16. května 2012

Něco hezkého: Indiánské inspirace

Hurá sláva, více takových "pořadů" v těch našich kanálech http://www.ceskatelevize.cz/porady/10318067268-indianske-inspirace/211562210300026/
Zdraví a děkuje Irena

Dokument Indiánské inspirace od Viliama Poltikoviče na ČT2: 
(Video najdete na výše uvedeném odkazu.)

"Herec Jaroslav Dušek a psychoterapeut Pjér la Šé'z, kteří se léta inspirují zejména kulturou Toltéků, jsou průvodci dokumentem o vlivu indiánů Mezoameriky na život v Čechách. Moudrost Toltéků podává Dušek s velkým vtipem a v souvislosti se stylem života u nás.

Seznámíme se také C. J. Callemanem, švédským vědcem žijícím v USA, který se jako jeden z mála vědců zabývá podrobně mayským kalendářem. Ten je přesnější než náš a je charakterizován i určitými cykly, na jejichž základě je možné odvodit i vývoj naší společnosti.

Zdeňek Ordelt, který dlouho pobýval mezi mexickými šamany, si získal jejich důvěru a posléze dostal i jejich zasvěcení do šamanské praxe. Seznamuje zájemce s významem a poznáním šamanů a vykonává šamanské rituály.
Stále více si uvědomujeme slepé uličky překotného vývoje Západní společnosti, hledáme východiska, inspiraci. Nebývalý a celosvětový zájem o kultury indiánů svědčí o tom, že je v nich skutečně něco podnětného."

4 komentáře:

  1. Forrest Carter..Škola Malého Stromu...měl by být povinný slabikář pro prvnáčky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pred pár rokmi som sa zaťala, že už neprečítam žiadnu beletriu. Vyhýbala som sa knihkupectvám, až som na odporúčanie "iného pohľadu" ju dostala darom. Teraz tá knižka putuje po rodine, vnučke som z nej čítavala "rozprávku" pravdy pred zaspaním.
      Bed

      Vymazat
  2. Zdravím,příští týden 25.5.-27.5.je v Chotěboři Velký šamanský festival....těším se a hezký den všem M.

    OdpovědětVymazat
  3. 17. máj.2012 skorá ranná hodina..

    Záhadný úkaz. Miznúci a znova sa objavujúci mesiac, meniaci farbu na červeno! Nevysvetliteľné....

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8jHvLgZ99Lk#!

    Arden

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.