7. května 2011

Jak zlepšit svět? Vstupte do pravé mozkové hemisféry

Díky za upozornění na krásné video (a dobrý kanál TED na zajímavá videa i s českými titulky).
Výzkumnici mozku Jill Bolte Taylorové se naskytla výzkumná příležitost, kterou by si jen málo neurovědců přálo zažít. Prodělala rozsáhlou mozkovou mrtvici, během níž sledovala, jak se její mozkové funkce - pohyb, řeč a vědomí sebe sama - postupně jedna po druhé vypínají.  Levá mozková hemisféra přestala fungovat, ale funkce pravé hemisféty - stručně vnímání přítomného okamžiku - zůstalo zachováno. Uzdravila se, aby tento úžasný zážitek mohla sdělit ostatním, s poselstvím, že každý z nás má možnost si zvolit život v přítomném okamžiku. 

"Kdo jsme? Jsme živou silou vesmíru, máme dva typy mysli, a v každém okamžiku máme moc si zvolit, kým a jak chceme v tomto světě být. Vstoupíme-li do pravé hemisféry, spojíme se s ostatními bytostmi. Vstoupíme-li do levé, jsme oddělené individuality. Čím více lidí a čím častěji vstoupí do klidu pravé hemisféry, tam, kde jsme všichni stejní,  tím více klidu to přinese planetě."
Stejně hovoří i Eckhart Tolle ...
(Chvíli počkejte, než se video natáhne, pak se tam objeví možnost českých titulků.)

5 komentářů:

  1. Je to fascinující. Díky.:o)

    OdpovědětVymazat
  2. Mrknete prosim na video na te same strance, kde jeden velice vyrecný chlapik usilovne obhajuje vakciny, GMO, leky a absolutne popira rostlinne prostredky atd. Co si myslite? Mne se to nelibi, ale treba na to neco je? Nebo je jen zaplacený?? Hmm? ;-)

    http://www.ted.com/talks/michael_specter_the_danger_of_science_denial.html?ga_source=embed&ga_medium=embed&ga_campaign=embed

    OdpovědětVymazat
  3. ... nechcem popri porážke zažiť, čo p.Taylor krásne opisuje ako následné. Je iné počúvať človeka-vedca, ktorý zažil. Americky podané ale kvalitné.
    Slzy by som jej rada otrela.
    Bo

    OdpovědětVymazat
  4. Fantastické. Nádherné.

    OdpovědětVymazat
  5. na youtube je David Icke lev jiz nedrima !!!! Kouknite co je svet zac a kam speje !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.