8. února 2012

Původ radarových megatřesků v Německu odhalen

Zdravím OrgoNeta,
a zasílám mu zajímavé zjištění, odkud byly provedeny ty megatřesky kruhu ve čtverci (kvadratury kruhu) přes celé Německo. Vystopoval jsem, že to byla radarová základna u obce Ummendorf poblíž německého města Magdeburku. Samotná základna je na radarové mapě též označena jako Ummendorf. Pečlivě jsem prozkoumal celý katastr obce Ummendorf, a nic podobného nalezené základně se tam nevyskytuje. Poněkud mě překvapila malá rozloha základny. Jsou tam spřažené jen dvě řady radarů (2x3 kusy) a na vstupu do základny stojí vysoký věžový stožár. Zajímavé také je, že v bezprostřední blízkosti základny je farma větrné elektrárny asi o 30 vrtulových věžích. Samotná základna přiléhá k náspu bývalé drážní vlečky s mostem přes silnici na rohu základny, čímž je zřejmě jako valem chráněna blízká obec Bodenleben (cca 500m). Na opačné straně je ve vzdálenosti asi 1,5 km již zmíněná obec Ummendorf. Na přiložených snímcích lze vidět :

1 - radarovou základnu Ummendorf ( dolní šipka označuje radary, horní polohu vysokého věžového stožáru)
2 - detail s radary na základně 
3 - část farmy větrné elektrárny
4 - detail větrné elektro věže 

Pokud by někdo v případě radarové základny Ummendorf našel něco jiného, dejte vědět na Orgo.
S pozdravem čtenář. 


Fotky:
1. Radarová základna Ummendorf u Magdeburgu 

2. Detail s radary. 

3: Centrální část farmy větrné elektrárny v Ummensdorfu u Magdeburgu 

4. Detail větrné věže

Dodplňující informace od čtenáře:

Zdravím OrgoNeta,
a zasílám mu zásadní informaci o radaru v Ummendorfu u Magdeburku. Kromě již zmíněné radarové základy a větrné elektrárny jsem na okraji obce Ummendorf nalezl velkou radarovou věž s bílou kopulí !  Tento radar uvádí na fotografiích německý úřad Bundesministerium, zatímco ten druhý ne. Napadá mě proto myšlenka, že možná pracují i spřažené dle potřeby dohromady. Tento vytváří kruhy, ten druhý čtverce. Proto se možná sešel kruh a čtverec v jednom obrazci ! Pokud to bude možné, rád bych tento příspěvek dodatečně přidal k orgonetovému článku "Původ radarových megatřesků v Německu odhalen", aby ten příspěvek byl seriozní, a měl vůbec nějakou logiku. Ještě přikládám barevné schéma rozmístění radarů typu DWD na území Německa, a kooperující kusy na území sousedního státu. U nás pro radar Elsberg a Drážďany spolupracuje ten v Brdech.
S pozdravem čtenář 

1. Druhý radar v Ummendorfu - letecký snímek:





3 komentáře:

  1. Taky tu máme za kopcem větrné elektrárny. Když je slunečno, tak stojí - nemotají se. Když je obloha zatažená, motají se div se nepřetrhnou. Moc "větrně" rozhodně nevypadají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se tím chce říci ? Že se ty vrtule netočí v závislosti na větru, ale v závislosti na tom, zda je slunečno nebo zataženo ? Pak jsou ty věže s vrtulemi k čemu, když ne k výrobě elektřiny ?

      Vymazat
    2. A kde jsou, můžu dostat jejich souřadnice ?

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.