6. prosince 2012

Marinaleda: demokracie a ekonomická samostatnost v praxi

Od Kamaly - díky!!! I mě to hladí po duši (:-)))
Ahoj Orgonete, tohle mne dnes pohladilo po dusi a dalo nadeji, je ale videt, ze i oni potrebovali odvazneho vudce…

http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/613-marinaleda-prima-demokracie-v-praxi



MARINALEDA, PŘÍMÁ DEMOKRACIE A EKONOMICKÁ SAMOSTATNOST V TŘÍ TISÍCOVÉ OBCI

6 komentářů:

  1. Konečně něco pozitívního,normálně bych řekla,že něco takovýho nemuže být.Je to jako v pohádce,jsem nadšená...

    OdpovědětVymazat
  2. Já to tvrdím pořád, že lidstvo může zachránit jedině přímá demokracie. Tato přímá demokracie by měla pro začátek samovolně vznikat především v nejmenších českých obcích. A pak postupně by se mohla rozšiřovat i do menších měst a nakonec i do měst větších.Vládnoucí papaláši by neměli tomuto způsobu voleb v obcích bránit, protože volby s pomocí přímé demokracie jsou v souladu s našimi volebními zákony, které tvrdí, že svrchovaným vládcem moci je zde lid.

    Navrhla jsem volební systém přímé demokracie, ve kterém by si každý občan mohl na internetu kdykoliv zkontrolovat, zda jeho hlas doputoval tam kam měl: http://www.kubata.nazory.cz/clanky/kap20.htm
    Přitom by občan nadále zůstal přísně anonymní- a přesto by měl vždy kontrolu nad svým hlasováním o čemkoliv. Tak by občané v obci nemuseli chodit ani na nějaká shromáždění, mohli by kdykoliv o čemkoliv rozhodovat s pomocí předtištěných lístků.

    P.S: Všimli jste si, že v tom filmu se nevyskytuje na nebi jediná chemočára? Globálním klimateroristům asi zapadlý španělský kraj nestojí za pozornost. Prozkoumala jsem, které krajiny dodnes oni nesprejují- ale o tom napíšu někdy příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidstvo může zachránit jedině to že se zaměří na své Srdce , z hlav do srdce, a ne demokracie.., jsme duchovní/spirituální bytosti, a život v dualitě není ten skutečný, nový svět bude bez politiky a hodnocení , odsuzování at. Zeměřte se na to důležité , ne na to co se děje vně vás !

      http://www.63plus1.cz/3243/

      Vymazat
    2. To máte pravdu, že by se mělo lidstvo zaměřit spíš na své srdce než na chladný rozum a přílišný konzum. Ovšem duchovna se nenajíte ani v případné nové dimenzi. V dalších letech bude především třeba zorganizovat společnost tak, aby se odstavili od moci globální banksteři a paraziti. A ti se odstaví jedině tak, že ovce se konečně probudí a zcela zruší podvod zvaný zastupitelská demokracie a nastolí přímé vládnutí lidu, tedy sebe sama.Přestanou být ovládanými ovčany a stanou se konečně svobodnými probuzenými občany.

      Vymazat
  3. Nejen Marinaleda. Mnohem delší historii a rozsah ekonomických činností má známé družstvo Mondragón. Klíčové ale je, že lidé sami musí chtít. U nás je situace složitější, zdejší panští pohunci jsou alergičtí na nekonformní aktivity nezívislé na moci pána...

    OdpovědětVymazat
  4. družstva jsou to nejideálnější, co by mohlo být.U nás by to však neprošlo. Jsme malá zemička a to docela pod drobnohledem.S momentálními vládami to prosadit alespoň celoevropsky rozhodně nepůjde.

    dan.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.