6. října 2013

Mladý génius zpívající vědu: teorie strun

Něco hezkého a překvapivého:

Timothy Blais je studentem fyziky na McGillově univerzitě v Kanadě.

Tento mladý génius, který až do 10. třídy byl vzděláván doma, skloubil svůj hudební talent a lásku k vědě, a vytvořil opravdu překvapující video na aktuální téma teoretické fyziky. Na melodii Bohémské rapsodie od Queen nahrál skladbu, jejíž text vysvětluje tzv. teorii strun. Všechny harmonie a instrumentály zpívá pouze svým hlasem, a svému projevu říká Věda "a capella".

Už jen ta hudba je krásný zážitek, a k tomu přistupuje jeho výraz a emoce, nemluvě o tom, že možná někdo i rozumí, o čem zpívá. (Kdo chce, informace o teorii strun, string theory, si najde, třeba wikipedie česky zde, nebo pěkné video Elegantní vesmír česky, nebo zagooglovat (:-))

(Myslím, že tento hudebně vědecký projev by mohl ocenit i Sheldon z mého milovaného seriálu Velký třesk, ačkoli kdoví (:-))

Video: Bohémská gravitace: Je teorie strun správná? Nebo jen fantazie mimo realitu?
http://youtu.be/2rjbtsX7twc

6 komentářů:

  1. Při svém hledání se mi kdysi dostala do ruk knížka od Michio Kaku...amerického fyzika a spoluzakladatele strunové teorie pole a ačkoliv nejsem zrovna nějak intelektuálně založená (prostě zde hraji roli trošku" natvrdlé tykve"),naštěstí mi ale bylo vysvětleno,že máme ještě emocionální kvocient,což je součet všech prožitků ze všech životů ,kde je zaznamenána každá sekunda,včetně našich emocí,takže se neblokuji a nekomplikuji si život odsudkem k druhým lidem,kteří jsou na tom podobně,nebo ještě hůř..."smích" ,každý je v jádru génius.Tudíž jsem tedy tuto knihu přečetla celou i když jsem jí moc nerozuměla a ještě navrch jsme si půjčila další atd.Hyperprostor,což je o čtyřech silách vesmíru a vyšších dimenzích.V současné době jsem zahlédla v souvislosti s vzestupem tohoto fyzika na videu zde:
    http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/michio-kaku-o-civilizacich-ve-vesmiru
    kde v minulém roce vystoupil na konferenci GCF (Global Competitiveness Forum) v Saudské Arábii a promluvil na téma “Kontakt z vesmíru”, ke kterému se vyjádřilo vícero lidí. Michio je nejen opravdu chytrý člověk, ale také fanda sci-fi žánru. Během deseti minut shrnul, jaká jsme civilizace, jaké civilizace hledáme ve vesmíru a proč k nám inteligentní život z hlubokého vesmíru ještě nepromluvil. Jsme svědky počátku nové civilizace....
    S láskou Jarmila
    P.S.Děkuji,video je moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak si trochu ZALEVICUJEME,PRAVICUJÍCÍ,prominte http://slovensko.co.uk/vedci-vyfotografovali-lidskou-dusi-jak-opousti-telo/

    OdpovědětVymazat
  3. Pro všímavé -
    V čase 1:49 - 1:55 jak jsou ti 4 velcí uprostřed, tak 2. zleva. Co je špatně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak nám napovězte, já tam nic zvláštního nevidím

      Vymazat
    2. Špatná synchronizace?

      Vymazat
  4. viz ti vězni nebo ta nedávná směna tunelářů !!! Jak říkám, Praha byla vybrána jako centrum protomodelu NWO a satanaelovo pekelné hnízdo !!! Brzy zřejmě uvidíme a uslyšíme více ve víru světových událostí !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.