9. prosince 2013

Adoptujte bouři!

Jak tak sleduju to počasí, tuhle tu byla bouře - tlaková níže, které říkali v novinách Xaver, a dneska prý se hlásí tlaková výše Varnia, tak si říkám, kde se kurňa ty jména berou.

Hele jak to mají dneska u Němců všechno hezky pojmenované: Wanda, Varnia, Yoda, Xaver.

Jako by mě slyšeli, napsali dnes do iDnes článeček "Orkán Franta" (http://zpravy.idnes.cz/jmena-tlakovych-vysi-a-nizi-df7-/zahranicni.aspx?c=A131209_091858_zahranicni_maq), který vše objasnil: že pojmenování bouří organizuje meteorologický ústav Svobodné berlínské univerzity http://www.met.fu-berlin.de/adopt-a-vortex/


Můžete si tam napsat, zaplatit poplatek (určený na meteorologický výzkum) a jste zapsáni do pořadníku i se svou webovou adresou. Třeba Xavera si zaplatil nějaký obchodník s e-cigaretami ...
Tlakové níže mají mužská jména, a poplatek je 299 Euro, tlakové výše mají ženská jména a jsou o 100 Euro levnější.

Já být ČHMÚ, tak se chopím příležitosti k výdělku. Na ta jména přece Němci nemohou mít patent až k nám. I u nás se jistě najdou lidé, kteří se budou chtít za pár stovek zvěčnit v názvu bouře. Ať si ČHMÚ udělá podobný pořadník a vybírá, peníze může použít třeba na zakoupení moderních klimatických zbraní skrytých pod rouškou srážkových radarů - Dopplerových radarů systému Nexrad, které plánuje, a zejména na zaplacení nejdražších právníků, kteří mají vést výběrové řízení. Viz http://www.novinky.cz/domaci/320523-meteorologove-chteji-nove-srazkove-radary-vybrat-je-maji-ti-nejdrazsi-pravnici.html.

Ale myslím, že i kdyby ČHMÚ nevybral potřebnou částku, Američané už zařídí, co je třeba, aby sem dostali to, co potřebují pro moderní řízení evropského počasí ... však už to má i Rumunsko (http://orgo-net.blogspot.cz/2013/10/rumunsko-zemetreseni-haarpove-kruhy.htmlhttp://orgo-net.blogspot.cz/2013/10/rumunsko-haarp-stale-pulsuje.html) .

Ať Němci označují svou vlastními radary vyrobenou bouři třeba Wolfgang, ale až ta bouře přijde k nám, ČHMÚ ji může přiživit svými radary a zakreslit ji do svých map pod jménem třeba Franta, podle sponzora. S novými radary si totiž i ČHMÚ bude moci vyrábět libovolné výše a níže, podle množství sponzorů.

Hned by to bylo hezčí, kdyby na takovéhle pěkné mapě ze stránek ČHMÚ bylo místo V třeba Kačka a místo N třeba Miloš (:-)))






3 komentáře:

  1. :D:D no to by mě teda pěkně naštvalo, kdyby mi taková Lucinka, za jejíž jméno jsem zaplatil dva litry, odnesla půlku střechy z baráku xD

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím všechny,krom infiltrantů!Zrovna včera jsem na ta jména myslel.
    Máme to nad Evropou ale rodiné poměry.Dobrej forek.Navrhoval bych
    tlakovou níži KAZIMÍR.Díky za práci namáhavou,neb vybrat z těch manipulativních
    sraček něčehoš kloudného,ba zajímavého,je těžké.S úctou "ANONYM

    OdpovědětVymazat
  3. Mohlo by byť DEBIL, č. 1.2,3 atď. , nech si už každý dosadí toho svojho...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.