7. prosince 2013

Bezpalivové generátory z Ruska

Pokud to není hoax, pak ruští vynálezci a výrobci možná jako první prakticky ovládli volnou energii na principu Teslových vynálezů. To by byla bomba!

Na webových stránkách
http://generator2013.satom.ru/products/bestoplivnye-generatory-i-komplektuyushchie-v-roznicu-f345232/
si můžete okamžitě zakoupit bezpalivové generátory elektrického proudu a další energetická zařízení.
Cena od 65 000 rublů (= 1443 Eur). (Což není zas tak enormně moc, ale jeden Rus tam píše, že by mu to stačilo na placení účtů za elektřinu na 125 let (:-)))


(Printscreen - přeložil překladač Google)


Z popisu:
Generátor nepotřebuje žádné palivo a nezávisí na energii větru ani slunce.
Chrání životní prostředí, protože nevytváří výfukové zplodiny.
Zařízení nevyžaduje technickou obsluhu ani opravy.
Generátor uspoří mnoho peněz za palivo.
Např. benzínový 5kW generátor spotřebuje za hodinu 3,1 litru, za 12 hod. 37,2 l, což je 1339 rublů.
Za měsíc (30 dní) to činí 40 176 rublů.
Koupě generátoru 5 kW se v tomto případě zaplatí úsporou paliva asi za 3 měsíce.

V popisu se toho o principu funkce moc nedovíme. Je tam zmíněno několik Teslových nápadů na výrobu volné energie, ale není moc jasné, jak funguje toto konkrétně. Patent na to mají, je tam vyfocen.

Tak máme zase co prověřovat (:-)))

P.S. Video generátoru jiného vzhledu - asi spolupracují, vydáno 2. 12. 2013, odkazuje na http://bg2000.satom.ru/ Technikům třeba napoví, o co jde.

http://youtu.be/tGSt2LFJtqE






45 komentářů:

  1. Na první pohled jsou to nesmysly.Obrázky patří zakrytým benz.generátorům.Ten poslední,tam je cena snad za stáří.Je to motorgenerátor snad z dvacátých let.Vypadá to na pěknou pitomost.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to tak na první pohled poznáš?

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší je ten obrázek dvou motorů postavených proti sobě se žlutou spojkou, kde se ani neobtěžovali je přišroubovat na fundament za pouhých 110 000RUR, fakt dobrý. Už jsem si to bjednal :-)
    P.S.jsem tu každý den, ale toto jsem nevydržel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to váží 68 kg, a pravděpodobně se to musí sestavit a usadit až na místě určení.

      Vymazat
    2. Jeden motor pohani druhej,ona spojka mi prijde trochu jako zaroven prevodovka. Co se stane,kdyz zacnes motor spotrebovavajici eektrinu tocit v protismeru? Nebude ji spotrebovavat,ale bude ji vyrabet,proto ty dva motory,ten kterej pohani je pravdepodobne na volnou energii,druhej je klasika tocici se obracene.Lip to laikovi vysvetlit neumim........

      Vymazat
    3. Ale co točí tím motorem ? Chybí konkrétní princip. Určitě je to funkční, nevíme však jak.......
      Pak je to revoluční zpráva.

      Vymazat
    4. Tohle je tedy síla, nějak jsem nepochopil funkci té baterie. Jsem elektrikář, ale tohle je na mě moc. Aby se vyrobila elektřina musí se točit dymamo nebo alternátor. K tomu , otáčení, slouží třeba turbína, zde motor, a ten aby se točil, potřebuje taky elektřinu, že by z té prťavé baterie, která dává 12 voltů a po převedení na 220V má směšný výkon? Tesla údajně sestrojil automobil, který po vložení jakési skříňky někam do palubní desky, byl schopen přijímat energii z éteru a elektromotor Teslovi konstrukce tento automobil poháněl. Byl k vidění i magnetický motor, který byl v podstatě perpetum mobile, ten se po zašťourání šroubovákem obsluhujícím géniem rozběhl bez jakéhokoli přívodu energie a běží možná dodnes. Toto mi příjde jako celkem nepovedený vtip, protože i neodborníkovi při pohledu na ty dva historické kusy, jen tak položené na konzolu, musí dojít, že tu něco nehraje. I ty fotky jsou každá jiná a celkově je to takové diletantské. Ale možná se mýlím. Mějte se Pštros.

      Vymazat
    5. Děkuji za vysvětlení, už to jako laik pracující v oboru 30 let chápu :-)

      Vymazat
    6. Mozna jsi tedy slysel jmeno Kapanadze?Mona ti neco rika vyraz Teslova civka?A mozna ze jsi tedy za tech tricet let v oboru vubec par Teslovejch veci ze zajmu studoval?Jinak delat neco 30 let,nebo mit jistej vek,neni porad jeste patent na rozum a nedela to z cloveka Cloveka,podle tvoji ironie ktera nic neresi a nepokousi se vysvetlovat,ani bejt jakkoliv byt i jenom vstricnej soude.Zrejme si libujes v opozicnich postojich za kazdou cenu,budiz,tvoje vec.Taky se zivim elektrinou celej zivot ale nikdy jsem nic neobhajoval zpusobem,ze jsem z oboru,tak vim nejlip.A pro Honzu:-): Kdybych vedel co toci tim motorem(osobne to sacuju na magnety a civky,nikde neni napsany ze na ty fotce je kompletni zarizeni),tak to taky postavim,ale moje strategie bude jina,dam kompletni dokumentaci k dispozici okamzite vsem driv,nez po me mocipani stacej skocit,at si to kazdej sikula vyrobi.Podle me jedina cesta jak ty veci zpristupnit siroky verejnosti.Kdo to proflakne predem,toho zastavej,viz Rossi a Keshe a cela rada dalsich lemujici celou historii lidstva......

      Vymazat
    7. Hm,takze baterie ktera pohani a zaroven se dobiji z toho co roztoci,jako spoustec,prvotni impuls,po dosazeni jistyho vykonu zacne zarizeni davat vic nez dostava,tedy Kapanadze podle Tesly.......to uz dohledatelny je i pro "laiky pracujici 30 let v oboru" !!!Je toho plny Youtube a prave Kapanadze vsechny postupy a plany zverejnuje..........a ma tim padem klid,nikdo po nem nejde.

      Vymazat
    8. Chlapí už nebylbněte.Radší zajděte si na pívko a vyserte se na Kesheho flašku nebo na Teslův tranďak.Takových srandiček na net je hafo.A volnou energii může hledat jenom zoufalec co nemá na zaplacení SIPA.

      Vymazat
    9. Šoupej nohama když se baví chytří. 😉

      Vymazat
    10. pro"Anonymní7. prosince 2013 20:25" ,tvuj problem jak vidis svet,my ktery uz leccos "zname",zaprve nechlastame a za druhy nepochybujeme o volnejch energiich,je jich totiz spousta,mame jen 5 smyslu,mas snad za to,ze co temahle omezenejma smyslama nedokazeme vnimat,proste neexistuje? To by bylo preci naivni i pro cloveka jenom se zakladnim selskym myslenim :-))))).Navic se snazime objevit uz objeveny,pral bych ti videt sidla elit v naprosty divocine,odlehlejch panenskejch mistech kam jina noha nevkrocila,natoz nejaky vedeni klasicky energie,nebo pohonny hmoty.A svitej,jezdej,fungujou,oni uz ty zdroje davno maji,a my se snazime objevit objeveny,protoze nam je upiraji jen kvuli svymu zisku a moci!!!

      Vymazat
    11. Aha, člověk s velkým Č a pán co už "leccos zná" a nepozná Hardyho spojku a myslí si, že je to "taky tak trochu převodovka". Myslím si, že Váš problém je spíše v tom, že jste člověk s velkým E (gem). Nikdo tady nezpochybňuje existenci volné energie, ale věrohodnost výrobce z uvedených stránek.

      Vymazat
  4. nesmysly, založené na tom, že u těchto ruských dodavatelů se v případě nefunkčnosti nedovoláte spravedlnosti; leda tam odjet s kalašnikovem (ale i ten vám peníze nevrátí)

    OdpovědětVymazat
  5. To víš na základě dojmologie nebo sis o tom něco nastudoval? V tom případě bychom rádi, kdybys nám mohl osvětlit, proč funkčnost není možná.

    OdpovědětVymazat
  6. Počkejme, jak se to vyvrbí. Každopádně jsem si ten odkaz uložil.
    Se zbytky ruštiny jsem pochopil, že hledají od ledna 2014 dealery.
    Mohli by si toto dovolit, kdyby si nebyli jisti?
    Ty obrázky chápu jako ilustrativní. V textu se odvolávají na výsledky prací Tesly.

    OdpovědětVymazat
  7. Už je viděl někdo v akci nebo je k dispozici video?

    OdpovědětVymazat
  8. Moderní baterky utáhnou všechno :) I malé kapacity utáhnou motorovku http://www.gardena.com/cz/tree-and-shrub-care/chainsaw/akumulatorova-retezova-pila-cst-2018-li/ ...

    OdpovědětVymazat
  9. podle toho co vidím, tak tam je baterie 12V, měnič z 12 na 220V, který pohání brusku, ty další věci okolo vypadají jako jen taková kulisa :-) to ostatní tam do vyčerpání kapacity baterie defacto nepotřebujete...normálním motorem tam přes dynamo dobíjí tu baterii a zároveň živí podle propojení, ten měnič, ale jak už jsem psal, pokud to video nemá aspoň 2 hodiny, protože stolní bruska a flexa bez zatížení bere prd. kdyby tam na cca 10 minut zapnuli rychlovarnou konvici, nebo plotýnkový vařič tak by to bylo o něčem jiném, takhle je to podezřelé ahoj HAJC

    OdpovědětVymazat
  10. v předchozím příspěvku samozřejmě to přiložení video HAJC

    OdpovědětVymazat
  11. Na videu v 1:45 je vidět těsně za štítem stolní brusky svazek bílého prodlužováku. V pravé části svazku dělá kabel oblouk. protože je prostrčen spodem provrtané desky a přidanej do závitů svazku. A zázračný motor má připojený kompresor za kterého teče olej. Tak nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vynález je z Egypta - už dávno mali niečo také :-)), jj.

      Vymazat
  12. A kolem Keshe Foundation je poslední dobou nějaké tuze velké ticho po pěšině.... Takový humbuk a kde nic, tu nic. Možná to s tímhle bude podobně. :-( Takže já si počkám, až to bude reálně ke koupi, do té doby nevěřím ničemu.

    OdpovědětVymazat
  13. http://www.libertariannews.org/2013/11/05/brazilian-firm-goes-to-market-with-free-energy-generator-capable-of-powering-two-average-size-houses/

    OdpovědětVymazat
  14. Pozrite sa, podobne som videl na americkej stranke kde spravili tiez generator, zevraj 250 000 ludi ho uz maju. Mozno to je pravda, ale ako vieme zakony fyziky to nedovoluju. A este jedna vec: keby to bola pravda, nemyslite ze by to hned bolo v mediach? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takova vec se do medii nikdy nedostane,uz jsi nekdy videl aby media chvalily a upozornovaly na cokoliv co jde proti elitam a jejich bohatstvi,firmam,bankam,korporacim????? Ani neuvidis,nebo kdyz ojedinele,vez ze toho kdo to otisknul a povolil otisknout ,to stalo existence!

      Vymazat
    2. Nemusí to nutně provázet mediální humbuk a zřejmě celý vývoj nic takového neprovázelo. A možná proto to nyní vidíme jako hotovou a patentovanou technologii. Média se postupně chytí, ovšem u nás tak za sto let.

      Vymazat
    3. No praveze si nemyslim, ze by to bolo hned v novinach. Este si sa asi nezobudil :)

      Vymazat
  15. Ve volném čase se zabývám alternativními zdroji volné energie, zkoušel jsem hodně přes různé technologie, jediné na co jsem přišel je vycucat co nejvíce energie ze solárních panelů přes funkci ramp generátoru a ohřívat boiler, možná to někomu pomůže, pokud má někdo zájem zašlu dokumentaci, .. http://volny.cz/oplockyj/

    OdpovědětVymazat
  16. Ten kdo čeká že to někdy bude jen tak na prodej si asi ještě hodně dlouho počká. Podle mě je nejslibnější tenhle patent: http://www.google.com/patents?id=4sIsAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&source=gbs_overview_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro 10:32. Datum udělení uvedeného patentu je v roce 1979, tak kde je chyba?
      Aspoň někdo by to od té doby mohl mít realizované.

      Vymazat
  17. Předpokládám, že kdyby to byla pravda, tak by kolem toho existovalo naprosté informační embargo. Ale někde jsem tu četl, že prý hledají dealery na rok 2014 a ČEZ od 1.1.2014 zlevňuje elektřinu. Asi to žádnou souvislost mít nebude, ale každopádně mi vrtá hlavou, PROČ zlevňují, KDYŽ NEMUSÍ? Nebo to bude zase nějaký podfuk a třeba zase zdraží "dopravu" elektřiny. CZK

    OdpovědětVymazat
  18. Media niekto vlastni = urcite to v mediach nebude.
    http://www.upramene.cz/forum/viewforum.php?f=44

    OdpovědětVymazat
  19. Vypadá to na vynález Alberta Moliny patentovaný 12.9.2002. Jedná se o kontinuální elektrický generátor, zkratka KEG citováno z http://vmiksik.sweb.cz/energy.html, nebo http://www.gewo.info/ve/Molina/molina.htm, teď ještě najít nějakého majitele zařízení...

    OdpovědětVymazat
  20. běžná olověná baterie 44 Ah 528 WS udrží tento cirkus u chodu několik hodin.

    OdpovědětVymazat
  21. z jiného zdroje magnetický motor, http://youtu.be/mHW6b1aFPfU

    OdpovědětVymazat
  22. kdyby to byla pravda, tak už by byli mrtví..

    OdpovědětVymazat
  23. Tak to někdo kupte ,je tady dost nadšenců a pak nám povíte jak to funguje.Tím pádem se můžete stát dýlerem a ještě na tom pěkně vyděláte

    OdpovědětVymazat
  24. lidi a co říkáte na solární vytápění RD? taky není drahé.. podpoříte tento projekt? http://www.kickstarter.com/projects/170482690/home-solar-furnace?ref=live

    OdpovědětVymazat
  25. Pánové, protože se o tento problém zajímám už nějakou dobu a doufám v praktické vyřešení, které se podaří všeobecně uplatnit, rád se přidám do diskuze. Možnosti vidím zatím jen dvě, buď něco podobného jako Teslova cívka, nebo s využitím vzájemné odpudivé síly magnetů. Je zde také možnost obě kombinovat. To, že je možná už tento problém vyřešen, ale jen pro bohaté mi připadá jako logické (z pohledu bohatých a mocných). Pokud by nebyla potřeba ropa, uhlí, plyn a jiné druhy energetického podnikání, došlo by k celosvětové krizi moci. Lidé by nemuseli být závislí na tom, kdo jim energie dodá a mohli by si ji běžně vyrábět sami a nešlo by na těchto lidech vydělávat. Dále je téměř nemožné takového ovládat. Jinak vám přeji příjemnou diskuzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano takhle to bude. Já vidím na youtube různé free energie. Magnetické motory už pouhým odpuzováním magnetu už dlouho fungují, potom stačí připojit alternátor a je to zadara. To si myslím už dlouho chodí a funguje. Potom je možnost, propojení dvou motorů, kde jeden plní funkci altíku a po roztočení vyrábí proud který živí ten tažný motor a nějaká energie přebývá třeba na svícení žárovek. Ale jak zde uvádíte, uhlo a ropové baroni, ti se tomu musí bránit a ČEZ a podobné samosebou také, jelikož bychom je už nepotřebovali.

      Vymazat
  26. No nic,nezbývá než se vydat do Moskvy a vidět to fachčit

    OdpovědětVymazat
  27. Podle mě to je normální měnič napěti z 12 na 220 volt jaký je běžně k dostání.

    OdpovědětVymazat
  28. ano je tam menic z 12VDC na 230VAC 2000W alebo viac ale najdolezitejsou castou je tam zotrvacnik ktory ma odhadom 10kg motor ma vykon cca 550W az 750W a alternator ma urcite nad 120A. inak toto si dal patentovat aj pan Chas Campbell ale rusi boli asi skor podat patent a podla mna tento stroj bol vymyslený asi pred 100 rokmi mozno skor. tak isto to bolo aj s TPU od pana Stevena Marksa ktory ho len vylepsil ale patent ma cca 125 kokov a ako inak bol od Teslu. Dalsi priklad je vynalez (1976 tusim) Richarda Clema hydrogenerator ale nikdy si ho nedal patentovat a spravil to az pred par rokmi pan Tariel Kapanadze ma skvele vynalezy jeden z nich by som chcel mat doma

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.