3. ledna 2013

Co je vlastně vzestup?

Při malém průzkumu stránek komunity Zlaté světlo mě zaujal tento výborný článek. Ano, takhle si to taky představuju (:-))) 

Čo je vlastne vzostup?
Převzato z http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/o-je-vlastne-vzostup
Uloženo uživatelem marko 28. prosinec.2012 v 11:25

Co je to vzestup? 
Je to proces, pri ktorom presunieme naše vedomie z jednej úrovne reality do druhej. Naša realita vychádza zo systému našej viery a zároveň je jej odrazom. Náš život odráža úroveň nášho vedomia. Naša realita odráža naše rozhodnutia a voľby

Čo predstavuje dimenzia? 
Dimenzia je úroveň vedomia. Každú dimenziu charakterizuje systém predstáv a viery. Napr. v 3D veríme, že toto je náš jediný život a všetko čo nemôžeme zachytiť fyzickými zmyslami, (čuch, chuť, zrak, sluch, hmat) neexistuje. Je to vedomie jednotlivca - ega.

Vedomie 5D je vedomie jednoty (kolektívne vedomie), kedy chápeme a konáme v jeho zmysle, t.j. sme súčasťou jednoty a žijeme v jednote s druhými. Naše vedomie v 3D mohlo vzniknúť vtedy, keď začalo potrebné množstvo ľudí myslieť rovnakým spôsobom. Ak sa nájde potrebný počet ľudí, ktorí vibrujú rovnako vo svojom vedomí a zdieľajú rovnakú predstavu a vieru o živote - vytvárajú tak spoločne istú dimenziu. Čiže ak nebude existovať potrebné množstvo ľudí, ktorí veria a myslia v rovine kolektívneho vedomia, nebude možný vzostup na vyššiu úroveň vedomia.

Rovnako to funguje aj na planetárnej alebo galaktickej úrovni. Každá dimenzia má určitú frekvenciu alebo vibrácie. Vibrácie sú o to rýchlejšie, čim bližšie sa nachádzame k integračnému bodu svetla a temnoty.

Čo je to súcit? 
Súcit je integračný bod s najvyššou hodnotou vibrácie. Súcit definujeme na úrovni 3D ako hlboké vcítenie sa do utrpenia druhých, spojené so želaním, ich utrpenie zmierniť. Takýto stav však posudzujeme zároveň ako niečo negatívne, a tým ich istým spôsobom odsudzujeme. Odsudzujeme skutočnosť, že prežívajú čosi, čo je negatívne a zlé.

Súcit na úrovni 5D je zbavený hodnotenia t.j., je to vcítenie sa do utrpenia druhých, bez potreby musieť toto utrpenie zmierniť, a pritom zároveň chápať hodnotu tohoto stavu – hovoríme o tzv. stave neposudzovania. To znamená, že sme si vedomí ich bolesti, ale zároveň dokážeme rozpoznať, akú úlohu toto utrpenie v živote daného človeka zohráva.

Ako sa dá dosiahnúť vzostup? 
Zjednodušene povedané tým, že odbúrame svoje blokády (blokády = strachy) a integrujeme svoje negatívne emócie a pocity. Integrovanie a transformovanie týchto negatívnych pocitov a emócíi je možné dosiahúť najlepšie pomocou súcitu. Ak sa naučíme akceptovať seba a svoje negatívne pocity (hnev, nenávisť, pocit viny a hanby) a primerane s nimi zaobchádzať, dosiahneme rovnováhu medzi svetlou a temnou stránkou našej bytosti.

Kedy dochádza k vzostupu?
  • keď sme pripravení odbúrať svoje blokády
  • keď sme pripravení odbúrať strachy tým, že ich precítime a prežijeme, a takýmto spôsobom zmeníme k nim svoj postoj

Priebeh vzostupu:
Vzostup prebieha na všetkých úrovniach – na mentálnej, duchovnej, emocionálnej a fyzickej.
  • požiadame o to, aby naše strachy vystúpili z nášho podvedomia na úroveň vedomia
  • strachy sa manifestujú v podobe lekcií, ktoré sa objavia v našom každodennom živote
  • týmto strachom sa postavíme s vedomím prežit ich naplno a uvedomiť si ich, aby sme ich mohli integrovať
  • integrujeme strachy a zvládneme dané lekcie, tým že prežijeme pocity ako napr. vinu, hanbu, hnev, nenávisť, žiarlivosť, atď. (týchto pocitov sa väčšinou obávame, pretože sme boli naučení, že sú zlé. Skutočnosť, že ich preživame znamená, že aj my sme zlí.)
  • prežijeme pocit slobody, radosti, súcitu a vďačnosti (aj voči osobám, ktoré v týchto lekciách prevzali na seba úlohu “zlého”)
  • osloboďte osoby, ktoré zohrali vo vašich lekciách negatívnu úlohu, od pocitu viny a transformujte svoj hnev alebo hanbu na súcit
  • súcit zmení štruktúru vašej DNA tak, že umožní vášmu telu integrovať viac svetla. Súčasne sa zmenia aj implantáty (známe ako formy chovania), ktoré súviseli s danou lekciou a transformovali sa (dostali sa do rovnováhy). Tým sa aktivuje časť DNA, ktorá bola zablokovaná
  • čím ďalej sa v tomto procese dostaneme, o to viac bude naša DNA aktivovaná, čím sa zmení aj naše vedomie a my sa priblížime bližšie k integračnému bodu svetla a temnoty.
  • súcit znamená bezpodmienečnú akceptáciu všetkého (svetla aj temna), nezávisle od toho, kto sme.

Existuje mnoho mylných interpretácii o vzostupe. Tu sú niektoré z nich:
  • vzostup je možný aj bez toho, aby sme prežili bolesť a strach – nie je, pretože nikto nemôže za nás prežiť potrebné pocity a emócie - bolesť je najúčinnejši katalyzátor pre vznik súcitu
  • svoju DNA môžeme jednoducho aktivovať vyslovením zámeru alebo to môže urobiť niekto za nás - samotný zámer na vznik súcitu nestačí
  • vďaka procesu vzostupu získame schopnosť pohybovať sa súčasne na viacerých miestach, levitovať a presúvať predmety silou svojho vedomia – nie, tieto schopnosti nie sú súčasťou vzostupu a nie je potrebné ich nadobudnúť, aby sme ním prešli.
  • po vzostupe sa ocitneme na inej planéte – v skutočnosti sa to naozaj môže javiť akoby sme boli na inej planéte - vzostupom sa človek ocitne v inej rovine tejto planéty. Je to ako keď ladíme rádio a jedným príjmačom dokážeme naladiť rôzne frekvencie (3D,4D,5D)
  • vzostupom budeme žit v úplnej jednote, nebude existovať nič negatívne alebo temné a všetko bude láska a svetlo – aj v rovine 5D existujú obidve polarity, je to však život v jednote, ktorý existuje na tejto úrovni
  • po našom vzostupe budeme môcť vidieť aj počuť našich duchovných sprievodcov – našich sprievodcov môžeme zatiaľ vnímať vnútorným zrakom a sluchom. Po ukotvení 4D a 5D bude neskôr možný aj priamy kontakt.
  • procesom vzostupu by sme mali opustiť náš život v 3D a vystúpiť do svetla – nie je to súčasťou súčasného plánu, podľa ktorého by malo byť možné žiť v tomto svete s multidimenzionálnym vedomím.

Ako zistím, či som v procese vzostupu?
Ak sme sa rozhodli pre vzostup na úroveň 5D, je to niečo iné, ako keď sme sa rozhodli kráčať duchovnou cestou. Ísť duchovnou cestou znamená, otvoriť sa a zaoberať sa javmi, ktoré presahujú rovninu 3D. Vzostup je rozhodnutie pozdvihnúť svojej vedomie do vyššej roviny.

V procese vzostupu sa nachádzame vtedy, keď:
  • sa naše strachy manifestujú v našom živote prostredníctvom lekcií.
  • naše fyzické telo začína reagovať na proces vzostupu novými bolesťami. Je to preto, že naše vnútorné dieťa reaguje na manifestujúce sa strachy, ktoré sú uložené v našom fyzickom tele na rôznych miestach. Toto sa prejavuje bolesťami na danom mieste.
  • si uvedomujeme synchronizáciu (časové zhody) a neobyčajné udalosti, ktoré sa začínajú objavovať v našom živote.

Ako duše sme prišli na planétu Zem, aby sme sa podieľali na veľkej možnosti duchovného rastu.
Planéta Zem je zónou slobodnej vôle, čo znamená, že tu neexistuje žiadna hranica vo forme tvorivého procesu či už svetla alebo temna. Týmto vytvárajú bytosti svoju vlastnú realitu, na základe ktorej rastú a učia sa. Je pravda, že naše výtvory v temnej sfére sú práve tými, ktoré nám spôsobujú bolesť.

Bolestné skúsenosti sú však hybnou silou, ktorá umožňuje rast duše, a na základe ktorých sa učíme.
Faktom je, že rastieme prostredníctvom manifestovania v temnej sfére a nie manifestovaním vo sfére svetla. Manifestácie svetla sme si vytvorili na to, aby sme sa obdarovali za naše pôsobenie a tvorivý proces.

17 komentářů:

  1. Toto se zdá být velmi rozumně vysvětlující článek :-) Děkuji za něj. JaJi

    OdpovědětVymazat
  2. I já velmi děkuji za informace, které mi zapadají do najednou jakoby navracejících se starých úzkostí, pocitů trýzně a ještě jednou se otevírajících bolestí dávno zapomenutých a prožitých. Domnívaje se, že už jsou i odžité, zpracované a splnily účel mé transformace, která také velice bolela a vypadala ve 3D jako otřesný neuvěřitelně krutý osud...:) procitám při čtění těchto a nejen těchto řádků.... s vědomím, že vše je opravdu v pořádku, že vše má smysl pro nás tak veliký, že nejsme schopni uvědomit si mnohdy jen nepatrnou část. Že nejsem vůbec sama v mých prožitkách a někdy i pochybnostech nad sama sebou.
    Během adventu jsem už byla v tak příjemném rozpoložení, že jsem věděla, že to je to "doma". A teď najednou ještě znovu a ještě trochu potopit do hustoty, fuj :)... Ano a děkuji za to, teď už se tam potápím vlastně s vědomím kam se potápím, vlastně si to taky můžu prohlédnout, vlastně je to docela zajímavé, jako když si člověk prohlíží místo, kde prožil mnoho a byl zaměstnán svým břemenem tolik, že se nikdy ani nerozhlídl kolem... A teď to místo může najednou opustit, ale ještě se naposledy rozhlédne, stojím tu, ale už se mě to vlastně netýká, už je hra tady dohrána, uf. Děkuji, že jsem to dohrála až sem a teď můžu už vědomě vykročit a jít do dalšího místa. Ano, jsem ještě tu, ještě dokážu cítit strach, vinu, odpor, ale zas ty pocity stavím zpět do zaprášené police a odcházím bez nich. Už je nebudu potřebovat..
    Všem šťastnou cestu 2013.
    Laurea

    OdpovědětVymazat
  3. Trošku proti srsti prečo si manifestovat strach ? Ked namiesto toho si mozem manifestovat lásku a to má posunie v pred,strach zazivame kazdy deň a viac strachu len ublíži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. guru budes az vtedy, ak budes schopny prijat svoj strach, pochopit ho a zaplavit ho bezpodmienecnou laskou ;-)

      Vymazat
    2. Ono to funguje aj opačne - zaplaví ťa bezpodmienčná láska a všetky strachy ako mávnutím prútika zmiznú.Bed

      Vymazat
  4. protože jsi obě polarity a musíš se vyvážit a né jeden pól vytlačovat,víš a dělat že neexistuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono vzostúpený už nerieši tak husto polarity.

      Vymazat
    2. Anomym 17:03.... Asi nevies o tom, ze tam kde je strach, tam nie je Laska..... Strach bud je, alebo nie je. Laska bud je, alebo nie je. Nemozu obe tieto "veci" spolu existovat. Takze vyvazovat tieto polarity je NEZMYSEL, lebo sa to realne NEDA. Da sa to jedine V HLAVE (klamanie seba sameho) NIEKOHO, kto nepozna teoriu lasky, a vie o nej len z romantickych filmov (tam to v skutocnosti nie je o Laske, ale o strachoch, zavislostiach...), alebo z nezrozumitelnych channelingov, kde sa to "laskou" len tak hemzi, a zabuda sa tam na fakt (asi schvalne), ze lasku dokaze davat (sebe a ostatnym) len clovek, ktory je OSVIETENY - zbaveny parazitov matrixu.... A kolko je takych ludi ? VELMI, VELMI MALO. Ani ty (ani ja) nie si ten clovek, preto ti napadla somarina typu vyvazovat strach a lasku. To sa proste NEDA, lebo tam kde existuje aspon kusok strachu, tam neexistuje Laska "nebeska", akurat tak "zalezanie na niekom", lubenie, mat velmi rad a podobne. ALE NIE MILOVAT. Pretoze neexistuje "trochu milovat". Mozes mat trochu rad, ale ked milujes, tak tam neexistuje stupnica sily Lasky, lebo ona neexistuje.
      Diky za zverejnenie.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    3. Uf Marek a Marek G - súhlasím, si dobrý. :-)
      Čo mi je divné, že mnoho ľudí čo stále sníva o 5D plnej lásky a bezproblémovej, omielajú post duality v tomto živote. Nuž, ak riešim dualitu nemám na to abys som šiel do Jednoty. Prečo sa toľko stavia proti sebe množstvo nepostaviteľných vecí? Napokon sú to LEN pomenovania slabučkého ľudského rozumčeka. :-XX
      BED
      Pozrela som dreamingwolf - šírim ďalej.

      Vymazat
    4. Marku a Marku nejdřív musíš pochopit sebe a pak pochopíš i co se zde píše.

      Vymazat
    5. a Marku a Marku co ty víš kdo já jsem.

      Vymazat
  5. Mám už druhého psa. Kdo má psa, ví, co znamená, když řeknu, že člověk se psem a obzvláště pes s člověkem komunikuje naprosto srozumitelně: pes rozumí každičkému gestu, pohybu, zvuku, pachu a okamžitě naprosto čitelně reaguje. Nevím, jaká "frekvence" to odborně je, ale funguje. Nedávno jsem kamarádce udělala službu a přes internet dala na prodej zakrslého králíčka, kterého kvůli právě narozenému miminu nezvládala. Po Vánocích ale kupec králíčka vrátil (údajně kvůli alergii)a několik dnů mám králíčka u sebe. Je to milé stvoření a pouštím ho z klece pochodit, přitulit atd. A nějak automaticky jsem očekávala (tak to mám prostě zažité), že uslyší na zavolání, varování apod., že prostě bude fungovat komunikace jako se psem. Ale omyl! Maximálně jen utíká, když ho chci dát zpět do klece - instinktivní strach před "nebezpečím"? To ho musím chytit a když se tak stane, tak se třese a musím ho přitulit, aby se uklidnil a strach přejde! Strach a cit, to je celé, jak komunikace funguje. U toho mě, jako už mockrát dříve, znova napadlo: co když jsou lidé vůči vyšší inteligenci na úrovni onoho králíka? Jak má králík rozumět-vnímat člověka a jak mu má člověk něco vysvětlit??? Je to prostě nemožné! Když čtu tento článek, napadá mě, že někteří lidé mohou mít vnímání (komunikaci) na úrovni psa a to už teda je pokrok, obzvláště, když ani pes není jako pes a někteří jsou komunikativní k neuvěření! Co se mi ale při čtení článku jeví jako obzvláště hodné srovnání, je fakt, že existuje oblast, přes kterou komunikace funguje! Jak u králíka, tak u psa (a snad u všech tvorů z říše savců) vede cesta k navázání a prohlubování komunikace, následně i k učení, přes odblokování strachu, tedy přes získání důvěry a to je podmíněno citem-soucitem. A tohle prostě platí a beze slov! Je to základ důvěra a když je důvěra, rozvíjí se i učení. Jestliže tato cesta funguje ve vztahu člověk a nižší tvorové, logicky by měla fungovat i ve vztahu člověk a vyšší tvorstvo. Cit,soucit a důvěru zbavenou strachu proto považuji v procesu učení (a jak se tady říká, v procesu lidského vzestupu) za nejdůležitější energie. Králík mi právě předvedl, že to byly jediné roviny, kde byla v úvodu možná jakáž-takáž komunikace (údajně ale je schopen přilnout k člověku jako pes a vítat ho a radovat se, má-li důvěru...) Tak to jen taková úvaha k článku, kterou jsem chtěla říct, že pro napojení na vyšší inteligenci (Božství) by jsme se měli učit u zvířat: Ukazují nám jak důležitost emocí,co by základu důvěry a následné vyšší komunikace,tak i důležitost intuice (je všeobecně známý fakt,že za tsunami na Haiti neuhynulo jediné zvíře, všechna včas utekla do kopců). Lidští "králíci" a "psi" (a jiní lidští savci), kteří vnímají důležitost citu-soucitu a důvěřují síle, která je vyvolává, natolik, že to odblokovává všechny strachy, tak to si myslím, že je dobrá cesta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to teda je dobrá cesta Levita !
      Bingo koment, zdravím múdra žienka,:-)
      A už keď sme u zvierat : krásna kniha je "Ženy, které běhaly s vlky" oplatí sa sadnúť k nej, nielen ženám.

      BED

      Vymazat
    2. Stejně výborně napsaná a hodnotná reakce jako samotný článek. :)
      Tonda

      Vymazat
  6. Před lety jsem četla v jedné knížce nádherná slova, která mě učila, jak přijmout třeba právě strach, jak ho prožít a jak ho transformovat. Jak se můžeme vlastně něčeho upřímně vzdát, když jsme to "něco" ještě ani "neměli"? Já měla strach, strašný strach, paradoxně tak velký, že jsem si sáhla na dno a dotekem se samotným dnem jsem pocítila Lásku. :-) JaJi

    Branou procítění své slabosti vejdeš do své síly.
    Branou procítění své bolesti vejdeš do své radosti.
    Branou procítění svého strachu vejdeš do bezpečí.
    Branou procítění své osamělosti vejdeš do své schopnosti naplnění, lásky a přátelství.
    Branou procítění své nenávisti vejdeš do své schopnosti milovat.
    Branou procítění svého zoufání vejdeš do své pravdy a oprávněné naděje.
    Branou procítění nenaplněných potřeb svého dětství dojdeš k jejich naplnění v současnosti.
    (E.B. Pierrakos)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.