6. října 2011

Mutant na zahrádce: z kedlubny se stalo zelí


Ahoj Orgonete,
srdečně zdravím a děkuji za tvé stránky a tvou úžasnou práci. Proč ti píšu? Stalo se mi něco, co si neumím vysvětlit - na zahrádce mi vyrostlo kedlubnozelí. Foto přikládám a také popis z mého blogu:
"Dalo by se říct, že jde o dost velkou záhadu, která nám vyrostla přímo pod okny - na naší zahrádce. Na jaře jsem vysadila kedlubny giganty. Později v létě jsem se divila, kde se na záhonu vzaly dvě hlávky zelí? Myslela jsem, že snad mezi semínky se nějakým nedopatřením "vetřely" i semínka zelí - zeleninu jsem si pěstovala ze semínek, ne z přísad. Jenže - není to tak. Představte si, že dvě kedlubny se samy od sebe rozhodly stát se zelím!!! Když jsem je teď utrhla, zjistila jsem, že obě milé kedlubničky do jistého okamžiku jako kedlubny rostly, ale pak si to rozmyslely a že ne a ne, ony kedlubnou nebudou a nebudou a raději se stanou hlávkami zelí... Zdá se vám to hodně praštěné? No, mně také - kdyby mi to někdo vyprávěl, tak tomu věřit nebudu, ale viděla jsem to na vlastní oči a pořídila pár fotek. Prosím vás, může mi toto někdo vysvětlit? Jak je vůbec možné, aby z kedlubny "gigant" vyrostlo zelí? Můžeme vůbec takového mutanta konzumovat?"
Bude to někdo umět vysvětlit? Můj email můžeš zveřejnit.
Ještě jsem chtěla dát malou informaci - právě vyšla kniha "TRANSFORMAČNÍ PROBUZENÍ PO ROCE 2012". Zatím ji lze koupit pouze po objednání (na email jrtvokr@seznam.cz).
Rozhodovala jsem se, komu o kedlubnových mutantech napsat, ale ty jsi nejlepší.
Tak se měj hezky, srdečně zdravím a přeji hodně sil a spokojených čtenářů tvých stránek.
Abundancia

9 komentářů:

  1. Tak buď je to důkaz evoluce, nebo revoluce?!
    Soudruzi technokrati mají eso v rukávě, nebojte , vysvětlí to. Já bych to rozhodně zničil, kdo ví co z toho vyleze napřesrok!
    :-)

    Sandra

    OdpovědětVymazat
  2. Těžko říct, proč se z kedlubny stalo zelí. Ale jako celoživotní zahrádkář se jdu pominout z naprosté ztráty kvality semen. Stejnou zkušenost má hromada lidí.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Abundancia, přátelé,

    dopřejmež přeci těm rostlinkám jejich svobodnou volbu výběru! :-))) Vždyť na to mají právo...

    A teď zas chvilku vážně - obrázky hezké, k obsahu se snad ani netřeba vyjádřit, čtenář si udělá názor vlastní. Zdá se, že partner se teď kdesi v koutku chaloupky mírně chechtá jakou "lapálii" milé Abundancii "připravil" :-)))

    PS. Až na tu skrytou reklamu na knížku, (byť s veškerou péči připravenou) hezké. :) V případě takovýchto zveřejnění by asi bylo dobré uvést jako sólo článek, dále autora, rozsah, ukázku, příp. další data. Děkuji.

    A že je milý Orgonit nejlepší? To víme všichni :-)

    krásný den
    sv.

    OdpovědětVymazat
  4. kuk :) - viz "knížka"

    http://www.jrtvokr.cz/nase-knihkupectvi/

    Kniha - 300kč (dokonce zaváděcí cena hiht to jsou fóry), neni uveden počet stránek, "knihkupectví" toto dílo samovychvaluje "do nebes" inu že by se to jinak neprodalo? viz odkaz :-)))

    http://clip2net.com/s/1dQIc

    Lze si povšimnouti, že nejde o knihkupectví jakotakové, ale jakousi "realitku. s.r.o.", což tedy EHM nevím nevím.. Hledají tam realitní makléře, čili TY, kteří se podílejí na tak "nízkých" současných cenách nemovitostí !! :-/ A my je máme všichni rádi že? :o)

    Nechť si udělá názor každý sám. :-)

    s láskou
    sv.

    OdpovědětVymazat
  5. všiml jsem si, že při každém příspěvku se mi ve firefoxu zobrazuje "šmírung" :-))) Tj web, "přes který", kam, atd se odesilaji data, komentáře :) Odkaz níže.

    Inu proč ne? Jen ať vědí, s kým mají tu čest. My to cítíme :)))

    Orgonetíku, doporučuji co nejdříve zhotovit zálohu webu, děkuji.

    www.google-analytics.com

    OdpovědětVymazat
  6. virtuální prohlídka Machu Picchu, Peru. Úžasné :-)))

    http://www.panoramas.pe/machupicchu100.html

    OdpovědětVymazat
  7. svetlo-)lej 17:22

    Díky za odkaz. Opravdu nádhera včetně hudby.
    N.B.

    OdpovědětVymazat
  8. ...ehm...pr****si dělejte milá dámo na "zelinářském" blogu...Schválně jsem oloupal jednu třetinu listů na svém zelí...a ta fotka by byla úplně stejná.Takže žáden kedluben.A na Vašem blogu máte půl zahrady zelí.....

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že se nejedná o žádné podivnosti.
    Kudlubna a zelí jsou si vývojově velmi blízké, všechny tyto rostliny jako zelí, kedlubna, brokolice, salát a další jsou vyšlechtěny původem z jedné rostliny. Určitě nejde o žádný genetický experiment. Rodiče rostlin mohli být právě kedlubna+zelí a tak se geny třeba promíchaly a toto je kříženec. Nebo se zatoulala semínka již v zahradictví. Nijak se toho nebojte, jestli vyrostly v čistém prostředí, můžete je v klidu sníst.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.