8. května 2012

Degenerace ovoce a zeleniny

Díky čtenáři za zajímavou tabulku.
Mám už dávno tušení, že to tak nějak je ... před rokem 89 (protože to je takový přelom, který si všichni pamatujeme) ovoce a zelenina chutnaly úplně jinak, jak mi jistě mí vrstevníci potvrdí ...



24 komentářů:

  1. Toto mě nepřekvapuje,za jakých podmínek je pěstovaná zelenina,která se prodává v hyper.. super.Vpodstatě to je výroba,obrovské foliovníky,vulkanický substrát a hnojivo.Bez přímého slunce a kontaktu s hlínou.Výsledek-vzhledově pěkné,výživová hodnota minimální. S ovocem to není o moc lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. podnik Ovoce a zelenina,prodejna Kardašova Řečice stav v roce 1978...ve výloze jsou vystaveny dvě basy s láhvovým pivem....jinak prodejna zeje prázdnotou....stručně a jasně,všichni zdejší rodáci si pěstovali záhumenky a objednávky tudíž na zboží byly nulové.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja tiež pamätám "staré" produkty ale tieto údaje sú niečo otrasné, dokedy si necháme srať na hlavy?
    Nech mi pán Eckhart Tolle poradí ako ostať v pohode keď okolo teba padajú granáty? Žerieme odpadky, liečia a očkujú nás jedmi, dýchame nasprejované svinstvá, ktoré aj pijeme.
    Toto s vami nedopadne dobre prašivci iluminátsky, dosiaľ som sa roky držal buddhistickej tradície priania dobra a šťastia všetkým bytostiam.
    Posledné mesiace mením názor. Neželám im nič zlé len to aby si to karmicky všetko vylízali až do dna!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezasahujte Bohu do jeho dila a budta v lasce!

      Vymazat
  4. Že by za nizký obsah živon mohl boom hydroponického pěstování v truhlících se substrátem, které se dolívají živnou složkou NPK? To je taky důvod pro gigantické plody jahod, jablek a dalších co můžeme v marketech vidět.
    Nicméně malý obsah živin je také z důvodu trhat ovoce nedozrálé, aby vydrželo převoz napříč zeměkoulí bez úhony.

    Nepřekvapilo mě, že jde o studii z vyspělé země, jaké Švýcarsko je. Tam zabránili průserům jako výsadba GMO, fluoridace pitné vody, nikdy nepovinné očkování vůči pravým nešťovicím => nejmenší výskyt neštovic v Evropě...

    Ládis.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj všem ;) Mohli byste se podělit o Váš jídelníček? Ovoce a zelenina jsou sice zdravá, ale tento rozbor jsem někde viděl tak před rokem..Ale mám se bát toho, že zelenina postupně uměle degeneruje a vitamíny skoro neobsahuje, nebo toho že vše je vypěstované různými hormony a pesticidy pro rychlý růst..? Ba to, že dost ovoce a zeleniny je geneticky modifikována. Bohužel to papáme jen my, krysy ne. Co tedy jíte každý den, když byste se chtěli vyhnout mléčným výrobkům? Nic mne nenapadá. Džem, který kupuju je docela drahý a jíst ho každý den taky nedělá asi dobře, když je v něm cukr, který bych chtěl taky minimalizovat :( Děkuji za tipy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sladíme medem od seriozního soukromníka,který SLOUŽÍ LIDU a ne SVÉ PRKENICI,takže kvalita za slušnou cenu...V biu rýžové nudle,Bulgur,Tofu,Saitan,občas něco s brambory,zeleninové saláty,k tomu občas z leknutí den hladovky,zejména pár dní před tím,než nám naskočí na učtu duchod...jde to a NEDŘE TO....

      Vymazat
    2. Jasně tady důkaz za důkazem všichni on-line vidíte, že je na nás občanech páchána zrůdná sprostá genocida všemi možnými prostředky, vyjma zatím vojenskými. Ale toho se možná už brzy také dočkáme, pokud nebudeme chcípat dost rychle podle JEJICH plánů !

      Vymazat
    3. jáhly,pohanku,co nejvíc superpotravin a zeleninu kupovat na farmářských trzích,červená řepa,celer,petržel,živiny obsahuje nenechte se zblbnout,piju zeleninové šťávy a zkoušela jsem to na kytkách,když to tím zalijete,funguje to jak hnojivo,krásně rostou i kvetou,takže to musí živiny mít,

      Vymazat
    4. Tak třeba džem jsem v životě nekoupila - zavařuju z vlastní zahrady nebo ovoce, které vím, kde vyrostlo.Teď jsem dělala pampeliškový med - plná zahrada krásných žluťáčků. Uzeniny taky vlastní, vejce, kachny taky (do králíků se mi nechce).

      Vymazat
    5. Ve skutečnosti, je ta tabulka pravdivá jen zčásti... všechno co je živé z přírody a nijak upravované je pro tělo nejlepší, furt lepší jíst zdegenerovanou okurku než salám nebo chleba.

      Již půl roku jím jen ovoce, zeleninu, ořechy, semena a občas si dám šťávu z karotky a řepy - občas hodim do salátu nějaký plevel, kterej je ve skutečnosti nejlepší bylina (např. pampeliška, vojtěška, kopřiva) a moje tělo nezná nemoc, dokonce i jako sportovec můžu doporučit, že svalová hmota je o dost víc kvalitní... Moje tělo již nezná nemoc ani únavu
      co se týče svaloviny, tak ten kdo jí maso je na steroidech a hormonech automaticky, ti co posilují o tom ví - proto ho jí (pokud pominu, že maso je nekvalitní potravina již sama o sobě)

      Důvod proč lidi jí špatně a mají nemoce nebo pociťují "únavu"? Špatná strava, prostředí a psychika, s tím že strava je na 1. místě a ten kdo jí jak má, myslí lépe - ne lépe jakože je lepší, ale má víc jasnou mysl... tělo potřebuje energii na trávení, čím lehčí jídlo (nebo žádné) mu dodáte, tím více energie budete mít... všeobecný klam "Jez abys byl silný!" neplatí, když se člověk nají, chce si schrupnout

      Pro lidi, který jsou závislí na jídle (což jsme prakticky všichni) a ještě nedokáží jíst takto, tak musí postupně... tělo nemá rádo rychlé změny, pokud si budete odpírat hranolky, tak budete trpět - ale když každý den sníte o 1% hranolek méně, tělo ani mysl to neucítí a vy nebudete trpět... musí se postupovat takto systematicky a postupně

      Je to jednoduchý, lidi řešej strašný hovadiny "CO jíst?!" ten kdo chce opravdu jíst dobře kvůli tomu, že chce uzdravit svoje tělo a né protože drží stupidní dietu, aby pak zase žral správný informace pozná :-D jsem důkaz (a nejen já) že lidi původně žili jenom z těhle potravin, navzdory všemu co řikaj doktoři a co vás učili ve škole v biologii - neměli pravdu, je to klam

      Vymazat
  6. Ja užívam pomletý Zeolit (Šchindeleho minerály), džemy si robím sám (viem čo do nich dávam) z ovocia kúpeného na trhu ale také, ktoré si predajcovia vypestovali sami, jablká vlastné alebo z miestneho sadu, pomáha mi aj MMS - zlepšuje náladu :-), užívam aj rybí olej, kremík, selén, bór.

    Mliečne výrobky jedine od našich, žiadne šmejdy, musí to byť podstivé, žiadne farbivá a príchute, takže kúpim si biely jogurt a primiešam doň svoj ďžem. Vynikajúce. Ale s tými mliečnými výrobkami to netreba preháňať.

    OdpovědětVymazat
  7. Pro Tauri:
    Jeden super doplněk a super jídlo roste všem přímo pod nosem a je ZDARMA.
    Všichni ho vyhazují jako plevel a přitom je chuťově velice dobrý (chuť podobná čerstvému hrášku).
    Podrobnosti zde: http://www.jajsem.com/ptacinec-divoke-vyzivne-a-omlazujici-jidlo-dostupne-i-v-zime/

    A na 100% není GMO. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Minimalizovat cukr??? A proč? Protože to říkají v televizi? Cukr je potřeba... ! Přeci.... fotosyntéza bez cukrů také není možná... http://cs.wikipedia.org/wiki/Fotosynt%C3%A9za :-)

    OdpovědětVymazat
  9. no ja sa nad tym tiez dlho zamyslam co take by som mohla jest a pit. nenapadlo ma nic, akurat si pestovat apon zakladnu zeleninu a ovocie sam. vzduch a vody si ale tazko vypestujeme, cize dichat a pit budeme tieto sorry za vyraz - svinstva aj nadalej. No ja verim ze uz to takto dlho nebude, ze uz bude lepsie, ze sa bude transformovat :)

    OdpovědětVymazat
  10. sú to hodnoty ovocia a zeleniny z obchodov alebo aj doma vypestované sú na tom horšie? ja si pestujem všetko , čo sa mi podarí, ale zaujímalo by ma, či aj to domáce má horšiu kvalitu.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Tauri, nic ti nebrani si pestovat ovoce a zeleninu sam. A to same plati o zviratkach. Jestli nemas na to prostory, tak podpor nejakeho farmare a odebirej od nej, verim ze za stejnou cenu jako v obchode dostanes neskutecne lepsi kvalitu. Co se tyce potravin narocnejsich na vyrobu (casove) napr. marmelady, klobasky atd... tak tam to bude asi horsi, tak pocitejte i s vyssi cenou.
    Muzete si pect sam chleba, vyrabet z mleka syry, maslo, tvaroh, jogurt. Z rybizu, malin, jahod, merunek marmelady nebo stavy, ze svestek povidla. Jablka, hrusky, svestky se daji vypalit nebo ususit. Muzete si nalozit kysane zeli. Z prasatek mate jitrnice, jelitka, prejt, klobasky, pastiku, sekanou, sadlo, muzete vyudit bucek a spek a jeste vam zustane hafo masa na rizecky. Takhle bych mohl pokracovat do nekonecna...Na co si vzponemte si muzete udelat sam. A vsechno to jde bez konzervantu a nezkazi se to a o chuti a vyzivovych hodnotach oproti "jidlu" ze supermarketu nema cenu ani psat.
    Tsignotschka
    PS pro prudice: to ze nemate zahradku, ze zijete ve meste, ze nemate na toakove veci cas nebo ze Vas nebavi se hrabat v hline nebo starat se o zviratka, tak to uz je ciste Vas problem. Kazdy sveho stesti strujcem - kdo chce najde si zpusob, kdo nechce najde si duvod.

    OdpovědětVymazat
  12. Milý Tauri, tluč a bude ti otevřeno (příp. natlučeno).
    Tohle jsem před drahnou dobou taky řešil a našel jsem odpověď. Chovatelům jatečných zvířat není jedno kolik utratí za léčení svého výrobního prostředku.
    Vědí, že když budou zvířátka mít kvalitní krmivo budou zdravá. Takže, jsem zakoupil knihu Jana Kwašněvského „Optimální dieta“ a stravuju se podle toho ke svému prospěchu. Tzn. 6 dílů kvalitního živočišného tuku+2 díly bílkovin +0,5 dílu sacharidů. Takto je naše tělo vybaveno a toto mu prospívá. Vemte si poměr velikosti jater potažmo žlučníku pro trávení tuků a velikost slinivky pro trávení cukrů. Značný nepoměr, že? A přitom téměř všichni se ládují sacharidama a pohrdají tukem. Cholesterol je hloupý strašák. Takže shrnu to, jím kvalitní zvířátka, máslo, hodně vajec (cca 4 denně) a rostliným olejům se vyhýbám jako čert kropáči. Stačí mi jíst 2x denně nemnoho. Jsem zdravý, netloustnu a doktory si držím od těla. Zelenina a ovoce jsou pro ovce a kozy. Jablka jsou to nejhorší co můžete sníst. Už v bibli jim bylo po zásluze vyspíláno.
    RK

    OdpovědětVymazat
  13. Aloha, děkuju za tipy k baště;) Mno ale jelitka, klobásky, paštiku..nevim nevim :D Já takový odpůrce masa a začínající odpůrce mléčných výrobků :D ( zatím krom čokolády) Což o to zahrádka by byla, ale nevím jak to budu dělat přes zimu. Co se týče té marmelády, kupuju od Hamé asi za 35 malou dózu, pak větší kolem 60kč..ale abych si matlal stále na chleba nějaké sýry, kde to pochází raději nechci vědět z čeho. Takhle mi říkal jeden kamarád, jaké svinstvo je třeba v Actimelu, nějaký známý tam pracuje tak proto :) Jenže průser je ten, že tohle svinstvo dneska dávají skoro do všech jogurtů a pak co má člověk jíst. I sýry jak se prý dělají je hnus..Bohužel nesouhlasím s tím, že jablka jsou tím nejhorším co může býr. Moje prababička jedla jablka celý život a dožila se nějakých 95..mohla i víc, pokud nezačli jiné problémy..Krom toho jsou moc dobré na střeva;)Kam se hrabe nějaký Actimel.

    OdpovědětVymazat
  14. Problém nie je v mäse ale v tom čo do neho dávajú. A to je prúser.

    OdpovědětVymazat
  15. It's truly a nice and helpful piece of info. I'm glad that you just shared this useful info with us.
    Please stay us up to date like this. Thank you for
    sharing.
    Also visit my site : a

    OdpovědětVymazat
  16. Když vidím na pultech rajčata z Holandska po celý rok, kde ta rajčata asi dozrávají???????? Počasí je tam mají horší než v ČR, rajský které nevidí sluníčko není rajský. Hnus a všichni to kupují. Hlavně jak jsme se jako děti smály u seriálu NÁVŠTĚVNÍCI, když si vařili slavné AMAROUNY. A dnes děláme to samé, jíme umělé věci. Jogurt není jogurt, ale škrob a sýry jsou jen náhražky, ...........................

    OdpovědětVymazat
  17. vzhledem k tomu, ze v dnesni dobe se neda verit prakticky nicemu, tak me snad nikdo nemuze kamenovat za to, ze si kazdou informaci overim z nekolika zdroju..
    cca 30sec googlovani:
    Stanovisko k Porovnaniu štúdií z rokov 1985,1996 a 2002 o zistených hodnotách obsahových látok v ovocí a zelenine.

    http://www.mpsr.sk/download.php?fID=4227

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.