27. června 2011

Krémy proti slunci jsou rakovinotvorný chemický koktejl

7 překvapivých věcí, které možná nevíte o krémech proti slunci a opalování

Když se zeptáte na ochranu proti slunci, od běžného člověka, který je nepřetržitě klamán desinformacemi zdravotnických autorit a mainstreamových médii, se dozvíte spoustu bludů. Téměř nic, co uslyšíte z tradičních médií o ochranných prostředcích proti slunci, není správné. Takže zde máte rychlý návod skládající se ze 7 nejdůležitějších věcí, které potřebujete vědět o ochraně proti slunci, slunečním záření a vitamínu D.

1.Úřad pro potraviny a léky v USA (FDA) nedovoluje používání přírodních ochranných prostředků v přípravcích na ochranu proti slunci.

Je to tak: když vytvoříte opravdu přírodní produkt na ochranu proti slunci, za použití exotických bylin se silnými ochrannými účinky, nebude vám nikdy dovoleno prodávat ho jako „ochranu proti slunci“. To proto, že FDA rozhoduje, co smí být použito jako ochrana proti slunci a co ne, bez ohledu na to, co je opravdu účinné. Ve skutečnosti jsou pouhé dvě přirozené přísady, které FDA povolilo prodávat jako ochranu proti slunci: zinc oxide a titanium dioxide.
Všechny ostatní nechemické přísady do ochranných prostředků jsou považovány za chybně označené a následkem toho FDA váš výrobek zkonfiskuje … i když poskytuje fantastickou ochranu!
Není překvapením, že tento monopol nad chemikáliemi do prostředků proti slunci je určen k ochraně zisků chemických společností a k odstavení společností na výrobu přirozených výrobů, které jsou schopné snadno vytvořit mnohem lepší přípravky. Osobně jsem hovořil s několika výrobci přírodních produktů, kteří vytvořili úžasná složení na ochranu proti slunci pouze za použití bylinných složek. Ale FDA jim nepovolila prodávat své výrobky jako ochranu proti slunci!
Je to jen další příklad toho, že FDA stojí v cestě zdravotním inovacím.

2. Téměř každý běžný přípravek proti slunci obsahuje rakovinotvorné chemikálie.
Přečtěte si seznam složek v každém přípravku prodávaném v běžných obchodech a supermarketech.
Většinu z chemikálií, které jsou v nich obsaženy, ani nedokážete vyslovit. To proto, že většina přípravků obsahuje vonné chemikálie způsobující rakovinu, parabeny, hrubé alkoholy, toxická chemická rozpouštědla a ropné oleje. Typický přípravek proti slunci je chemickým útokem na vaše tělo. Proto výzkum dokazuje, že používání slunečních přípravků ve skutečnosti způsobuje více rakoviny, než jí předchází! Viz http://www.naturalnews.com/023317_skin_chemicals_products.html

3. Přípravky proti slunci blokují vytváření vitamínu D, přitom v tomto státě má 70% lidí nedostatek tohoto vitamínu.
Nedostatek vitamínu D je snad nejrozšířenější vitamínovou deficiencí v severní Americe. Podle výzkumu má tento nedostatek 70% bělochů a více než 97% černochů. Viz http://www.naturalnews.com/030598_vitamin_D_Institute_of_Medicine.html
Chronický nedostatek vitamínu D podporuje vznik rakoviny (viz http://www.naturalnews.com/031560_vitamin_D_cancer.html ), zimní chřipky a nákazy, deprese, osteoporézu a hormonální nerovnováhu. Uvádí se, že vitamín D zabránit 50 – 80% veškerých rakovin (viz http://www.naturalnews.com/021892.html )
Blokováním tvorby vitamínu D v kůži přípravky proti slunci přispívají k výživovým nedostatkům podporujícím rakovinu.
Neznamená to, že byste se nikdy neměli namazat ochranným přípravkem, samozřejmě. Pokud je vaše pleť velmi světlá a plánujete strávit den na havajské pláži, vaší kůži samozřejmě prospěje ochrana použitím nějakého skutečně přirozeného ochranného prostředku. Ale člověk poučený o zdravém životním stylu se pravděpodobně bude snažit získat přirozené a zdravé opálení (ano, opálení je skutečně zdravé, pokud je kombinováno s dobrou výživou, jak uvidíte níže), kterého dosáhne citlivým vystavováním se slunci, které aktivizuje produki vitamínu D v kůži.

4. Svou vnitřní odolnost vůči slunci můžete podpořit stravou
Existuje skutečné tajemství týkající se slunění, které vám neřekne vůbec nikdo z konvenční medicíny (protože jako obvykle jsou naprosto nevědomí co se týče výživy). Svou vnitřní odolnost proti slunci můžete zvýšit stravou bohatou na antioxidanty a superpotravinami.
Existuje například potravinový doplně astaxanthin, který je velice dobrý na podporu odolnosti vaší kůže vůči spálení. Jeho karotenoidy rozpustné v tuku jsou přenášeny do kožních buněk, které chrání před UV paprsky.
Čím více přírodních antioxidantů máte ve své stravě, tím více slunce si vaše kůže může dovolit bez spálení. Téměř všichni se chybně domnívají, že odolnost vůči slunci je čistě genetickým faktorem. To je omyl. Svou odolnost vůči UV záření můžete radikálně zvýšit radikální změnou stravy.
Já jsem toho velkým příkladem. Před lety jsem se obvykle spálil po 20 – 30 minutách na slunci, protože jsem jedl jenom nezdravou stravu. Ale teď, když jim každý den superpotraviny a potravinové doplňky, mohu strávit na slunci hodiny a pouze lehce zrůžovím, což za pár hodin vybledne a nedojde k loupání kůže.
Kromě jedné celodenní návštěvy akvaparku jsem na sobě za 8 let neměl prostředek proti slunci, a nemám vůbec žádné obavy z rakoviny kůže. Moje kůže, jak mi říká většina lidí, vypadá významně mladší, než odpovídá mému biologickému věku. Není to z důvodu opalovacích prostředků, ale z důvodu výživy. Opalování nezpůsobí „stárnutí“ vaší kůže, pokud požíváte stravu vysoce bohatou na výživné látky.

5. Pouhé vystavení UV paprskům rakovinu nezpůsobuje
Je naprostým lékařským mýtem, že „vystavení UV záření způsobuje rakovinu“. Tento chybný názor je umělým výtvorem nevědomého společenství lékařů (dermatologů) a výrobců opalovacích prostředků hnaných ziskem.
Pravda je ve skutečnosti složitější: Rakovina kůže může vzniknout pouze tehdy, když je vystavení UV paprskům kombinováno s chronickým výživovým nedostatkem, které způsobuje zranitelnost kůže.
Jinými slovy, k vytvoření rakoviny kůže musíte jíst nezdravou stravu, vyhýbat se stravě obsahující ochranné antioxidanty a nadměrně se vystavovat UV záření. Jsou k tomu třeba všechny tyto tři složky. Konvenční medicína naprosto ignoruje vliv stravy a soustřeďuje se výhradně na jeden faktor: Namazat se ochranným prostředkem versus nenamazat se. To je naprosto jednostranný a zavádějící pohled.
Jak se zdá, lékařský průmysl nechce, aby si lidé uvědomili, že cesta ke zdravé kůži vede doslovně přes jídlo. Co je na tom divnéh? Vaše kůže je vytvořena výhradně stravou, kterou jíte, takže jak by vaše strava neměla ovlivnit její zdraví? A přesto nikdo v konvenční medicíně  - ani dermatologové, ani vědci ani regulátoři zdraví nemají tu intelektuální čest, aby připustili, že to, co jíte, široce ovlivňuje to, jak vaše kůže reaguje na vystavení UV.

6. Ne všechny „přírodní“ ochranné prostředky jsou skutečně přírodní.
Buďte opatrní při nákupu takzvaných „přírodních“ opalovacích prostředků. I když některé jsou dobré, mnohé pouze „zeleně vymývají mozky“ tím, že používají slova jako „přirozený“ nebo „organický“, ale současně obsahují i mnoho syntetických chemikálií.
Dobrým průvodcem, jak se informovat o ochranných prostředcích, je web EWG: http://www.ewg.org/skindeep/
Některé z výrobků jsou skutečně přírodní, jako např. Loving Natural suncreen a Badger All Natural Sunscrees. Přečtěte si složení výrobků a uvidíte sami. Nekupujte žádné prostředky obsahující tyto složky: Methyl-, propyl-, butyl-, ethyl-, trieth-, dieth-, a tak dále.
Vždy kupuje prostředek bez vůně, ledaže by vás bavilo pokrývat si kůži chemikáliemi s umělou vůní. Typický běžný přípravek obsahuje více než tucet rakovinotvorných umělých chemických vůní, které vaše kůže přímo absorbuje. Většina přípravků, když se aplikují podle návodu, je v podstatě toxickou chemickou lázní, která hrubě zatěžuje vaše játra a může vám způsobit rakovinu.

7. Mnohé přípravky „bez chemikálií“ jsou nacpané chemikáliemi
Zahledejte na amazon.com výraz „chemical free natural sunscreen“ a najdete: Jason Natural Cosmetics – Earths Best Sun Block Chemical Free, krém, 4oz
Klikněte si na výrobek a dostanete seznam složek, kde najdete: C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbitan Isostearate, Sorbitan Sesquioleate, Ethylhexyl Palmitate, Ethyl Macadamiate, Calcium Starch Octenylsuccinate, Stearalkonium Hectorite
Takže jakýpak krém bez chemikálií? Etylhexyl palmitát není chemikálie? Komu to chtějí namluvit? Popis na amazon.com je chybný a zavádějící. Abychom byli fér, připusťme, že je možné, že tento popis zadal na amazon prodejce a ne sama společnost Jason. Ale je to příklad toho, jak může být informace prodejců zavádějící.
Vždy si přečtěte veškeré složky každého produktu proti slunci, než jej začnete používat. Nezpůsobujte si sami otravu ochranným prostředkem proti slunci!

Dejte si pozor na dezinformace obklopující výrobky proti slunci

Možná platí o opalovacích prostředcích více než o ostatních prostředcích osobní péče, že informace v běžných médiích jsou beznadějně zavádějící (pokud ne přímo falešné). Je pozoruhodné, že nikdo z médií ani zdravotních není ochoten připustit, že chemické vonné přísady jsou zdraví škodlivé. Podobně nikdo nepřipouští, že chemikálie, které si dáte na svou kůži, jsou touto kůží ABSORBOVÁNY.
Bez těchto dvou zásadních informací je zbytek údajů o opalování pouhým bezcenným blábolem. Každá čestná informace musí připustit prostou pravdu, že chemikálie, které si dáte na svou kůži, jsou do ní absorbovány, a že většina opalovacích prostředků je složena z chemického koktejlu rakovinotvorných substancí.
Taková je pravda o opalovacích prostředcích, a právě tu vám chtějí zamlčet výrobci prostředků a rakovinotvorný průmysl. Je to takové špinavé tajemství: čím více se mažete opalovacími krémy, tím více rakoviny si můžete způsobit. (A tím více peněz vydělají centra pro „léčbu“ rakoviny, která ji „léčí“ ještě zhoubnějšími chemikáliemi známými jako chemoterapie.)
Takže zákazníku, buď bdělý. Opalovací prostředky jsou souhrnem lží, podvodů a desinformací, které vás mají udržet v nevědomosti pokud jde o význam opalování sluncem a o zdravotní rizika spojená s používáním chemických prostředků na své kůži.
Pokud je třeba, používejte skutečně přírodní ochranné prostředky, a snažte se vybudovat si zdravé opálení za stálého přísunu velkého množství superpotravin a antioxidantů ve své stravě. Uvažujte o pravidelném braní astaxanthinu nebo podobného prostředku rozpustného v tucích. Zkuste denně šťávy z čerstvého ovoce a zeleniny, které jsou plné živých výživných látek. Vyzkoušejte si časování svého vystavování slunci tak, abyste se opálili a nepotřebovali žádný ochranný prostředek. Navzdory všem desinformacím, kterými jsme denně živeni, je zdravé opálení dobrým znamení toho, že vaše vlastní kůže produkuje dostatek vlastního vitamínu D.

Poučte se dále o slunění a vitamínu D z těchto zdrojů:
Video anglicky: http://naturalnews.tv/v.asp?v=5A62FC73922FD51A88E62E42C5A0AD5E

Pro další informace česky na tomto blogu: články pod štítkem  Vitamín D.

18 komentářů:

  1. Tak som mu napisal ci by mi vedel poslat link na tie prirodne kremy, ak dostanem odpoved napisem

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsem byla malá, tak se všichni mazali Saharou nebo Nubianem, a ty žádný faktor neměly.....
    Pak s příchodem "ozonových děr" firmy na trh uvedly ochranné prostředky na opalování podporované masivními kampaněmi (a strašákem z rakoviny kůže)...a nikdo nepřemýšlel, proč tohle všechno najednou....
    doporučuji Vám o tom přemýšlet a sledovat, jaké je složení těch přípravků a hlavně to, jaká je mechanika ochrany kůže - možná se budete divit.
    Chci upozornit na to, že lahodný chemický koktejl není jen v přípravcích na opalování, ale ve VŠECH kosmetických produktech, které nejsou na přírodní bázi.
    Já se mažu biokokosákem nebo olivovým olejem a cítím se OK, protože na rakovinu kůže způsobenou Slunkem nevěřím.
    Hezký den všem,
    Coccinelle

    OdpovědětVymazat
  3. Kladete si mnoho otázek? Nevěříte oficiálním mediálním verzím? Chcete se dopátrat pravdy?
    Chtějí nám v tom všemožně zabránit...
    viz.
    http://www.cez-okno.net/clanok/humor/vedci-vynasli-zazracnu-pilulku-proti-konspiracnym-teoriam
    SkaFin

    OdpovědětVymazat
  4. Vidíš Orgonete-tento článek bych klidně podepsal.Stejně škodlivé jsou i všechny sračkoly proti "pocení a pachu"rovněž různé "zázračné"sprchové gely.Nemusím být Američan,abych si uvědomil,že všechny tyto jedy se do těla dostanou přes kůži.Ostatně Hospodin či Příroda(dle libosti)nás stvořili tak,aby nám nevadilo,když občas zmokneme.Ostatní je "navíc".Tím nechci říct,že se vůbec nemyju a jen se nechám "opršet",ale všeho moc škodí.

    OdpovědětVymazat
  5. Pri tomto članku Orgonwrhrá hudba a hovorí sa anglicky, má to tak byť Orgonete ?

    OdpovědětVymazat
  6. Co to jsou ty superpotraviny :oD :oD zní to jako SCI-FI, prostě potraviny vypěstované doma na zahrádce??
    A dál já na opalování používám jedině olivový olej, kokosový jsem ještě v obchodě neviděl (taky sem se moc nekoukal) :oD -> doporučení od Alue, někteří určo znají

    OdpovědětVymazat
  7. JJ kokosák jsem začala používat taky,žádné spáleniny,pěkně hnědnu. Teď chci zkusit olivový olej a do něj vymacerovat rozmarýnu, je součástí hodně opalovacích krémů. A na zklidnění olej s levandulí,uvidím jaké budou výsledky. A s Nubianem souhlasím, doteď si pamatuju. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jo a kokosák,mají v DM drogerii, asi i ve zdravé výživě a dá se sehnat docela levně biokokosák na netu, pro mě i pěkně voní, dělají i bez vůně.

    OdpovědětVymazat
  9. Tiež mám výbornú skúsenosť pri opaľovaní s olivovým olejom a s bylinnými opaľovacími olejmi od českej aromaterapeutickej kozmetiky Atok. Vyskúšané pri mori v Chorvátsku u dospelých aj detí. Tento rok si beriem tieto oleje k moru zas a vyskúšam aj kokosový olej, mám od firmy Saloos.

    OdpovědětVymazat
  10. Levanduľový olej je na ukľudnenie pokožky po opaľovaní výborný, tiež to mám odskúšané odskúšané, používala som ho aj pre deti. Len škoda, že niektorí ľudia nad tým len hlavou krútia, že či som normálna :-)

    OdpovědětVymazat
  11. To SkaFin:

    Ten článek je jen fikce :-). Přečtěte si jej ještě jednou a POZORNĚ! Nesmíme zase na všechno skákat...

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím! Aromaterapií se zabývám už od roku 93 a můžu říct, že jediná spolehlivá firma, která NIKDY necpe do kosmetiky chemii je Aromaterapie Karel Hadek s.r.o. (ATOK a ostatní jsou daleko za ním)-čtěte složení.Není pravda, že tam nějaká chemie být musí kvůli konzervaci ani kvůli vysokému ochrannému faktoru.Příroda to zvládne, jenom se musí vědět jak na to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podivejte se na slozeni oplovacich oleju od Karla Hadka...to ze nekdo pise, ze tam nedava zadnou chemii neznamena, ze ji tam nedava :-).
      Myslim jinak ze dodava vysoce kvalitni produkty ale je treba si vzdy precist co obsahuji...

      Vymazat
  13. Fáma o rakovině kůže a ozonové díře vznikla tím, že do Austrálie přišlo velmi mnoho irských přistěhovalců, kteří jsou albínského typu, mají velmi bledou kůži a na australskou intenzitu slunečního záření nebyli připraveni. Ano, opravdu dostávali rakovinu kůže.
    Ale tu, pokud budete běhat nazí po Sahaře, dostanete asi za pár let taky.
    Orgonet: Díky. Za všechno.

    OdpovědětVymazat
  14. ...stojí za přečtení či další zveřejnění...
    http://www.celostnimedicina.cz/svet-zachvatila-epidemie-nedostatku-vitaminu-d.htm

    Tuareg

    OdpovědětVymazat
  15. aj ja som pod vplyvom reklam pouzivala opalovacie kremy, ked som isla k moru, vzdy som si kupila tie s co najvyssim ochranym faktorom. vysledkom mojho opalovania a natierania sa tymito super ochrannymi kremami bol , ze sa mi na mnohych castiach tela/ruky, stehna a hrudnik/ vyhodili neprijemne male vyrazky, ktore cestovsky svrbeli. doktori mi odporucali vyhybat sa slnku, a ak pobyt na slnku, tak len s vysokm faktorom. dalsia blbost, ktoru pustili zo svojich ust. prestala som s opalovacimi kremami, postupne sa vystavovala slnku a hla...ziadne vyrazky, ziadna alergia, ziaden problem.zda sa, ze to ide aj bez ich drahych kremov!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Také používám od r.93 kosmetiku od pana Karla Hadka. Cokoliv jiného(většinou jsem kosmetiku jiné zn.dostala jako dárek,ale občas i koupila sama) skončilo vždy nevypotřebované v koši. Jakmile ochutná tělo něco tak senzačního jako jeho přípravky, těžko se nechá obalamutit chemií a reklamou. Éterické rostlinné oleje navíc pomáhají i v psychice-(rozpouští bloky, negativní emoce jako třeba potlačený hněv-to umí Bergamot...), v léčení nemocí, v uvolnění dých.cest, při léčbě ženských potíží, jsou antibakteriální,likvidují plísně v okolí i v těle, čajovník je silně protizánětlivý,atd,atd.-NEPOTŘEBUJETE LÉKÁRNU=další chemii. Vřele doporučuji-tělo nezatížené chemií z kosmetiky a léků daleko lépe přijímá Světlo :-) A nestárne tak jako těla okolo. Všechny ty skvělé hydratační krémy propagované drahou oblbující reklamou pokožku o vodu okrádají... Stejný šmejd jako opalovací krémy! A musím podpořit zde psanou pravdu o kvalitní potravě. Vím o čem mluvím-dostala jsem se z rakoviny a když jsem utíkala od lékařů s myšlenkou, že to přece musím zvládnout sama a něco změnit,najít CO to ZPŮSOBILO, prohlašovali mě za blázna a strašili, že jsem na tom tak špatně,že na operaci bylo už včera pozdě.. Tu myšlenku jsem ovšem ani neřekla doktorům nahlas-vymluvila jsem se "diplomaticky" na virozu, jak mi doporučila také MUDr., ale homeopatička (díky,že jsem ji včas našla!)- věděla, jaký tlak strachu na mě z nemocnice vyvinou, když na jejich léčbu nenastoupím. Dodnes nechápu,že když "nález " zmizel, nikdo z doktorů se dodnes nezeptal JAK? CO jsem to dělala, že jsem zdravá? Prý mám teď -po 3 letech orgány tak zdravé, jako vidí asi tak 4x do měsíce u velmi mladých lidí do 20-ti let,(je mi 41) ale neptají se proč a další pacienty, kterým by mohli snadno pomoci dál operují a ozařují a ničí. Díky za internet, kde jsem tenkrát našla příběhy lidí, kteří se vyléčili a to mi dodalo odvahu! Buďme čistí, plní Světla a Lásky, vybírejme si, na jaké špeky společnosti skočíme :-) a SLUŇME SE beze strachu. A říkejme Pravdu- ať se lidé kolem proberou!

    OdpovědětVymazat
  17. Složení Hádka mi teda nepřipadá NON TOXIC! Glycine soja Oil, Canola Oil, Juglans regia Seed Oil, Triticum vulgare Germ Oil, Sesamum indicum Seed Oil, Simmondsia chinensis Seed Oil, Octocrylene, Hypericum perforatum Flower Extract, Butyl Methoxydibenzoylmethane, BIS- ETHYLHEXYLOXYPHENOL methoxyfenyl triazinu, Lavandula angustifolia Oil, Tocopheryl acetate, Linalool, Retinyl palmitate, Daucus carota sativa Seed Oil, Beta-carotene, Limonene, Geraniol

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.