14. června 2013

Glyfosát (Roundup) se nachází v moči lidi v celé Evropě

Četní známí zahrádkáři, podléhajíce lživé reklamě, že Roundup je bezpečný, mu bezvýhradně důvěřují a bezstarostně ho používají. Nedivím se, odplevelování je pracné. Na sousední zahradě si například vesele sprejují Roundupem pískové hřiště na tenis. Tak si říkám, že chca nechca mu nikdo asi neunikneme ... 
A vida, nedávná studie to dokazuje. Češi mají 60% pozitivních vzorků moči na obsah glyfosátů a jsou v první třetině tabulky zemí... 
O nebezpečí glyfosátu pro zdraví si můžete přečíst např. zde: 
http://orgo-net.blogspot.cz/2012/10/film-svet-dle-spolecnosti-monsanto.html



GMO a Monsanto: Glyfosát z Roundupu se nachází v moči lidí v celé Evropě
Zdroj: http://www.globalresearch.ca/gmo-and-monsanto-glyphosate-weed-killer-found-in-human-urine-across-europe/5338868
13. 6. 2013
Překlad: OrgoNet


Lidé v 18 zemích Evropy mají v moči stopy herbicidu, jak ukazují výsledky testů provedených společností Přátelé Země Evropa, které byly právě publikovány.

Zjištění vyvolává obavy ze zvyšujících se úrovní vystavení herbicidům na bázi glyfosátu, které jsou běžně užívány zemědělci, veřejnými organizacemi a zahrádkáři celé Evropy. Pokud budou v Evropě pěstovány GMO plodiny, dá se předpokládat, že použití glyfosátu se ještě zvýší.

Navzdory širokému užívání glyfosátu se v současné době málo sleduje jeho vliv na potraviny, vodu a širší životní prostředí. Toto je poprvé, co bylo provedeno sledování zahrnující velkou část Evropy, pokud se týče obsahu tohoto herbicidu v lidských tělech.

Mluvčí Přátel Země Evropa Adrian Bebb řekl:

Většina lidí si bude činit starosti, až se dozví, že ve svém těle mají herbicid. Testovali jsme lidi z velkých měst v 18 zemích a nalezli jsme stopy herbicidu v každé zemi. Výsledky napovídají, že jsme ve svém běžném životě vystaveni glyfosátu, a ani nevíme, odkud pochází, jak je rozšířen v životním prostředí a co dělá s naším zdravím.

Naše testy odhalují naprostý nedostatek zájmu vládních úřadů po celé Evropě a naznačují, že tento herbicid je užíván nadměrně. Vlády musejí zahájit monitorování a zavést okamžité změny ke snížení jeho používání. To zahrnuje i odmítnutí jakéhokoli geneticky modifikovaného osiva, které zvyšuje používání glyfosátu.

Přátelé Země Evropa vyzývají Evropskou Unii, aby naléhavě prozkoumala, jak se glyfosát dostává do lidských těl, aby zvýšila své monitorování životního prostředí, potravin a vody, a aby zavedla okamžitá omezení na použití glyfosátu.

Přátelé Země Evropa provedli laboratorní testy vzorků moči od dobrovolníků z 18 zemí Po celé Evropě a zjistili, že v průměru 44% procent vzorků obsahuje glyfosát. Proporce pozitivních vzorků se v jednotlivých zemích liší, nejvíce jich má Malta, Německo, UK a Polsko, nízkou úroveň má Makedonie a Švýcarsko.

Všichni dobrovolníci, kteří poskytli vzorky, žijí ve velkých městech, a žádný z nich v období testů mezi březnem a květnem 2013 nezacházel s výrobky obsahuijícími glyfosát.

Glyfosát je používán na mnohých geneticky modifikovaných plodinách. 14 nových GM osiv je určeno přímo k pěstování s glyfosátem, a čekají nyní na schválení k pěstování v Evropě. Jejich schválení by vedlo nevyhnutelně k dalšímů nárůstu glyfosátových postřiků v EU. https://www.foeeurope.org/glyphosate-reasons-for-concern-briefing-130613

Největším producentem glyfosátu je Monsanto, které ho prodává pod obchodním názvem „Roundup“. Před dvěma týdny oznámilo americké ministerstvo zemědělství, že na poli v Oregonu nalezlo GM obilí, které ještě nebylo schváleno nikde na světě, což vede některé země k omezení a testování dovozů z USA, a američtí farmáři zahajují proti Monsantu soudní spory. http://content.govdelivery.com/bulletins/gd/USDAAPHIS-7d0c5e

Vzorky moči byly sebrány od dobrovolníků v Rakousku, Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, Kypru, České republice, Francii, Německu, Maďarsku, Litvě, Makedonii, Maltě, Španělsku, Švýcarsku, Nizozemí a Velké Británii. V 80 ze 182 vzorků byl nalezen glyfosát. Všichni doborovolníci žijí ve velkých městech a živí se běžně i vegetariánsky. Žádné dva vzorky nepocházely z téže domácnosti. Analýzy byly provedeny v Lékařské laboratoři dr. Hoppeho v Brémách, Německo.

Úplné výsledky „Určení residuí glyfosátu ve vzorcích lidské moči z 18 evropských zemí“ jsou přístupné online https://www.foeeurope.org/sites/default/files/glyphosate_studyresults_june12.pdf

Dodatek Orgonet:
Krysy krmené GMO kukuřicí, viz http://orgo-net.blogspot.cz/2012/09/sokujici-studie-gmo-kukurice-roundup.html:



15 komentářů:

  1. :-)) premýšľajme čo fčul spraviť ?
    Možno by pomohlo čúrať na tu burinu, keď máme poniekde toľko Roundupu v sebe , ha ?
    B

    OdpovědětVymazat
  2. Treba sa DETOXIKOVAŤ................ Napríklad derivačná kúpeľ slúži na očistu TELESNÝCH TKANÍV (čiže je to JEDINEČNÝ druh detoxikácie) aj od CHÉMIE !!!
    Robievam ju už ...tri roky ? :-)
    Netreba napustiť vaňu, lebo tá kúpeľ nie je o tom..;-) Náklady na ňu sú studená voda, miska, bavlnený obrúsok....
    Vhodné je podporiť to OČISTOU HRUBÉHO ČREVA (Shankapraksalana, klystíry najlepšie s urinou), aby ten bordel chemický z telesných tkanív sa neusádzal v čreve (jeho časť), ale aby sa komplet všetok vyplavil....

    na stiahnutie : http://www.ulozto.cz/hledej?q=derivacni+koupel

    článok : http://eutrofia.sk/node/292

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
  3. Můžeme čekat že po adaptaci i tak bude funkce ledvin oslabená s toxicitou organismu že se potíže lidí projeví s odloženým časem. Osobně jsem měl alergii na jar saponát takový že jsem po ucítění z jídla ho nemohl pozřít a tam bylo řešení jednoduché a na tohle při podobném projevu organismu, který se po čase dá očekávat mohou lidé padat jak mouchy.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrá útěcha,takže jedy jsou obsažené ve všem, co jíme a stříká se ve velkém,možná se dokonce roundup i sprejuje!Někde jsem četla článek-nejezte banány,plantáže jsou pod neustálým stříkáním tohoto jedu,tudíž se krmíme jedovýma sračkama.Mocní a temní nepotřebují lidstvo zdravé a moudré,chtěji znás udělat oblblé,rakovinou prolezlé a nemocné lidstvo.Jak tak vidím ,i kdybychom se snažili vyhýbat nezdravé stravě, tak určitě se nám to nepovede,poněvadž to dýcháme a pijeme.

    OdpovědětVymazat
  5. A co na Slovakov sa zabudlo??

    OdpovědětVymazat
  6. Round-up a GMO bude asi naše záhuba. Vlastně obdivuji tu lidskou blbost, že si to někdo dobrovolně nacáká doma na zahradě na plevel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. strika se to iv chranenych krajinnych oblastech napr.:Moravka, ktera je zdrojem pitne vody pro Ostravu. Treba jenom cist. Dokdy jim - VEDATORUM - to jeste dovolime?

      Vymazat
    2. Bohužel se tím stříká pole proti plevelu a pšenice to snese a ty v pečivu, těstovinách a ostatmím sežereš.

      Vymazat
  7. slovensko na mape asi nemajú...o to lepšie

    OdpovědětVymazat
  8. http://www.fwi.co.uk/articles/13/06/2013/139515/scientists-dismiss-39unreliable39-glyphosate-study.htm#.Ub7OJ_k3DNu

    OdpovědětVymazat
  9. Orgonete ahoj, je potřeba lidi upozornit i na toto, co se rozjizdi...
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropska-unie/clanek.phtml?id=782889

    nechapu, ze lidi nevidi, co to prinese... Martina

    OdpovědětVymazat
  10. Monsanto se usídlilo v Brně a nabízí zmutované osivo pro české zemědělce :-/
    http://www.monsanto.cz/spolecnost-Monsanto/

    OdpovědětVymazat
  11. Bohužel v malé koncentraci s tím stříkají pole se pšenicí a pak to žereme v pečivu. Není divu že je tu samá rakovina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj psenica bez osetrenia Roundupu je rakovinotvorna, tak zas nezvalujme vsetkou na Roundup, aj ked samozrejme Roundup je SVINSTVO...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Tak to máte ve věci jasněji, než docent Klener (největší kapacity na rakovinu u nás), který prohlásil, že vědcům není jasné, proč je v současnosti tak enormní nárůst rakovi
      ny...

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.