3. února 2012

Středoevropské radary udržují mrazivé počasí

Mrazivý vzduch k nám proudí od severu, jeho oblast je sevřena mezi atlantické proudění a vzdušné masy nad JV Evropou/Ruskem. Vidíte pěkný umělý hranatý systém oblačnosti, který se zatáčí před Británií, a srážkový systém nad jihovýchodní Evropou. Mezi nimi je "kapsa", do které proudí ledový vzduch od severu. Holomrazy, to je to, co Evropa potřebuje, aby nebyla zpupná ...


Nad Evropou musejí klimateroristé udržovat prostor pro přísun mrazivého vzduchu, a to zřejmě pomocí radarů, na nichž lze pozorovat mimořádnou aktivitu.

Radar belgický dnes dopoledne - kruh byl viditelný 2x, včera dopoledne 1x.
(Viz http://www.meteox.com/h.aspx?r=&jaar=-3&soort=lightning



Ovšem to není nic proti tomu, co dnes vyvádí německý radar v blízkosti našich hranic, viz http://www.t-online.de/wetter/info/niederschlagsradar.html
Ten umí čtvercokruhy, a bliká dnes celé dopoledne:  kruhočtverec - nic - kruhočtverec - nic, až doteď. (Neumím z toho udělat gif, kdybyste to někdo uměl, pošlete. Stojí to fakt zato ...)

Update 20.30: Děkuji velice za zaslanou animaci GIF z radarových kruhočtverců, která mi bohužel zde nefunguje, nevím proč - každopádně díky, třeba se to rozchodí. Je tu aspoň jako fotka, ta první.
A dále děkuji za video, které naštěstí funguje - viz níže. Je to sejmuto večer - takže  je vidět, že radar dnes kruhočtvercuje od rána do večera ...



Všimněte si i radarového paprsku (rozkmitané vidlice) vycházejícího někde od Drážďan, téměř rovnoběžně s Krušnými Horami. Při prohlížení snímků tři dny zpět bylo vidět, že ten paprsek je tam nepřetržitě, viditelný na meteoxu i zde (šlehy ostatních radarů se střídají).

Český radar Brdy nic zvláštního, v této meteosituaci mimo jiné permanentně vysílá silnou rozeklanou vidlici směrem k Wroclavi, viz http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html.

(Snowmane, nemáš něco k situaci a  k těm čtvercům? To tu myslím ještě nebylo.)

8 komentářů:

  1. Skoro bych řekla, že cíl = neúroda = vyvolání potravinové krize. Při té teplé zimě jsme se doma jen sázeli, kdy přijde něco takového. Jak by bylo prima se někdy mýlit!

    OdpovědětVymazat
  2. tak by člověka zajímalo,kolik švejku hlídá ty radary,žeby se MIRUMILOVNĚ obsadily a vypnuly?http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Naujocks

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tohle mě včera napadlo...Aby se neměla Evropa chuť bouřit (v tom mrazu si každý dobře rozmyslí, jestli se mu chce demonstrovat...)a ONI si v klidu dělali ty svoje opatření a změny..:-( k naší smůle.

    OdpovědětVymazat
  4. Wave in antartica frozen in mid-air!!
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=U2kG4WExdPI
    Nahráno uživatelem averyqurt dne 20.01.2008(neuvěřitelné,zmrzlé mořské vlnobití !)

    OdpovědětVymazat
  5. Stejně to jednoho dne "křachne" ! Čím pozdějc, tím hůř ... a pro všechny !

    OdpovědětVymazat
  6. Už sa to začalo meniť nad Balkán a k nám do Strednej Európy ide asi oteplenie zo zrážkami zo stredozemského mora pri Grécku naťahujú zrážky krásne vidieť na Sat24 4.2.12 o 11:00 to vlnenie od HAARP ten ide na silnejšie obrátky.Dúfajme že to budú snehové zrážky nie mrznúci dážď alebo lejaky keď áno tak nás zas vytopia rieky sú zmrznuté ako aj zem na kameň tá voda ostane na povrchu nechcem stresovať ale vždy keď niečo vyvedú tým smerom sú povodne aj v lete.

    OdpovědětVymazat
  7. Bohužial sa to vyplňuje to prúdenie cez balkán Bulharsko už trpí.
    http://hisz.rsoe.hu/alertmap/site/?pageid=event_desc&edis_id=CE-20120206-34069-BGR

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.