5. prosince 2013

Drony Amazonu jsou zřejmě obří reklamní podvod

Tak jsme se zasnili a zamysleli, jak by to bylo pěkné/problematické s těmi drony (viz http://orgo-net.blogspot.cz/2013/12/amazon-vyviji-system-dodavek-pomoci.html), a hle, asi jsme skočili na špek. Stejně jako celá Amerika ...
Alex Jones to prokoukl, a tak nějak tuším, že má pravdu.  

Je oznámení Amazonu o dodávkách drony obří reklamní podvod?
Zdroj:
Paul Josef Watson, 4. 12. 2013
Volný překlad OrgoNet.

Když mluvčí Amazonu před několika dny oznámil, že Amazon plánuje do 5 let dodávat zboží pomocí dronů, následovala záplava otázek.

Celá historka však také může být pouze obrovský veřejný podvod za účelem posílení vánočních nákupů. Na to přišel Alex Jones, který se domnívá, že vysílání CBS, kde to zaznělo, je velice prospěšným tahem pro Amazon, při němž ušetří stovky miliónů dolarů za reklamu. A to právě před prodejní akci Kyberpondělí.





Po celé Americe se hovoří o tom, zda to je či není proveditelné – a to bylo zřejmě cílem: všichni mluví o Amazonu, právě před vánočním obdobím nákupů, čili jde o reklamní kampaň převlečenou za novou zprávu. A když někdo takto přiměje lidi, aby všichni mluvili o Amazonu, je to podvod na úrovni Války světů.

Alex Jones vyzval investigativní novináře, aby prozkoumali možnost, že senzační zpráva byla od samého počátku koordinovaným hoaxem.

"Nejde o to, zda je to proveditelné, ale je to k tomu, abyste o tom diskutovali a na podprahové a pak na otevřené úrovni šli a koupili si nějaké krámy od Amazonu", řekl Jones.

I Huffington Post poznamenal, že oznámení bylo „dobře načasováno, jakoby náhodou zrovna před pondělní online nákupní akcí Kyberpondělí. http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/12/02/amazon-drones-prime-air_n_4370340.html

Byly konstatovány nesčetné problémy, které by Amazon musel vyřešit, než by zavedl svůj program, a mnozí tvrdí, že celá myšlenka je naprosto neproveditelná.

  • Spousta lidí ve velkých městech (hlavní oblast dodávek Amazonu) žije v bytech, což znamená, že drony by s dodávkou neměly kde přistát.
  • Balíčky i samotné drony by mohly být snadno odcizeny. 
  • Drony nemají technologickou schopnost reagovat na své okolí, což znamená kolize, nehody, zranění, poškození majetku a v důsledku toho soudní pře.
  • Bývalý šéf časopisu Wired Chris Anderson označil návrh Amazonu jako „neuvěřitelně stupidní“ - drony by nemohly být takto používány v hustě zastavěných oblastech. 
  • Kongres směřuje k tomu, aby omezil schopnosti dronů sbírat údaje, což by mohlo ohrozit plány Amazonu, jehož projekt by byl závislý na sbírání dat zákazníků přes tyto drony.

Skeptikové uvádějí mnoho dalších důvodů, proč Amazon nebude schopen provést tuto myšlenku. Avšak zatím nikdo další se neodvážil konstatovat, že se jedná o reklamní kampaň a umělý a cynický trik, který nemá žádný podklad v realitě.





9 komentářů:

  1. Áno, je to lacná a podvodná reklama. Ale je to skôr nainscenovaná informácia pre ľudí, že drony medzi nami budú normálna a nevinná vec. Potom sledovanie, odpočúvanie a ovplyvňovanie "nežiadúcich osôb" bude naozaj jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  2. No, to se právě neví ... možná že se dokonce zakážou. Americký Senát už si uvědomuje, že tyto běžné drony už jsou tak snadno dostupné, že jejich užívání bude třeba vbrzku zákonem omezit.
    Nejen v Americe, ale i u nás už si kdekdo helikoptérkou filmuje ledacos ...
    Třípísmenkové agentury to nepostihne, samozřejmě, ty mají spoustu dalších prostředků kontroly. A drony mají neviditelné, a třeba ve velikosti hmyzu....

    OdpovědětVymazat
  3. http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/aktivace-port-lu-n-vrat-do-nevinnosti-21-12-cobra

    http://barboraopelkova.blog.cz/1312/dva-druhy-temnoty

    OdpovědětVymazat
  4. Tak reklama je uz vec dalsi,ale dron jako takovej,pouzivanej k dobrejm vecem,nemusi bejt spatnej napad.:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Když si představím, že bych seděla na zahrádce a pila kafe a nad hlavou mi lítaly houfy těchhle šmejdů, fotografovaly, fízlovaly, otravovaly - tato představa je mi tak odpormá, že to nejde slovy vypovědět. Jim nestačí, že je plné nebe chemoletadel, ještě chtějí vymýšlet tyhle sviňárny. Je mi jedno, že je to třeba jen fáma, ale to že se někdo vůbec zabývá takovými představami znamená, že to zítra může být v nějaké formě realita.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím všechny, dnes okolo 17h. probíhala na Radiožurnálu debata právě, a určitě ne náhodou o Amazonu!!! Mluvili o velké investici v příštím roce - obrovské sklady a mezisklady. Dává to smysl, že?
    Určitě se to dá najít v archivu zmíněné stanice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amazon má skutečně přijít do ČR, ale pochybuji, že by dodával za pomoci dronů - už jen z toho důvodu, že ten, kdo by jejich služeb využíval ve větší míře, by nakonec skončil zavalen těmi plastovými oranžovými boxy, které v té reklamě jsou vidět jako obal doručovaného zboží. Je to celé jen špek na lidi, aby zírali... :)))))

      Vymazat
  7. Akurat sledujem na stv2 relaciu spektrum vedy.
    Pozrime ako tam nasi vedci vyzdvihuju pomoc dronov pri sledovani riek po zaplavach atd...
    Kurnik aka nahoda! Ak to nestihnete urcite to bude v archive dnes 21:05 Spektrum vedy.
    Ja zasnem... Zeby uz taka propaganda dronov?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.