26. ledna 2012

Čtvrtá světová válka

Vybírám odkaz z komentářů - díky! Myslím, že tento film je třeba vidět. Nenechme se držet tam, kde nás chtějí mít!  Přestaňme se bát!!!

Třetí válka byla studená, je zde však stále sílící a pořádně horká válka všech proti všem. Film natáčený po dva roky na pěti kontinentech, v předních liniích konfliktů v Mexiku, Argentině, Jižní Africe, Palestině, Korei, a na severu. Ze Seattlu do Genovy, ve "válce proti teroru" v New Yorku, Afghánistánu i Iráku. Dokument "Čtvrtá světová válka" je příběhem mužů a žen, kteří se vzpírají být zlikvidováni v této válce a dělají pro vidinu vlastní svobody často nemyslitelné. Příběhem, jehož konec se nachází zatím v nedohlednu. Film vznikl za přispění aktivistických skupin, které vás jeho prostřednictvím přenesou obrazem i výpravným komentářem přímo do centra vypjatých situací produkovaných stále sílícím globálním kapitalismem.
zdroj: dokumentární.tv

5 komentářů:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=ceEog1XS5OI&feature=related

    Dúfam že to je pozitívne .

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne. Vsimli ste si v detailnych zaberoch, ze policajti, ktori "chrania" elitu, maju v ociach strach a neistotu?
    Ludia, jedine obcianska neposlusnost tu plati. Nemusime byt nasilni ani sa netreba bat, lebo o to IM ide.
    A hlavne krotme nasu nenasytnost po materialnych veciach, kupuj len co potrebujes na prezitie, bojkotuj system. Pamatajme ale, sme MY vari inaksi ako oni? Vycitame korporaciam, ze su nenasytne ale ak by bol ktokolvek z NAS na ICH mieste, boli by sme ini? Stale si nechavame ICH reklamami vymyvat mozgy, ze kupovanim zbytocnosti budeme stastnejsi a spokojnejsi. Nadavame na nich ale sposobom zivota ich financne aj moralne podporujeme.
    Ja som za nenasilny odpor, obciansku neposlusnot, neucast vo volbach.

    OdpovědětVymazat
  3. Velice silný dokument... přivedlo mě to k myšlence proč lidé v Česku ještě nedemonstrujou ve velkém. Můžeme si říkat, že jsme málo průrazní, málo průbojní, málo bojovní, letargičtí, odevzdaní, atd. Ale v zásadě se máme vlastně ještě pořád docela dobře - pořád máme co jíst, pořád máme teplo, pořád máme střechu nad hlavou... pořád ještě nejsou pro většinu zas až tak velké důvody vyrazit ve velkém do ulic, ať už kroky vlády šokují sebevíc... zase na druhou stranu s tímhle tempem to už tak dlouho nepotrvá. Jak je v jednom zajímavém videjku - jednou to mocní světa přeženou a ve své chamtivosti vezmou lidem i to poslední. A lidé, když už nebudou mít co ztratit, tak v tu chvíli si uvědomí, že jsou skutečně svobodní... hodně štěstí nám všem!
    http://afinabul.blog.cz/1010/colin-ryan-ked-sa-ludia-stanu-skutocne-slobodnymi
    (jen teda si myslím, že první půlka je dobrá, ale ta druhá je až trochu dost extrémistická:) )

    P.S. Už nějakou dobu si říkám, že jestli se USA, NATO a Izrael přeci jen odváží zaútočit na Irán (popř. jinou zemi v té oblasti), tak by to chtělo zjistit jaké máme možnosti podat na ně žalobu k mezinárodnímu trestnímu tribunálu za válečné zločiny a zločiny proti lidskosti. Přeci se jim to nemůže tolerovat věčně.

    Přeji hezký den!

    Richard

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, zda nám to něco pomůže, když v každé klíčové pozici nejenom u nás je žid nebo položid (to je dosud platný tajný program sionistů, obsadit v každé zemi, která se s nimi dá do spolku, klíčová místa svými lidmi), a spíš odsoudí vás za rasismus a xenofobii, než UssA a IzAriel za genocidu a vůbec za válečné zločiny všeho druhu. Nezapomínejte, že v ČR už nevládne světlo Evangelia,nýbrž temná satanská kabbala, kterou sem přivedl, bohužel,ať už vědomě či nevědomě, V.Havel...a dárečkové jako Vondra, Nečas, Švarcpartajník a mnozí další v tom pilně pokračují !

      Vymazat
    2. Vzpoury otroků tu byly, jsou a budou. A i když mají zbraně, je taková vzpoura vždy utopena v krvi, a otroctví se ještě více utuží. Lidé se musejí zorganizovat ještě dříve, než otroctví vypukne v plné síle. Pak už není úniku, ani naděje...

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.