT dveře přepnutím přepínače do polohy LOCK. Potom se deaktivuje vnější klávesnice (nelze zadat kód). Do kokpitu se pak po dobu 5 minut nikdo nedostane (pokud pilot dveře opět neodblokuje), ani v kokpitu nic nepípá. Pokud tedy pilot v kokpitu minimálně každých 5 min. opakovaně blokuje dveře, pak ten za dveřmi do nich může skutečně jen kopat a nadávat.
    Celé nezmanipulované video (část o blokování je od 2:40): https://www.youtube.com/watch?v=ROIH3KCEIvs

    OdpovědětVymazat
  6. čítal som vtipný diskusný príspevok, že treba ešte chvíľu počkať a dozvieme sa, že pradedo kopilota zapálil ríšsky snem

    OdpovědětVymazat
  7. A odkud autor clanku bere info ze pilotuv dech by v hluku letadla nebyl slyset ?.) ten pilot nesedel na motoru, ale v pilotni kabine, kde zadny hluk neni, pokud tedy autor byl nekdy za letu v pilotni kabine, citlivost mikrofonu co zaznamenava veskere zvuky je dosti znacna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mlácení kapitána do dveří kabiny mikrofon nezachytil ?

      Vymazat
    2. A kdo ho zmlátil ?

      Vymazat
  8. Konec spekulací, kde je pravda ! Instruktážní video nejde zpochybnit. Bohužel, tohle si můžeme říkat tak mezi sebou. Štvanci kopilotu Andreasi Lubitzovi to nepomůže. Ti, co si ho vyhlédli jako obětního beránka jsou mocnější než on .Kde jsou peníze a moc, tam je pravda hluboce pošlapávána. No, třeba tomu kopilotovi také dobře zaplatí za "ochotu hrát oběť ". Jako třeba Breavikovi z Norska
    Zdraví

    dan.

    OdpovědětVymazat
  9. Viděl jste to video?

    OdpovědětVymazat
  10. 105 decibelů v kabině dopravního letadla určitě není, taková zátěž hlukem by nebyla možná. Důvěřovat Ipadu jako kalibrovanému měřiči zvuku je dost naivní, možná jako tácek na koblihu by sloužit mohl, ale na tohle ne. V kabině je o trochu vyšší hluk, než v prostoru pro cestující, piloti se mohou normálně bavit. V leckterém obyčejném autě je při jízdě vyšší hluk, než v kabině airbusu. To, jestli je možné slyšet dech nebo ne a nahrát ho, lze posoudit jen testem, takhle od stolu to asi nikdo neodhadne, ale kloním se k tomu, že spíš ne. Pokud ovšem nejde o nahrávku z headsetu, který by měl zrovna na hlavě, pak by to byla jiná.

    OdpovědětVymazat
  11.  4U95254U9525 flight history

    Full flight history for Germanwings flight 4U9525

    http://www.flightradar24.com/data/pinned/4u9525-5d42675/#5d42675

    OdpovědětVymazat
  12. Tak 105 dB v kokpitu, to je snad vtip ne? Když se dělalo oficiální měření v kabině cestujících (A321), tak byly naměřeny hladiny hluku od 60 do 80 dB. V kokpitu je hluk ještě nižší (kolem 65 dB). Piloti se mohou běžně bavit - kdyby tam měli přes 100 dB, tak by nemohli ani komunikovat s ŘLP. Myslím, že to, že někdo měřil hluk pomocí iPadu, mluví za vše - přesnost bych odhadoval tak na plus/mínus 50 dB :-)

    OdpovědětVymazat
  13. "Myslím, že v žádné nahrávce by při běžném hluku kokpitu nemohl být slyšet "dech" pilota,"

    souhlasím, jenže my nevíme, jestli informace v tomto duchu vyšla z oficiálních zdrojů nebo obsahuje teba velké množství informačního šumu, protože vznikla tupým překládáním a opisováním ještě tupějších mainstreamových novinářů

    OdpovědětVymazat
  14. V tom případu je už tolik změn a nejasností že je nad slunce jasnější že o tom lžou. Každá věta z jejich hub je křivá.

    OdpovědětVymazat
  15. ! Bingo! http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/366184-videli-jsme-ztraceny-boeing-prohlasuji-na-maledivach.html , vojenská základna usa na Diego Garcia je kouda od Malediv, nad kterými letadlo mělo nízký přelet, dál.....takže kdo tipoval přistání právě na základně, myslím, že je to ono :-)
    Čas. odkryje vždy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikam jinam, než na atol Diego García to letadlo tehdy přistát nemohlo ! Na další let, jak bylo správně propočteno, již nemělo palivo. Někdo to spiknutí setsakramentsky dobře zosnoval.

      Vymazat
  16. To je super, ale ak je prepínač v polohe LOCKED, tak sa to otvoriť nedá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si jenom myslíš, protože uvažuješ jen čistě softwarově. A to v podobných případech rozhodně nestačí !

      Vymazat
  17. Dobrý den,
    vážím si Vaší práce, ale mrzí mne, že sem dáte odkaz na video, které je zkrácené tak, aby vyvolalo dojem,
    který má. Po shlédnutí celého videa je celkem jasné, že dveře při zablokování otevřít nejdou.
    Nedávno se něco podobného stalo při čtení článku ohledně sestřeleného letadla nad Ukrajinou, autor měl plno dobrých argumentů,
    ale nezjistil si jak je to ze zaslepenýma okénkama a celý článek šel tím pádem do kytek.
    Toto je další příklad, kdy kdokoli Vás může nařknout z manipulace, škoda.
    Držím Vám palce.
    Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radku nebruč, a raději přidej něco hodnotného do zdejší mlýnice :-)

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.