6. prosince 2012

Film: Nádherná zelená

Díky čtenářce za připomenutí krásného filmu Nádherná zelená, který už tu byl doporučován dříve, ale myslím si, že právě teď je vhodná doba, abychom se na něj znovu (někdo třeba poprvé) podívali a mohli se těšit (:-)))
Ten, kdo vyvěsil film na youtube, napsal k němu krásný komentář ...

http://youtu.be/qZ2qe42ZQNM




Nahráno uživatelem  dne 3. 08. 2011
Úžasná záležitost, která se zejména nyní stává velmi aktuální. Je zcela zjevné, proč byly filmařce házeny klacky pod nohy a proč byla cesta filmu k divákovi velmi těžká. Film totiž obsahuje hlubokou pravdu a nastavuje nám všem nemilosrdné zrcadlo, které se hlavně momentálně nehodí MOCnářům, kteří chtějí ovládat svět a své tupé nevědomé stádečko . Ano , žijeme zde na Zemi zcela "odpojeni" od samotné podstaty, žijeme pouze hmotnými statky, ničíme tu krásnou modrou, zelenou a živou Zemi, žijeme minulostí a budoucností ve stresu a negaci a míjíme zcela přítomný okamžik, jedině ve kterém můžeme vidět tu krásu kolem sebe a tvořit umění a lásku . Naštěstí přichází doba, o které se ve filmu mluvilo, kdy lidé se stanou vědomými, ne-MOCNÍ odejdou z tohoto světa a opět začnou, Ti co budou pokračovat, žít v souladu s vesmírnými zákony. To je jediná cesta ke štěstí a přežití lidského druhu. Ten, kdo si to neuvědomuje, koho tento film neosloví, ten by se měl nad sebou opravdu zamyslet.



9 komentářů:

  1. http://ulozto.cz/browse?q=nadherna+zelena
    různé kvality ke stažení

    OdpovědětVymazat
  2. Začátek filmu, jak se lidé schází v kopcích, mi připomněl hippies poutě v Polsku na začátku osmdesátých let. Byla tam velmi podobná atmosféra a přicházeli tam lidé mnoha názorů, mnoha pohledů na svět a přitom tam panovala duchovní jednota bez ohledu na vyznání či přesvědčení. Lidé se dělili o jídlo, o myšlenky o slova a měli velice blízko k jednotě, k vzájemné jednotě mezi sebou i jednotě s vesmírem, Zdrojem Života, s Bohem. Ztrácela se tam všudypřítomná oddělenost. Mnohdy jsme to nedokázali popsat, ale bylo to velmi silné. Docházelo k duchovnímu probuzení, bez ohledu na víru, přesvědčení. Všechny nás to proměňovalo a tehdy jsem pochopil, že jiný svět, kde je více lásky a více pochopení, porozumění, je možný a že se stává realitou v našich očích a našich duších.
    Ota

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ota : A prečo sa to zrazu "stoplo", a ľudia sa od seba tak vzdialili ? ....
      Marek

      Vymazat
    2. Marku, myslím, že se nic nestoplo a lidé mají k sobě stále stejně daleko. Ani tehdy to nebylo jednoduché. Je to na delší povídání. Také to nebyla žádná masová zaáležitost. Bylo to v řádu několika stovek lidí, ale fungovalo to a probíhalo tam skutečné odpojení od systému. Možná po pádu minulého režimu si nás nový systém trochu koupil materiálnem, věcmi, technikou, která tu nebyla, ale ani tak docela to nebylo, něco stále zůstávalo. Člověk má v sobě potřebu se vracet ke svým kořenům i k druhým lidem. Věřím, že máme stále šanci.
      Ota

      Vymazat
  3. Nejlepší je to odpojení...

    OdpovědětVymazat
  4. Ten film mám moc rád, vždycky mi udělá příjemně na duši. Stejně jako film "Náš domov"
    O člověku, který umře a poznává svět jako "duše z druhého břehu". Film byl natočen podle knihy Chico Xaviera, která popisuje život jeho duchovního učitele - duše, se kterou byl Chico Xavier ve spojení.

    http://ulozto.cz/xYbCAGT/nas-domov-nosso-lar-2010-cz-tit-www-2012poselstvi-cz-mkv

    (Rozlišení: 1280x720)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film "Náš domov" je to najkrajšie čo som v poslednej dobe videla. Je v ňom zobrazená pravda a múdrosť veľmi pútavým spôsobom. Pri niektorých scénach mi naskakovala husia koža. Odporúčam si ho pozrieť. Jana

      Vymazat
  5. Mám ho dlouho na PC a konečně jsem jej zhlédnul: Krásné vtipné i dojímavé zrcadlení absurditě toho co žijeme...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je bomba, tenhle film. Dokonalé zrcadlo. Ale do smíchu nám tedy moc nebylo, nicméně některé scénky jsou tak kouzelné a vtipné, že se to "těžké" pozemské téma opravdu odlehčí.
    Montargeovi

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.