23. března 2012

Studená fúze ECAT: domácí topné jednotky a jiné novinky

Ahoj Orgonete,
posílám článek, který jsem dnes zpracoval. Jedná se o studenou fúzi, včetně několik dní starých novinek + přikládám 2 fota. Jak jsem si všiml, tak o tom na blogu ještě nic nemáš.
jm


Orgonet: Velké díky, dobrá práce! Něco jsme tu už měli, asi před rokem, viz Teplárna na principu studené fúze v Aténách, a rádi se dozvíme novinky, zejména když jsou převratné!!! Levná energie na dosah, už se nebudeme muset nechat vydírat monopolními výrobci!!!


Novinky ve studené fúzi ECAT Andrea Rossiho


Mnoho z Vás už slyšelo o tzv. studené fúzi a nové technologii zvané E-cat, kterou představil pan Andrea Rossi. Jeho topné jednotky, které nazval ECAT (Energy Catalyzer) využívají k výrobě tepla zatím neznámou reakci mezi vodíkem a zinkem. Odpadní teplo vzniklé při reakci několikanásobně převyšuje energii nutnou pro chod samotné reakce.

Přinášíme stručné shrnutí včetně nejnovějších poznatků:

Domácí topné jednotky Ecat 10kW
  • Nový (konečný) design domácí jednotky ECAT 10kW má rozměry 33 x 33 x 6,5 cm, váha je 10 kg. 
  • U domácí jednotky je změněná technologie díky dlouhodobému testování 1MW teplárny. 
  • Konečný vzhled bude zveřejněn až při uvedení na trh. 
  • Nejvyšší teplota dosažená v reaktoru bude o něco nižší, než je teplota tavení niklu. 
  • Jednotka nebude mít z bezpečnostních důvodů původně plánovanou nádobku s kapalným vodíkem, ten bude uskladněn uvnitř zařízení. 
  • V blízkosti zařízení nikdy nebyla naměřena radiace. 
  • Zařízení obsahuje náplň na provoz reakce (vodík a zinek), která vydrží v provozu 6 měsíců, cena bude okolo 10 USD/Euro a výměna bude jednoduchá 
  • Do budoucna se počítá s elektrickým generátorem jako doplňkem těchto zařízení 
  • Testování domácích jednotek je u konce, nyní se zaměřuje na jejich výrobu na robotizované lince. Rossi doufá, že začne prodávat ECAT domácí jednotky tuto zimu, ale je možné že se prodej oddálí na 16-18 měsíců (vše souvisí s certifikačním procesem, který probíhá). 
  • Rossi předpokládá, že letos na podzim představí design jednotky a také publikuje teorii o probíhající reakci. 
  • Domácí jednotku 10kW půjde lehce připojit ke stávajícímu zdroji tepla, takže ho doplní jako další nezávislý zdroj tepla. Díky tomu uživatel ušetří energii na vytápění stávajícím systémem. Teplotní výstup bude mezi 40 – 80°C 
  • Garantovaná účinnost zařízení bude 600 % (COP 6), návratnost vložených finančních prostředků bude asi 1 rok. Cena je odhadnutá na 600-900 USD /kW. 
  • Továrna – plně automatizovaná linka bude mít kapacitu 1.000.000 Ks domácích jednotek za rok. 

ECAT a Siemens AG
A. Rossi prohlásil, že došlo k průlomu v oblasti výroby elektřiny. S pomocí společnosti Siemens AG testovali v jeho továrně Bologni turbínu, která může vyrábět elektřinu s 30 % účinností, při teplotě páry 251°C. Díky novým skutečnostem bude moci 1MW teplárny vyrábět elektřinu mnohem dříve než se čekalo. Výroba elektřiny v domácích jednotkách zabere nějaký čas.

Cena 600 +900 usd za kW zabrání komukoliv, aby vyráběl podobné jednotky na stejném základě (okopírování technologie). Cena bude tak nízká, aby ani asijská konkurence nebyla schopná vyrábět kopie. Produkce není naplánována mimo území USA, díky malá váze a rozměrům mohou být jednotky lehce distribuovány kdekoliv po světě.

1MW teplárna

Obsahuje 52 jednotek o výkonu 20kW. Výstupní teplota je 85 - 120°C. Při jejím testování byly vyřešeny stávající problémy a během 2 týdnů bude předána zákazníkovi. Vnitřní jednotky byly přepracovány. Zákazník je utajené us armádní zařízení. Po předání první se začne vyrábět 11 dalších tepláren. Cena jedné je 1,5 milionu USD. V současnosti berou objednávky s čekací dobou 4 měsíce na dodání. Distribuovat je budou kdekoli na světě.

Návratnost ceny za pořízení při současných cenách tepla je 2 roky, vývoj směřuje k tomu, aby to byl pouze 1 rok. Životnost je odhadována na 30 let (cena za kW je vyšší kvůli pracnější ruční výrobě).

Andrea Rossi nyní pracuje okolo 16 hodin denně. V jeho týmu je 50 lidí.

Oficiální stránky výrobce
http://leonardocorp1996.com/
http://ecat.com/

Veřejný test v Bologni 6. 10. 2011
http://www.youtube.com/watch?​feature=player_embedded&v=​EhvD4KuAEmo

1WM teplárna
http://www.youtube.com/watch?​v=n3nCN_-ZgMw&feature=related

E-cat na konci 3 hodinového veřejného testu zkušebně pracoval asi půl hodiny bez přívodu elektrické energie, teplota uvnitř i tak přesahovala 100°C
http://www.youtube.com/watch?​v=gNhQIufkdL4&feature=related

Cold Fusion Now 30-minutový rozhovor s A. Rossi 2.3.2012
http://www.youtube.com/watch?​feature=player_embedded&v=​9fef8sHD34M#!

Vzhledem k tomu, že pan Rossi stále žije, je předpoklad, že se podaří zařízení dostat na trh. Pravděpodobně za ním stojí nejmenovaní investoři a lidé z US armády.

35 komentářů:

  1. ja ešte dodám, že tu sa dá predbežne objednať, ja som to už urobila
    http://www.ecatenergy.sk/
    andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano? A jak jsi s tím spokojena?

      Ps. Vzhledem k tomu, že studená fůze je samozřejmě podvod, moc bych se divil, pokud by zboží vůbec kdy dorazilo k nějakému zákazníkovi.

      Vymazat
  2. Celkem pozitivní zprávy, díky za informace. Snad se to zrealizuje.Byl by to obrovský přínos pro všechny.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Orgonete,tak pokud by ten pan Rosi měl pravdu-jednalo by se o "kámen mudrců"-transmutaci za studena soudobá fyzika vylučuje.A alchymie toho nikdy nedosáhla.Už za Rudolfa II. se ovšem tvrdilo,že "zasvěcení"(do výroby zlata)byli "umlčeni".A potom-přírodní(fyzikální)principy nejde patentovat.Pokud by to zařízení opravdu fungovalo,tak princip je nepatentovatelný,stejně jako třeba radioaktivita.A patenty(na konstrukci) jsou od toho,aby se obcházely-takže to okamžitě někdo napodobí-nejspíš velmoci,obzvlášť ty,které na patenty kašlou.Víš-nic ve zlém,ale Tvoje fyzikální znalosti jsou poněkud(nechci Tě nijak urazit)-použiji slovo naivní.Takže-nedostane se to na trh-ne proto,že je to na 99,999% nesmysl,ale proto,že to "mocní" dají k ledu.Sám tento problém sleduji dlouho,včetně té boudy o "prolomení" teorie relativity těmi neutriny s "nadsvětelnou"rychlostí.Ale bylo by to fajn .Tak se měj a dík za zajímavé počtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte, je zde ještě podobný řecký projekt Hyperion... gůůůglujte... Já z toho tedy nabyl dojmu, že o podvod nejde a že ten objev proráží na světlo světa má patrně tyto šťastné okolnosti: a) v Itálii a Řecku je na úřadech bordel... díky tomu se elity včas nedozvěděli, že takové zařízení chce někdo vyrábět a tudíž to nikdo nemoh včas zarazit... b) navíc jsou v armádách lidé, pro které jsou podobné projekty zajímavé... Vojska méně závislá na energiích jsou pro stratéky zajímavější...

      Vymazat
    2. Tento systém výroby elektrické energie je již dávno vyvinutý, ale jak uvádíš "mocní tohoto světa, respektive ropná mafie, ho dali k ledu. No a bude tam tak dlouho dokud na světě bude alespoň trochu ropy. Se studenou fůzí je to stejné jako s vynálezy Nikoly Tesly, ty jsou také někde velice dobře uložené.

      Vymazat
  4. tj do Kč 20000/ kW x 10 = do Kč 200 000 !!!!
    původně se psalo ani né o desetinové ceně

    OdpovědětVymazat
  5. častěji než na cenu 600-900 jsem narazil na cenu 400-500 USD.

    http://oilprice.com/Energy/Energy-General/Is-Rossi-Looking-at-Mass-Production-for-the-E-Cat.html

    http://ecathome.com/e-cat/another-e-cat-home-interview-given-by-rossi

    OdpovědětVymazat
  6. Musím reagovat na několik nepravd v tomto článku,
    1. reaguje vodík s niklovým katalyzátorem ne zinkovým..
    2. cena by podle mě neměla býti 600-900 USD za KW ale za celou jednotku.. pač dat 9000USD s návratností 1rok???
    Doporučuji přečíst článek zde a především pod ním komentáře kterým jsem tam přispěl do diskuze...http://energieupramene.blogspot.com/2012/03/foto-ecatreport-dalsi-demonstrace.html

    O E-Cat se dost píše už i na blogu idnes.. uvidíme zda pronikne na trh a už letošní zimu budu topit e-catem..
    Továrna je V USA na Floridě pravděpodobně Miami..
    Já mám už 1 jednotku objednanou..zde http://www.ecatenergy.sk/produkty.html

    OdpovědětVymazat
  7. Návratnost za 1 rok? Když počítám 600 USD x 10kW =6000 USD x 20 = 120 000Kč. Tak kde je návratnost za 1 rok ?

    OdpovědětVymazat
  8. Už aby to bylo na trhu.

    OdpovědětVymazat
  9. Dokázal by někdo otitulkovat tento dokument z youtube vztahující se k tématu???

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S7lAlzMBzLQ#!

    dík...

    OdpovědětVymazat
  10. 1.Za chybu s Niklem se omlouvám, nějak mi s tím Zinkem splynul, správně je tedy Nikl

    2.V rozhovoru z ledna 2012 uvádí Rossi cenu 40 - 50 USD/kW (400 – 500 USD za domácí jednotku 10kW) 1500 USD/kW za průmyslovou (velká teplárna 1MW) takže 1.500.000 USD (údaj z webu)

    3.Cena 600-900 USD (mělo být za jednotku 10kW – údaj kW je chyba) je z přepisu rozhovoru z konce února 2012 – to je potvrzeno v tom posledním videu (z 2.3.) u článku 26 minuta.

    Bylo to poskládáno z více zdrojů, takže se za chybičky omlouvám, ještě že si to v komentářích vyjasníme.
    Sbírám pořád nové informace, kterých přibývá opravdu hodně, takže za tak 2 měsíce to bude zase úplně jinak.
    jm

    OdpovědětVymazat
  11. V tomto reaktore údajne vzniká nízkoenergetické gama žiarenie. Je nejaké gama žiarenie neškodné? Chceli by ste mať gamažiarič v svojom dome?

    OdpovědětVymazat
  12. Vzhledem k tomu, že pořádně nikdo neví jak studená fůze funguje. Proč nevytvořit nový termín, když to podle starých nelze popsat.
    A velmi pochybuji, že by se nějaký zářič přes veškeré testy bezpečnosti dostal jen tak na trh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takze podle tebe mobil a wifina vyzarujou "pozitivni vibrace" cloveku prospesne?

      Vymazat
    2. Wifina a mobil vyzařují elektromagnetické záření ty demagogu, tady se baví o gama záření. To je rozdíl jako postavit si doma televizi a barel jadernýho odpadu.

      Vymazat
  13. Nějak se mi nezdá tato věta, kterou řekl Rossi v rozhovoru.

    ""Ale spotřeba aktivační energie je za všech okolností 2,7 kWh na každých 10 kilowatt tepelného výkonu soustavy.""

    http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2012030001

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 3 kWh miniem za hodinu keď sa reže drevo na cirkulárke (6m3 režem 3 hodiny). Keď spočítam cenu uhlia a dreva, tak za 4 roky je "mašinka" zaplatená a nemusím vymetať pec, zakurovať a chodiť prikladať do pece, stačí nastaviť termostat a kúri to samo. Podľa mňa je to geniálna vec a kedysi som čítal v nejakom článku, že bude vynájdený nový zdroj energie, ktorý urobí prevrat v histórii. Dúfam, že nahradí v budúcnosti jadrové elektrárne (aj veterné, ktoré spôsobujú veľké výkyvy v prenosovej sústave elektriny).

      Vymazat
    2. Nedá se tu pak mluvit ale o tom, že náklady za půl roku budou 10 dolarů. A že to je energie která nás bude stát pouze 5% nynější ceny, když to má parametry tepelného čerpadla.

      Vymazat
  14. Více informací zde:

    http://leva-net.webnode.cz/products/andrea-rossi-a-e-cat-volna-energie-konecne-zde-/

    OdpovědětVymazat
  15. Nezapomeňte si objednat e-cat na slovenských stránkách, kde není ani adresa ani jméno provozovatele. Určitě jsou v úzkém kontaktu s výrobcem. Docela humorné, stejně jako odkaz na média z těchto stránek, to je taky legrační anonymní provozovatel. Doufám, že tyto stránky taky provozuje stejný anonym. Hezké pohádky, fakt na dobrou noc doporučuji všem, už běžím na registraci do pořadníku virtuálního dodavatele. Dobrý, fakt dobrý....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, již mnoho lidí objednalo a čekají! Adresa není potřeba, objednávka mi byla potvrzena i bez ní.

      Vymazat
    2. Objednávka Ti byla potvrzena. jo tak automatem ze stránek. Žádné zastoupení ani pro Slovensko ani ČR není. Ověř si to na oficiálních stránkách e-cat. Žádný legislativní podklad. Nebuďte tak naivní. Takové stránky si může založit každý. NEchce se mi věřit, ještě v dnešní době je někdo tak hloupý a bez konkrétního člověka nebo firmy bude o sobě dávat údaje a posílat předběžnou objednávku. Zkuste si pospojovat odkazy a zamyslet se kdo za těma stránkama na Slovensku a v odkazu na "média" z těch Slovenských stránek je. Taky je dost naivní myslet si, že někdo podobný bude zastupovat jakéhokoli výrobce. Podařilo se mi vypátrat, čí to stránky jsou a musím konstatovat, že bude ještě hodně legrace, až to všichni, kdo na to reagoval zjistí......ale každý má možnost svobodné volby dělat si co uváží za vhodné. Chci věřit tomu, že se dotyčný autor těch stránek jedná pouze v dobrém rozmaru a neskončí to vše nějakou nepravostí. Také je pozitivní, že tento příspěvek zde bude uveřejněn. Pro Vás všechny. Pro anonyma, kterému píšu - jak víš, že mnoho lidí objednalo?...Hm?

      Vymazat
  16. Pro P:
    Ano, máš pravdu.
    Ing. Ivan Pekarovič
    Hospodárska 3617/81
    Trnava 917 01
    A ti objednávači nic vlastně neobjednali, už jen proto, že se to ve skutečnosti ani nevyrábí.
    Je to fake.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, dovolím si upřesnit cesty těchto výše uvedených slovenských stránek:
      Z této adresy jakéhosi „výhradního zástupce“ : http://www.ecatenergy.sk/
      klikněte na zajímavě spřízněnou a doporučující adresu http://energieupramene.blogspot.com/2012/04/zpravodajstvi-e-cat.html „tajemného soukromého vědce“ pana „Iv“, který bez ostychu je schopen například následují neuvěřitelný nesmysl - citace: „Zařízení E-CAT 10kW namontujete paralelně k plynovému kotli, v případě nedostatku ve velmi silných mrazech můžete přitopit plynovým kotlem, ale to jsou krátká období, když máte doma topnou soustavu např. 20kW, tato nejede stále, je zde koeficient současnosti jež bývá i k=0,5. Výkon 20kW vynásobíte k=0,5 výsledek =10kW, i kdyby byl koeficient 0,7 je to pak 14kW, tzn. že doplnění (4kW) by jste na přechodné období doplnili plynovým stávajícím kotlem.“
      Myslím, že to samo hovoří o znalostech výpočtu tepelné ztráty budovy a výpočtu energetické náročnosti budovy ( to by bylo na mnohem delší výklad pojmů), naprosté neznalosti co je zdroj energie a co je otopný systém (viz jakýsi jeho koeficient současnosti k=0,5 !!!! – plete si to zřejmě s koeficientem energetických ztrát systému pro přípravu teplé vody ! ) prostě bláboly neuvěřitelné…..takto by zdroj (e-cat) zapojen rozhodně nebyl, ale není zde prostor rozebírat detaily.
      Dovolím si použít jeho pořekadlo ze stránek:“ CHYTRÉMU NAPOVĚZ“ .Proto zasílám další odkaz, kdo je tajemný soukromý fyzik či vědec nebo jak nazvat tohoto odborníka pana „Iv“, který má tu drzost psát o Nikolovi Teslovi nebo hovořit o jiných skutečných vynálezcích: http://www.youtube.com/watch?v=1Vw3Nf2NJaM&feature=results_main&playnext=1&list=PL5B662E80A4CF4F86
      Indicie pro skutečné jméno pana „Iv“ tohoto autora jsou počáteční dvě písmena jeho křestního jména ve videu na předchozím odkazu.
      Pokud jsou prezentovány (bohudík skutečně ne zastupovány) volné energie takovými odborníky, tak ať si každý prosím udělá názor sám. Mám obavu, zda spíš netrpí jakousi poruchou. Prezentace objevů všeobecně známých v tomto oboru jejich „ústy“ jsou na škodu věci. Chybí totiž konkrétní technické funkční schémata a návody. Funkční nemá totiž nikdo z nich nic, ani Ti skvělí vědátoři z různých přednášek, kteří usilují pouze o jediné - získání peněz na jejich zaručeně správné směry "výzkumu". Nejvíce mne pobavilo vysvětlení jednoho z těchto "vědců", že nemá dostatek finančních prostředků (proto odkazy na konto) na vytvoření ANIMACE fůzního reaktoru a proto to nemůže předat lidem ač by to chtěl tak rád učinit!To mne tedy rozesmálo - může to přece nakreslit na papír - tužku a papír dodám. Na těchto přednáškách, které mají nádech seancí se nedozvíte prakticky nic nového, co byste dávno nevěděli. Přes údajnou snahu o toleranci jiných názorů (neboť jejich názory jsou dle jejich prezentace jiné) nikdy neuveřejní nesouhlasný příspěvek na svých webech a všechny odlišné názory komentují jako závist, nenávist či akce monopolů ropných firem. Jsou vlastně horší než Ti, které odsuzují. Velmi smutné zjištění.....to už není ani humorné.

      Vymazat
    2. Pro P:
      Uveďte nějaký mail, mám info které nelze psát sem....
      Díky!

      Vymazat
  17. "který má tu drzost psát o Nikolovi Teslovi nebo hovořit o jiných skutečných vynálezcích"
    kdo mu zakazal psat o teslovi a jakej kodex existuje, ze (nediplomovani) nevedci nesmi mluvit o vedcich? a rekni mi prosim, proc se o teslovi nemluvi, tak jako o jinejch trotlech, co maj treba nobelovku za ockovani a ja nevim jaky dalsi p***viny? co tady chces komu namluvit? pred sto lety mel tesla auto na elektrinu a rozsvitil zarovku bez dratu, proto dnesni vedci stoji za velky koulovy, pac jenom opakujou systemem vnuceny sracky a nezamysli se.. poukazujes na video na YT aniz bys mu aspon trosku porozumel. bohuzel je zakazano kazdej rok vydat stovky patentu na volnou energii, je to pro bezpecnost statu (nebo pro bezpecnost kontinualnich zisku). znas napr. Tariela Kapanadzeho a jeho pristroj? chtel bych vedet jakej mas na to nazor.. :) http://www.youtube.com/watch?v=TwGMZukdZxI nebo treba John Bedini http://www.youtube.com/watch?v=nA2KtZ45nXA nebo Denis Lee http://www.youtube.com/watch?v=dW0moXn9y9U&list=UUbcaIfmxRZhnnYVqG81kCZg&index=7&feature=plcp nebo Paula Baumanna http://www.youtube.com/watch?v=dPm31Zv9Ujk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. třeba já mám funkční magnetickej motor už 4 roky a náš patenťák mi to taky nechce uznat. A běda kdybych to chtěl někde nechat vyrobit bez patentu!

      Vymazat
    2. ....to by mě zajímalo, jak takový magnetický motor pracuje, tady je můj tel.603 242 710,
      přijedu kamkoliv se na toto zajímavé zařízení podívat...děkuji za telefonát

      Vymazat
  18. Ahoj,
    tak už má někdo e-cat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo už ho má, píše o tom.
      http://leva-net.webnode.cz/products/andrea-rossi-a-e-cat-volna-energie-konecne-zde-/

      Vymazat
  19. Tak jak, byl to hoax anebo úřední šiml pracuje na plné obrátky, aby oddálil nasazení ?

    OdpovědětVymazat
  20. Válka o studenou fúzi
    Heavy Watergate: The War Against Cold Fusion

    ZEMĚ: USA
    ROK: 2000
    DÉLKA: 46 minut
    REŽIE: Chris Toussaint
    JAZYK: angličtina
    TITULKY: české
    Zajímavý dokumentární film, který ukazuje vědecký objev studené fúze, která může nahradit ve velkých i malých rozměrech, fosilní paliva. Jedná se o úplně jiný mechanismus, než na který je zvyklá standardní věda. Tento objev učinili již v r.1989. V roce 2000 jsme již mohli přejít na tuto novou energii, bohužel by to však znamenalo rychlý konec dnešnímu systému velké pyramidové hry, kterou s námi někteří vyvolení hrají a velmi sofistikovaně se na nás obohacují, právě díky závislosti na fosilní energii.

    Ke shlédnutí online:
    http://www.mustwatchtv.cz/10-veda-a-technika/27-valka-o-studenou-fuzi/

    OdpovědětVymazat
  21. Chci pouze doplnit, že neznalost je opravdu ošidná věc. Nechci zde podporovat zřejmé smyšlenky. Ale také není správné aby člověk kvůli své neznalosti dehonestoval ostatní přispěvatele, ať už z dobrých důvodů. Pro pana P, koeficienty současnosti a využití jsou pojmy, které se používají v energetice a pokud jste inženýr jak se honosíte, tak by jste to měl vědět a nebo byste měl aspoň dohledat na internetu zda-li to skutečně něco neznamená.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.