30. března 2013

Člověk za globální oteplování není odpovědný

Díky čtenáři za odkaz! Je skutečně vzácné, že někdo veřejně vyjádří názor, že globální oteplování není způsobeno člověkem ... Ještě aby prof. Kutílek přiznal klimaterorismus (myslím, že nemůže nevědět či aspoň netušit), a je to náš člověk ...

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Klaus-ma-pravdu-Profesor-odhalil-duvod-ozebracovani-obycejnych-lidi-267210


Klaus má pravdu. Profesor odhalil důvod ožebračování obyčejných lidí

28. 3. 2013

ROZHOVOR:
Podle přírodovědce, profesora Miroslava Kutílka, člověk za globální oteplování není odpovědný. Je to jen nástroj, jak ožebračovat obyčejné lidi, aby si jiní narvali kapsy, což je i příklad solárních panelů.

Čím to je, že máme už skoro konec března a je tak hrozná zima? Že by opatření proti globálnímu oteplování začala konečně fungovat, nebo holt příroda nehledí na opatření Bruselu a Mezinárodního panelu pro klimatickou změnu (ICCP) a nenechá poručit větru, dešti? 
Není to jen Brusel, IPCC, ale taky naše všechny vlády, kdo se nejen seknul, to by bylo jen jednou, ale kdo se sekal napořád po dobu víc než jedné a půl dekády, kdy naši politikové bojovali proti oteplování a my, obyčejní občané, to odnesli rostoucí drahotou. Ale nebyli jsme si v tomto boji rovni, to by smrdělo socialismem, a tak někteří z nás na boji velice zbohatli. Proč je letos tak dlouho zima, to dokáží šikovní meteorologové vysvětlit na základě proudění v atmosféře až dodatečně, když je po všem. Na otázku, proč dochází občas, a to dlouhodobě, k tak neobvyklému typu proudění, ale nikdo zatím zodpovědně neodpověděl.
Nemůže nám nakonec spíše hrozit globální ochlazování? Nepřijde doba ledová?
Až bude přicházet doba ledová, tak to nikdo nepoznáme. Na konci dvou minulých meziledových dob trval přechod do ledových dob po deseti-tisícovku let a byl nejen pomalý, ale doprovázený teplými periodami s každou trvající až stovku let. Nevím, proč by tomu teď mělo být jinak.
Jak to ale tedy s tím globálním oteplováním je? Dochází k  němu? Je způsobeno člověkem? Nebo spíše záleží na aktivitě Slunce či vzdálenosti Země od Slunce?
Asi vás překvapím a hlavně alarmisty. Přestože je letos protivná a dlouhá zima a přestože za posledních 15 let v průměru nedocházelo ke globálnímu oteplování, tvrdím, že se pořád otepluje, i když s různými výkyvy počasí. Charakteristika klimatu se stanoví statistickými metodami. Zjednodušeně se jedná o průměry dat o počasí za 30 let. Ten počet let je stanovený dohodou. Ale je možné vyhodnocovat klima za 100 let nebo 1 000 let. Takže jeden nebo pět chladných let ještě neznamená konec oteplování. Nebýt globálního oteplování za posledních 150 až 200 let, tak bychom měli celkem pravidelně mrazivější zimy, než je letošní, a to po celý život. Známe celou řadu faktorů, které zásadně ovlivňují změny klimatu. Člověk zatím k těm nejdůležitějším nepatří.
Nedocházelo již v minulosti přirozeně ke změnám klimatu, kdy za Karla IV. bylo tepleji a pěstovalo se v Čechách víno a v době Václava IV. a husitských válek se citelně ochladilo? Není přirozené střídání dob ledových a meziledových?
Kolem letopočtu 1 000 po Kristu bylo opravdu tepleji než teď za posledních 30 let. Byla to Středověká teplá perioda. Pak přišla takzvaná Malá doba ledová, která skončila někdy kolem roku 1850. Letopočet se dost různí podle oblastí. Ale se skutečnou dobou ledovou, glaciálem, neměla nic společného. Jednak byla na glaciál pořád ještě moc teplá a trvala taky kratičkou dobu. Glaciály trvaly za posledních půl milionu let přes sto tisíc let.
Bojovníci proti globálnímu oteplování označují oxid uhličitý za škodlivý plyn. Není CO2 nakonec ale spíše prospěšný plyn, který napomáhá fotosyntéze a větším výnosům v zemědělství?
Mám dost kamarádů a kamarádek po světě, kteří změřili a popsali, jak prospěšný je CO2 pro naše kulturní rostliny nejen v dnešních koncentracích, ale dokonce i v koncentracích podstatně vyšších. A přitom čím víc CO2, tím rostliny spotřebují méně půdní vody na produkci například jednoho kilogramu rostlinné hmoty, nebo na jeden kilogram pšenice. CO2 není v dnešních koncentracích zlý přítel. Bohužel v rozměru desítek milionů let ho bude ubývat.
Neukazuje se tedy, že měl Václav Klaus nakonec pravdu?
Nejen on ji měl, ale menšina vědců a zemědělských praktiků. Zdůrazňuji slovo menšina.
Mohou opatření EU v boji s globálním oteplováním – podpora obnovitelných zdrojů energie včetně fotovoltaiky místo fosilních paliv a tak dále na klimatu vůbec něco změnit?
Vůbec nic, kromě ožebračování obyčejných lidí. Kam se poděla jedna ze základních tezí kapitalismu, že se nové technologie musí projevit novou vyšší kvalitou výrobků a navíc také svou lácí a dostupností svých produktů pro většinu?
Odpovídal Miroslav Kutílek, profesor pro obory půdní fyziky, pedologie a tím zprostředkovaně také odborník na klimatologii, protože klima je jedním z hlavních faktorů, které způsobují obrovské rozdíly ve vlastnostech půd. A to nejen v současnosti, ale také v minulosti, z níž nám zůstávají porůznu zbytky půd starých nejen statisíce, ale někdy dokonce miliony let. A to jsou hodnověrní svědci také o minulém klimatu. Napsal například knihy   Racionálně o globálním oteplování (2008) a Půda planety Země (2012). Dlouhodobě přednášel na univerzitách v Bayreuthu, Davisu (v Kalifornii), Chartúmu a na ČVUT v Praze.

2 komentáře:

  1. měl bych jen 3 poznámky
    první je ke klausovi proč se tím člověkem neustále zabývat? vždyt je evidentní že je to jen loutka mocných tohoto světa je jedno jak jim budeme říkat jestli globalisté ilumináti katolíci jezuiti židi atd podstatné je že nemluví za sebe a že tím co říká chce lidi bud odradit od určitých názorů nebo je přimět něčemu věřit popřípadě nahnat strach apod já ho považuji za jednoho z největších škůdců tohoto národa vůbec
    druhá je k tomu ožebračování myslel jsem si že lidé na tomto serveru nemyslí prostřednictvím peněz peníze jsou nástrojem zotročení a tím že nás donutili přemýšlet jejich optikou nás zotročili mentálně což je mnohem horší než otroctví fyzické až zbankrotuje současný systém a to se jednou určitě stane tak dluhy i peníze zmizí a zůstane jen to co je za ně vybudováno řekl bych že sluneční elektrárna je pro takovou situaci lepší než osmiproudá dálnice po které nebude nic jezdit
    a za poslední za předpokladu manipulace s počasím jaké je nám předváděno poslední minimálně půlrok jsou jakékoli debaty o dlouhodobém vývoji klimatu na základě počasí jen kecy protože nikdo z nás nemůže vědět jak by bylo kdyby nepráškovali
    takže doufejme že už to konečně praskne a dočkáme se lepšího světa a přestanme se nechávat manipulovat nějakými profesory a odborníky kteří nepochybně musejí vědět co se děje ale lžou a smějou se nám do očí

    OdpovědětVymazat
  2. Jasně, všichni si pořiďte obnovitelný zdroj - fotovolatiku - a klimouši vám ji znehodnotí chemodekami, skrz které slunce nevydá žádný paprsek, a tudíž ani volt slibované levné elektřiny! Naprostá cynická nestydatost všech vlád, které se tohoto svinstva na svých občanech dopouštějí !

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.