7. listopadu 2014

Arktický i antarktický led má rekordní tloušťku i rozlohu

Něco pro zastánce globálního oteplování: amatérské video z dílny amerického sledovače umělého počasí s nickem dutchsinse. Zdrojem jeho videa je web NASA http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/ zobrazující zalednění ze satelitního pohledu.


Je tam vidět, jak velká je ledová pokrývka Arktidy i Antarktidy a jak rychle narůstá ...


Ledová pokrývka Arktidy i Antarktidy je rekordní
Komentář dutchsinse k videu 
Publikováno 29. 10. 2014
Překlad: OrgoNet


Před 8 dny jsem zde vložil video, na němž je vidět, že na Severním pólu dosti rychle přibývá ledu. Trochu jsem počítal a usoudil, že během dvou týdnů či méně bude pokryt celý polární kruh.

Teď je o 8 dní později - a led již dosahuje až k Rusku, a k zamrznutí zbývá již jen malý kousek. 

http://youtu.be/HiQ2sff-N0k?list=UUHE92x768p8h-fMrqhsnE1Q



Úroveň pokrytí ledem je možno sledovat zde: http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/

V minulých 30 dnech došlo k dramatickému sezónnímu ochlazení Severního pólu, což způsobilo rychlé rozšíření mořského ledu v polárním kruhu.

Také došlo k dramatickému nárůstu pozemního ledu a sněhu na severní polokouli.

Takovéto rychlé ochlazení v podzimních měsících v těchto severních šířkách lze očekávat. Avšak sledujeme-li rychlé chladnutí na severu a současně rekordní množství ledu na Jižním pólu (Antarktida), pak vidíme, že různé zprávy v průběhu uplynulého roku ohledně "oteplování po celém světě" byly značne NEPŘESNÉ.

V mainstreamu vyšlo několik falešných zpráv ohledně stavu ledové pokrývky. Jedna série zpráv v létě dokonce říkala, že díky nedostatku ledu na Jižním pólu se mění gravitace. Ve skutečnosti, jak vidíte na tomto videu, a jak se dočtete u NASA, na Jižním pólu je rekordně vysoký stav ledu (i nyní koncem října 2014).

Také byly falešné zprávy o zmenšení ledové pokrývky Severního pólu (dle některých z nich už tam není vůbec žádný led!) I zde můžete vidět, že led tloustne a roste den za dnem. Za pár dní bude pokryta celá oblast Severního pólu.

I NASA potvrzuje, že že stav ledu na SEverním pólu má rekordní tloušťku i rozlohu.
https://www.youtube.com/watch?v=d8Rku...

14 komentářů:

  1. Někde hold to umělé odstiňování planety od Slunečního záření být vidět musí. Takže máme jásat, že zlý CO2 má konečně utrum se svými nekalými plány nebo jásat, že se klimoušům daří na globální úrovni?
    Akela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že si to planeta řídí sama. Klimouši se sice snaží, ale planeta má konečné slovo. Oteplit se tu má, většina planety má mít postupně příznivé teplé klima bez velkých extrémů léta a zimy. Ale nebude to kvůli činnosti lidí, natož klimateroristů.

      Vymazat
    2. Ano, toto jsem měl na mysli. Globální oteplování by tu již bylo, když by nedocházelo k pokusům o jeho pozdržení. Příčiny oteplování jsou (by byly) však zcela jiného původu, než se traduje. Žádný člověk a jeho činnost.
      Konečné slovo bude mít (aspoň v to doufám) planeta, ale ve spolupráci s vnějším světem (Slunce ad.).
      Celý ten humbuk kolem globálního oteplování/příchodu malé doby ledové je dezinformace v dezinformaci.
      Kdo si dal tu radost a práci s výrobou většího množství orgonitů a jejich rozmístění v přírodě, může pozorovat, jak mají potenciál ovlivňovat lokální klima ve smyslu navracení místního počasí k původnímu, Přírodou plánovanému charakteru. To znamená k drobnému zvýšení teplot, eliminaci prudkých výkyvů počasí ad. Takový malý soukromý důkaz :-)
      Akela

      Vymazat
    3. Skleníkový plyn CO2 je v atmosféře zastoupen v množství 0,0385 %. Předstravte si kvádr o rozměru 3x1x1 m a to tohodle kvádru nalejte třetinku piva a ještě do toho plivněte, tak nějak je ten CO2 ve vzduchu zastoupen. Skoro nic. Tzv. vzácný plyn argon je v atmosféře zastoupen 26 x více. Skleníkový metan, ten je zastoupen ještě mnohonásobně méně než CO2 a má tendenci se držet při zemi. Nedovedu si vůbec představit, že by vzrůst těchto plynů třeba na dvojnásobek mohl s globální teplotou cokoli udělat.

      Vymazat
    4. Stačí meditovat nebo se modlit v kruhu probuzených ... proti tomu jsou všichni pekelníci se svými rejdy a kejkly krátcí :-)

      Vymazat
  2. Není to náhodou normální když přichází zima?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úplně normální, že na severní polokouli přichází zima a polární kruh zamrzne. Na jižní polokouli naopak přichází léto.
      Vše je to normální, to je globální oteplovači se nám snaží namluvit, že led na obou polokoulích masívně taje nebo je už roztátý.

      Vymazat
    2. Problém je v tom, že velké množství lidí JE DĚSNĚ LÍNÝCH si podobné i méně závažné informace OVĚŘOVAT, A PŘIBLIŽOVAT se tak realitě, která nás obklopuje. Matrix to již zjistil, a moc to dobře ví, a proto si může drze vypouštět do světa nejrůznější bláboly či dokonce lži, a lidi je bez ostychu jako nějací dementi "žerou i s navijákem" ...

      Vymazat
  3. Nebo? Že zase umrzne v ledové tříšti nejaká velká výletní loď, jako loni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Geologické a klimatické cykly Země jsou tak rozsáhlé a dlouhodobé kontra náhlé, planetární, lokální či krátkodobé, že není v silách člověka, a to ani skrze jeho generace, tomu v celku porozumět, a přijmout za fakt, že nás obklopují síly a jevy, kterým se tak akorát můžeme přizpůsobit, avšak nikoliv je měnit nebo dokonce rušit ! Viz průzkumné vrty v ledovcích, výbuch sopky sv.Heleny a mnoho dalších ...

      Vymazat
  4. Celé globální oteplování je hlavně o penězích a o ničem jiném!!! čím víc se budou lidi bát oteplování a tani ledovců ti více budou povolenky na emise stát tím více někdo vydělá atd.. dle mého názoru si jen ta parta mocných co vědí víc než jiní masti kapsu a vytváří celosvětovou masovou lež díky které se stáváme poté bandou OVEČEK... přitom se jedná pouze o prirozený koloběh planety... a další době ledové neuniknem ....

    OdpovědětVymazat
  5. zdravim....docela by mi zajímalo, co je v tomto (http://www.youtube.com/watch?v=F_ft0TJD3gc&list=UUHE92x768p8h-fMrqhsnE1Q) videu, po druhe minute, za velmi podivnej energetickej pulz - jde to od Afriky k Jizni Americe a on si tam "resi" rozpusteni tornáda.....

    OdpovědětVymazat
  6. Celý humbuk kolem globálního oteplování je jen cesta, jak si namastit kapsu na emisních povolenkách. Jinak stačí erupce nějaké jedné větší sopky a do ovzduší se skleníkových plynů dostane mnohem víc, než kolik jich je lidstvo jako takové schopné vyprodukovat za hodně dlouhou dobu. Komu to ještě nedošlo, je naivní jak malé dítě.

    OdpovědětVymazat
  7. nechcem Vam do toho kecat,ale tento clanok je uplna hlupost, rozloha ladu neje nicim vynimocna, dokonca je stale podpriemerna ak berieme do uvahy aj roky 1980-90, 1990-2000, 2000-2010, to rozsirenie ladu smerom k Rusku je uplne normalne kedze v tom obdobi uz boli teploty v tejto casti Ruska -30 az -40°C, na tomto videu nieje nic vynimocne, no asi vam unika ze cast medzi Čukotkou a aliaškou je hola a bez ladu.. ale uz sami sa musime riadit vlastnym rozumom a utvorit si vlastny zaver, inak tu je link na sledovanie zaľadnenia a vlavo dole je aj graf rozlohy ladu ,..http://www.ijis.iarc.uaf.edu/cgi-bin/seaice-monitor.cgi?lang=e

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.