16. června 2011

Prostředí je všechno, bakterie není nic

Malý příspěvek ke (zdánlivě) kontroverzní otázce: Když bacily nepůsobí nemoci, co je tedy působí?

Bacil není nic, prostředí je všechno

Překlad: OrgoNet

Louis Pasteur nám dal „teorii bacilů“; řekl, že bacily způsobují nemoci. Proto mají  farmaceutické společnosti  zájem nalézt správnou léčbu (lék) proti každému choroboplodnému zárodu a utrácejí milióny dolarů.

Pasteur měl současníka jménem Van Camp, který říkal: „Máte pravdu, bacily skutečně způsobují nemoci, ale ne způsobem, který popisujete.“ Pasteur říkal, že prostě jdete a „chytíte“ bacila, ale Van Camp říkal: „Ne, vy mu musíte dát důvod, aby na vás skočil. Bacily žijí na toxinech, nikoliv na zdravých tkáních. Nejprve musíte způsobit, aby tělo bylo nemocné z toho, co jíte.  Na zdravé tělo nemají bacily žádný účinek.

Claude Bernard, strohý kritik Pasteurova díla, fyziolog označovaný jako otec experimentální medicícny, prohlásil ve shromáždění lékařů a vědců: „Terén (tkáňové prostředí) je všechno; bacil není nic.“ I když se to zdá odporující, bacily jsou přitahovány k nemocným tkání; nejsou prvotní příčinou. Tou je ztráta zdraví v příslušných tkáních. Bacily jsou požírači odpadků; nemohou žít na zdravých tkáních!

Louis Pasteur na smrtelné posteli připustil, že „Bernard má pravdu. Bakterie není nic. Půda (tkáňové prostředí) je všechno.“ 

Pasteur sám odhalil světu, že jeho teorie bacilů byla vykonstruovaná a nepravdivá. Je smutné, že moderní lékaři stále věří v jeho chybný názor o nemocích a jejich příčinách.

6 komentářů:

  1. Díky za článek.Uklidňuji rodiče tím, že jim říkám, že nemoc potřebuje vhodné podmínky a že oni to mají v rukách, ale když dítě krmí tak jak krmí, tak ať se nediví.Většina to ale neslyší ráda.Chtějí meducínu.
    Dita

    OdpovědětVymazat
  2. Byva aj opacne - doktori kazali malinkej vnucke
    dat v spitali antibiotika. Mala asi 2 dni teplotu okolo 39-40
    Do slaka ako si mohli byt isti, ze ma nejakeho koka, ked len zobrali ster.
    Matka sa vzoprela, po tyzdni sa ukazalo ze diets v sebe nemalo nic.
    Len mu liezli naraz viacere zubky a tak si trochu siahalo na ucho.
    V spitali liezlo veselo po zemi, hihnalo sa, vsetci to videli a cez to chceli narvat tie antibiotika.
    Alibizmus ?
    Bo

    OdpovědětVymazat
  3. Ale oni to někteří doktoři i vědí, jak to s těmi bacily je.....holt prachy z farmacie jsou velký prachy z farmacie....neházejme ale všechny do jednoho pytle....Oni to mají taky těžký....Radši než je kritizovat je lepší k nim nechodit, ne?

    To Bo: Možná. A je to síla, protože jistě víte, proč se tělo brání teplotou, potřebuje spálit vetřelce a tím, že teplotu uměle srazíme, mu zhatíme přizenou obrannou linii...Lajskne si to někdo?:) Já teda ne.... Bo, mějte se hezky.
    A ostatní taky

    Coccinelle

    OdpovědětVymazat
  4. .... rodic si to ma a moze lajsknut, svoje dieta pozna nie pat minut z ordinacie.
    Bohuzial rutina aj kde nemusi byt, kedysi boli rodinni lekari, poznali genezu rodiny skoro stroprocentne, a tak liecili opatrnejsie, neunahlene.

    Ak ste lekarka Coccinelle tak s vami sustrastim :-))) Mam v rodine troch lekarov a furt sa "hadame".

    Bo

    OdpovědětVymazat
  5. Prachy z farmacie .... no, nešiel by niekto z vás na dovolenku aj 5-6 krát do roka, keď vám ju zaplatí farmaceutická spoločnosť, ktorá je rada že predávate jej lieky?! Nenažranosť :(

    OdpovědětVymazat
  6. Dr.RobertYoung to vysvetluje velmi presne. Viac na http://www.innerlight.sk/alkalizacia.html, alebo blogu Dr.Younga http://articlesofhealth.blogspot.com/

    http://www.webareal.sk/zelenazdraviu/eshop/10-1-Pozrite-si-kratke-videa/6-2-Dr-Young-a-Nova-Biologia

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.