17. prosince 2013

Světelný sloup v Kanadě

Záhadné fotky z Kanady.
Zdroj: http://www.therainbowscribe.com/ (Web Marlene Svetlishoff, která mimo jiné kanáluje Hilariona.)



Marlene: "27. listopadu 2013 jsme jeli s manželem do Argenty v kanadské Britské Kolumbii, k jezeru Kootenay, kam rádi jezdíme.
Ráno bylo zataženo a chladno, tak jsme si udělali oheň a hřáli se. Později se za mraky objevilo slunce. Bylo velmi zvláštní, jak se mraky zvedaly od vody, a tak jsem udělala pár fotek. Doma jsem je přenesla na počítač, a žasla jsem, když se na jedné fotce se objevil sloup světla fuchsiové barvy. Fotku jsem vyvěsila na svůj web."

Měsíc předtím Marlene vyfotila u téhož jezera toto:


Dodatek z webu Marlene:

Jeden čtenář mě požádal o kopii obrázku, aby ji mohl důkladně prozkoumat. Věnuje se zkoumání a fotografování UFO, takže si myslím, že to probádal velmi pečlivě. Toto mi včera napsal:

„Díky. Není to určitě sluneční odraz ani odlesk vytvořený fotoaparátem, protože i při vysokém zvětšení jsou tam jasně vidět mraky zakrývající sloup světla. Sloup je nepochybně za mraky. Není příliš daleko od místa, odkud jste fotila, protože za sloupem světla je vidět hora. Základ hory je zřejmě asi míli od vašeho místa na břehu jezera. Sloup by mohl mít průměr 50-100 stop. Také má známky víru (ve spodní části je ztenčený a má tvar přesýpacích hodin). Podivuhodné je, že světlo se zastavuje na hladině vody (což je další znamení, že to není odraz slunce).

Je to nádherná fotka, a je to poprvé, co vidím podobný sloup světla. (Slyšel jsem o něm od mnohých, kteří viděli paprsek světla vysílaný UFO, ale sám jsem ho neviděl.) Nahoře je cosi, co by mohl být tvar létajícího talíře, ale možná je to jen takový tvar mraků. Nicméně cítím velmi silně přítomnost vesmírné lodi, která vydávala tento sloup světla právě ve chvíli, kdy jste zmáčkla spoušť, ale kterou jste neviděla. Mně už se stalo asi čyřikrát, že jsem nic neviděl, ale na fotkách se objevila loď. Díky za snímek.“

39 komentářů:

  1. Nádherné ! A pak že se na Zemi nedějí věci !
    Tohle, ač dost mimo téma, posílám na pokoukáníčko. Mě osobně šokovalo. A to jsem připravená přijmout lecos..
    http://www.youtube.com/watch?v=s__hwWKeBGo

    Zdraví
    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Autor tohoto filmu má naprostou pravdu! Jakou atmosféru by musel Mars mít, aby jeho obloha byla oranžová (nebo jaká barva to vlastně je)? A jak hustá by musela být? Ty snímky NASA jsou jednoznačně barevně upraveny! Proč?

      Vymazat
    2. Pro anonymního 12:28
      Také Vás to šokovalo ? Ale proč nám neustále vnucují "rudou planetu", to bych také ráda věděla. Jaký to má mít smysl, opakovat nám vžité klišé ?

      dan.

      Vymazat
    3. Dane uplně jednoduchou, filtrem se dá schovat nepředpovídané skutečnosti, které by "experti" z NASA přehlédli, jako kostry vyhynulích živočichů, zapomenuté pozustatky raket, budovy...cokoliv, co by mohlo klást nepříjemné otázky

      Vymazat
  2. Dobré energie sú v tejto realite viditeľné v takých farbách.

    OdpovědětVymazat
  3. Podle kvallity snímků soudím, že digi fotoaparát bude mít cosi za sebou a bude dosti jednoduchý. Vypadá to jako závada snímače. Ta se projevuje právě fialovýmy fleky, případně polovina snímku je nečitelná. Začíná to občasným flekem na fotce a zhoršuje se to. Namířením digifoťáčku do slunce a zkoušení jak se krz to kouká je cesta do křemíkového nebe. Protože snímač je stále opékán sluncem. Fotoaparát průběžně měří a snaží se zaostřit. Při tom má stále odcloněno. Zacloní až teprve po stisku spouště.

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo, proč se lidi diví takovýmhle v podstatě normálnostem? jelikož jsou čočky objektivů opatřeny antireflexními vrstvami které pohlcují ale i odrážejí právě do modrofialova až červena, tak se není divu při nasvícení zboku, stačí se podívat do objektivu se sluncem v zádech a uvidíte tyhle barvy, a že to uděla toto, zdá se mi to, ale většinou je to o hovn€ a vždy se to dá vysvěvtlit, ale aféra je to jen, protože ten dotyčný to prostě nevěděl ale měl se zeptat a nedělat aféru... takhle funguje bulvár a jak tak koukám, tohle se šíří všude, než si něco ověřit, udělat aféru a pak být co? za idioty ale pozor, takhle reputace hodně rychle klesá jestli má čtenář důvěřovat, raději podat rázné vysvětlení...

    OdpovědětVymazat
  5. Bože... pořád dokola! Efekty vznikající lomem a odrazem světla v čočkách objektivu. Kdy to pochopíte????

    Guess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě právě na diskutujících štve až to vypadá jako fanatismus. Udělají okamžitě z ničeho esoterickou záhadu a transformační proces atd atd. Strašně tím znehodnocují opravdu relevantní jevy.

      Vymazat
  6. Ty dnešní foťáky jsou opravdu na nic :) Všem pohodový den. Honza J.

    OdpovědětVymazat
  7. Kdyby Marlen nefotila proti slunci, možná by se jí pak nevytvářely ty "záhadné" odrazy mezi čočkami v objektivu, stačil by proti tomu i polarizační filtr.

    OdpovědětVymazat
  8. Můžu se zeptat proč děláte senzaci za kažkou cenu? Vždyť každý pozná, že levný bakeliťák s čočkami(soustavy) z číny "háže" odlesky jak blázen....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tohle je vidět i očima, pokud to umíš, a bakelitové čočky nemám...

      Vymazat
    2. Navštivte očaře ;)

      Vymazat
    3. Pro Anonymní18. prosince 2013 11:02
      pokud by to šlo vidět na vlastní oči před fotografováním a na fotce také, ano, souhlasím, ale pokud i sama pisatelka píše, že to viděla až doma na PC, tak nevím proč z tohoto komára dělat velblouda :) Honza J.

      Vymazat
  9. Vy všichni znalci fotografie, mohli byste nám vysvětlit, proč takovýchhle fotek není na světě hafo? Tolik lidí na světě denně fotí ... když je ten optický efekt taková banalita, tak by s tím mohl mít zkušenost praktický každý, kdo trochu fotí? Já fotím dost, i proti slunci, ale nikdy nic takového.
    Už se vám něco takového někdy vyfotilo a můžete nám to poslat? Nebo to pro nás experimentálně nafotit, když je to tak běžná záležitost?
    Nemůžu chtít, abyste si huntovali svou drahou techniku, zkuste to třeba tím nejlevnějším bakeliťákem, nám to bude stačit (:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč takových fotek není hafo? Protože každý normální fotograf takovou nepovedenou zmršeninu smaže a neprezentuje ji s úmyslem vyvolat senzaci.

      Vymazat
    2. noooo, hodně fotím...a vím, z vlastní zkušenosti, že mnohdy se na fotce objeví, co není pouhým okem vidět- i bytosti např.Pak zkoumám tyto fotky v různém spektru, zda to není právě odrazem světla v čočce. Mnohdy není. Protože pak to nechám vyhodnotit energeticky- objekt na fotce.Co to tak může být...Pokud nejsou dokresleny zde fotky v nějakém prográmku, pak asi jsou věrohdné. První fotka- pokud by to byl odraz od slunce- čočkou chybně zachycený, pak by projekce světelného sloupu musela být přes ty mraky- v popředí, Ale zde to není- prostupuje to mraky nad vodou prostrově.Ta druhá fotečka, s fialovým světlem, má náznak bytostí ve světle, obrysů. To neudělá chybka čočky- odraz snímavý z okolí, nic takového k zrcadlení tam není... Jsem nejdříve také myslela- odraz čočky- jak píšou, ale po pozorném zkoumání to asík nebude,dle mě.Zajímavé by asík bylo to prohnat více spektry filtrů.
      Jo, nejsem profík, takže můj osobní názor :-)
      PS: něco mohu poslat, např. pro zajímavost- bytost z jiné dimenze s komentářem, pokud by byl tedy zájem :-)

      Vymazat
    3. Pošlete, budeme rádi!

      Vymazat
    4. Ad Anonymní 18. prosince 2013 12:03: Chce to trochu vědět, jak funguje digitální foťák. Pokud je někde jasně bílá - mraky, tak přidáním další barvy - fialový odlesk - už změny dosáhnout nejde. Buňky čipu jsou blízko saturace a na další světlo z odlesku nereagují - jde to mimo rozsah. Proto jsou barevné odlesky vidět na tmavém pozadí a na bílém nikoliv.

      U analýzy odlesků obecně platí, že každý objekt na fotografii, který je osově symetrický podle přímky procházející jasným zdrojem světla (i když to světlo není v obraze), je s velkou pravděpodobností pouhý odlesk.

      Vymazat
  10. Ochuzujete se, vidíte zázraky tam kde nejsou a díky tomu nevnímáte to nenadpřirozené

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i nad přirozené je přirozené když to vidíš

      Vymazat
  11. Kdyby ta paní méně "kanálovala" a více se věnovala fotografování, tak by věděla, že se tyto fialové skvrny vyskytují občas u menších kompaktních foťáků a velice často na fotkách z mobilů. Konkrétně u iPhonů je to naprosto běžné. (vygooglujte si např. "purple flare, purple haze ") Fialové fleky se vyskytují se při focení proti světlu, když je zdroj světla pod takovým úhlem, že způsobuje odraz světla od povrchu uvnitř kamery.

    pro Orgoneta: "proč takovýchhle fotek není na světě hafo?" Protože většina lidí, když nafotí takovýhle odlesk, tak fotku okamžitě maže jako nepoužitelnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to pro vás jistě nebude problém něco takového mi poslat. Příště takové fotky nemažte, pošlete, a já z toho s radostí udělám článek, co všechno dokáže optický odraz, to bude zajímavé, porovnáme to ...
      Mně se mezi všema mýma fotkama nic takového nikdy nevyskytlo. Ani z obyčejného foťáku, ani z docela dobrého, ani z mobilu ani od moře, ani na horách, ani při všech možných chemtrails a odrazech slunce ...

      Vymazat
    2. stačí se podívat na čočku objektivu tak, aby jsi ke Slunci stál zády a Sluneční paprsek nesvítil přímo do středu objektivu, ale trošku mimo, odlesků od soustavy čoček uvidíš habaděj

      jinak se takovýma fotkama opravdu nikdo nechlubí

      Vymazat
    3. Tady jsou odlesky vidět docela pěkně ;) http://www.kenrockwell.com/tech/images/multicot.jpg

      Vymazat
    4. To je jen vyfocený objektiv, na kterém jsou vidět odlesky. Nic podobného diskutované fotce.

      Vymazat
    5. 9:42: Tady je místo, kde se takovýma fotkama můžete klidně pochlubit a budou s vděkem přijaty. Jinak to bude vypadat, že máte jen teoretický kecy, ale fotky žádný ...

      Vymazat
    6. A jaké důkazy pro své protiargumenty máš ty?

      Vymazat
  12. LOL, " A Ti, co neslyšeli hudbu, si mysleli, že Ti, co tančí, jsou blázni" to je od pana Nietzscheho.
    Nefotím, houby sa tomu rozumiem - len mám také fotky občas v hlave a tá fuchsiová farba tam pasuje ako dupa na šerbeľ , ahojte skeptici :-DD B

    OdpovědětVymazat
  13. 9:51 a copak se asi objeví na snímači když odlesk poputuje skrz čočky? ;)
    9:52 viz internet images.google.com

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní18. prosince 2013 8:56

    to neznamená že když to do snímku nepatří že je to klam, prostě a jednoduše to tam je protože si to vyfotil doopravdy, Andělé a bytosti z jiných rozměrů snižují vibrace aby byli viditelní i pro nás a naši techniku , toto můžeš vidět i vlastníma očima , pokud je vycvičíš!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, komu není shúry dáno v apatyce nekoupí. Sú tam zrejmé postavy... Hi

      Vymazat
  15. A to jsou prosím flare drahých objektivů, testovaných oproti studiovému světlu! http://vimeo.com/album/1570852 Při Slunečním testu alá tento by cheap cameras házely mnohem větší zvěrstva jako jsou například na obrázcích v článku ....

    OdpovědětVymazat
  16. PS: 52x lens flare test dražších objektivů http://vimeo.com/mkcine/videos/page:1/sort:date, i tam najdete spoustu "andělů", "skřítků" a "mimozemských lodí" ;) Teda když tu byla poptávka po realitě a žádných teoretických kecech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekné, ale ani jeden z nich sa ani z rýchlika nepodobá na predmetný obrázok.

      Vymazat
    2. 18:00 nějak vám uniklo, že se při testu jedná o fotostudio ;) Pokud by do objektivu žhavilo Slunce, bylo by vše jiné a zdůrazňuji, že jde o profi optiku a né levnou, která "prasí" tisíckrát víc, než tato. Hezký den.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.