3. prosince 2013

Amazon vyvíjí systém dodávek pomocí dronů

Amazon oznámil, že vyvíjí systém dodávek pomocí dronů "Oktokoptér". Balíčky o váze do 2,3 kg by byly dodávány do 30 minut od objednání. Bylo by prý možno takto vyřídit až 86% objednávek. Amazon je schopen zprovoznit tento systém do pěti let. Samozřejmě, další internetové obchody by se rychle připojily, takže by nad hlavami mohlo být poněkud husto. http://www.prisonplanet.com/amazon-unveils-plans-for-deliveries-by-drone.html

Tato záležitost poněkud "zahýbala" Amerikou.



  • Další varují před krádežemi dronů i zboží. To prý by vyřešily minikamery. 
Tak uvidíme ...

http://youtu.be/98BIu9dpwHU




12 komentářů:

  1. Tak o tom sním celé roky, až to unese člověka, budu tak cestovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nic pro me,nemam bankovni ucet protoze nepodporuju parazity! Ledaze to doresej tak,ze mu zaplatim Cash :-))))))).Coz by nemel bejt problem. Ale jinak dobry,takhle si dron umim predstavit nejlip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi nebude problém. Dron přiletí, zapíská, zkasíruje prachy, pustí krabičku a odletí.
      Ale v Americe o to zájem nebude, tam kdo platí hotovostí, tak je podezřelej.
      Zase se tam nemusej tolik bát, že to někdo ukradne celý i dronem (:-)))

      Vymazat
    2. No tam bude taky problém s tím, že pokud unese balíček s knihou, může zásilka mít formu takové té plastelíny, co z ní padají budovy k zemi. Čili bude nutný dozor velkého drona, nad těmi maličkými, aby nedělaly neplánovanou neplechu. Velký dron pak bude pod dozorem zkušeného prokádrovaného bezmozka, který bude se svými 9 kolegy z kanclu spadat pod vyššího dispečera letového provozu, který .... a nad vším samozřejmě bdí III. inspektor bezpečnosti letového provozu Málek :)
      B.T.

      Vymazat
  3. Úplně vidím drogovou mafii ............ když to posílala i poštou........ :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Doba robotov prichádza a ľudstvo práve stojí v pozícií kedy sa rozhoduje či nám budú slúžiť alebo nás ničiť (kontrola ľudstva) !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a nebo když pro ně bude někdo nepohodlnej tak mu místo objednávky přiletí bomba:) Na CT24 říkali že Amazon to bude dělat až za pět let ale v zápětí dodali že firma Zoola to bude už dělat za rok:) Nevěřím že by si Amazon nechal líbit takovou konkurenci spíš je to jedna a ta samá firma.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja by som to tak ružové nevidel , čím viac dronov ,tým vetšia kontrola .Ale ako sa hovorí ,čo má prísť , príde . V Čechách majú stáť 2 mega sklady ale nejak to zatiaľ nevychádza , sú tam prieťahy ohľadne pozemkov , tak je možné že to šupnú na slovensko alebo do rakúska ....
    mili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problemem nejsou technologicky novinky a vyvoj,problemem je zachazeni s nima a jejich zneuzivani,takze zase clovek,ne ty veci,je to jako s penezma,kdyby slouzily jen tomu a tak k cemu jsou urceny ,taky by byly uzitecny,jenze misto toho nas s jejich pomoci zotrocujou..........

      Vymazat
    2. Tak, tak, v hre je vraj už aj Trenčín.

      Vymazat
  7. Myslím, že každej, kdo s podobným modelem někdy lítal, může potvrdit, že se současnými materiály a technologiemi je operační dolet těchto dronů maximálně 2 až 3 km. Takže kdyby to chtěli provozovat za tímto účelem, tak by se museli vytasit s opravdu revolučním zdrojem energie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebud takovej optimista........... urcite maji uplne jine zdroje nez ty co zname. Treba volna energie a tak........

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.