27. července 2011

Matthew: O strachu

Toto je doplnění Matthewova poselství na červenec 2011 - úryvek z jeho knihy (nevím přesně z které).

"Energie strachu vytváří bariéru mezi objektem nebo situací, jichž se bojíme, a energií světla. Ani světlo v duši bojící se osoby ani světlo jí poslané z jiného zdroje nemůže tedy dosáhnout jejího vědomí a rozptýlit moc, kterou má strach nad jejím životem. Bariéra funguje jako zeď vězení, izoluje osobu v jejím strachu a nedovoluje jí cestu ven. Strach je tak výraznou emocí, že dále posiluje blok vytvořený energetickou bariérou a intenzifikuje moc toho, čeho se obáváme.

Osoby naplněné strachem si znovu a znovu vytvářejí další strach nesoucí okolnosti, s nimiž je třeba se vyrovnávat. Prostřednictvím univerzálního zákona přitažlivosti neboli „podobné přitahuje podobné“, totiž proudy energie, které tito lidé vysílají, přitahují to, co má „podobné“ vyzařování, a tak stále obnovují své zdroje strachu.

Strach je nejen vysoce nakažlivý, ale díky jeho intenzívní moci lidé vyzařující pocity strachu působí jako magnet, který přitahuje ty druhy energetických interakcí, které opomíjejí zdravý rozum, racionální myšlení, zdravý úsudek a moudrá rozhodnutí. Strach je tak zákeřný, že může přesvědčit lidi, že jediná cesta, jak mu uniknout, je branami, které vedou hlouběji a hlouběji do strachu, a někdy až do temnoty. Strach plodí předsudky, tyranii, lakoty, agresivitu, podvod, nečestnosti, nenávisti a trápení bezmocných zvířat – to vše jsou charakteristické vlastnosti psychik, které jsou zdeformovány a mučeny strachem.

Každá fyzická forma je energie vibrující na určité frekvenci a každá forma sama sebe udržuje přitahováním „podobné“ energie. Ti, kteří mají temná srdce a mysli, jsou tvořeni energií strachu, takže je zákon přitažlivosti přitahuje k energii vytvářené vystrašenými jedinci, kteří nevědomky poskytují palivo, jež potřebují temní, aby sami sebe udrželi.

Strach je také nejúčinnější zbraní proti světlu, a pro temné je velkou výhrou, když vyvolají strach. Tatáž energie, která oslabuje a drží v zajetí bojácné jedince, nejen dodává palivo temným, ale lidé, kteří žijí ve strachu, jsou snadno ovládáni, klamáni a bojí se ozvat proti autoritativním figurám, jejichž záměry a činy jsou založeny na temnotě.

Strach je tedy vskutku mocný, ale nejmocnější silou v kosmu je světlo, a lidé, kteří žijí ve světle, se nikdy nepotřebují ničeho bát! A co lidé, kteří se bojí smrti? Při tom, co nazýváte smrtí, duše přechází rychlostí světla z těla do Nirvány, což je svět duší přicházejících ze Země, kterému mnozí z vás říkají nebe. Ve světle této nádherné říše se lidé, jejichž uplynulý život byl poznamenán strachem, učí být silnějšími a méně zranitelnými ve svém příštím fyzickém životě, v příštím evolučním kroku ve věčném životě jejich duší."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.