20. února 2011

Novinky odhalují nekalé praktiky farmaceutické firmy?

Děkuji za odkaz na nedávný článek na Novinkách odhalující nekalé praktiky farmaceutické firmy. Jak to, že mainstreamové médium uvádí takový článek? Možná proto, že se jedná o placenou reklamu na knihu, kterou nakladatelství potřebuje prodat. Zdá se, že za peníze se dá otisknou ledacos. Takže, nevím co může takový článek stát, ale co kdybychom se složili a zkusili tam dát placený článek o chemtrails?

Manažer farmaceutické firmy: "Byl jsem svině!"

http://zdravi.centrum.cz/novinky/2011/2/14/clanky/virapen1/ 

Kniha je ke stažení na netu zde, ale bylo by dobře si ji koupit a podpořit tak vydavatele: http://www.judyt.eu/Knihy/Neziaduci%20ucinok%20SMRT.pdf

Před týdnem jsme vám slíbili přinést první ukázku z knihy Nežádoucí účinek: Smrt, která varuje před nebezpečím léků a firem, které je vyrábějí.
Autor John Virapen ví, o čem mluví: sám byl 35 let vysokým manažerem velké mezinárodní farmaceutické firmy. Ve své knize otevřeně popisuje cesty, jakými se k lidem dostávají léky, které nejenže neléčí, ale vyloženě škodí a mohou dokonce způsobit smrt - přesně tak, jak je to uvedeno v názvu.

Jde o peníze!

John Virapen píše: Pokud jde o sortiment výrobků, jednou šlo o zázračnou tabletku proti artritidě, jindy o podvod s lidským inzulinem, ale i o omlazovací kúry (růstové hormony) a nakonec o novou řadu tablet na psychické poruchy (SSRI), o nichž se nesprávně mluví i jako o látkách na zlepšení nálady.
Tato léčiva jsou však všechno jiné, jen ne prostředky na zlepšení nálady. Doženou člověka k sebevraždě nebo k vraždě.
Tyto nebezpečné látky však nejsou určeny k léčení ojedinělých chorob, naopak. Jeden jediný lék z této lékové skupiny dokáže vygenerovat obrat až několik miliard eur. Za rok! Každičký rok!

Zvláštní marketing a úplatkářství

Pro tyto nebezpečné a rozšířené produkty jsem vymýšlel a vedl marketingové kampaně. Marketing přitom zahrnuje celou škálu kroků, od drahých maličkostí pro lékaře přes zájezdy pro osoby ovlivňující veřejné mínění, přes finanční prostředky na koupené články uveřejněné ve vědeckých odborných časopisech, přes přípravu a realizaci vědeckých kongresů až po návštěvu nevěstinců pro manažery vyžadující mimořádnou péči.
Do mého smutného repertoáru patřilo v neposlední řadě i podplácení úřadů. Jeden takovýto případ mě mimořádně rozrušil.
Měl totiž neobvyklé důsledky. Šlo o podplacení nezávislého znalce pracujícího pro zdravotnický úřad. Skutečnost, že jsem ochotně spolupracoval, je dnes pro mě tíživým břemenem. Strachem propocená pyžama mě ženou k poznávání sebe sama. Byl jsem svině. Podporoval jsem schválení léků, o nichž jsem ovšem věděl, že lidem škodí.

Jde o děti!

Teď je mi 64 let a žiji v Německu, ve Švábsku. Jsem ženatý a mám malého syna. Je pro mne tou nejdražší bytostí na světě. A farmaceutický průmysl neustále hledá nové, lukrativní trhy. Začíná se zaměřovat na děti. Bojím se. Ne svých bývalých šéfů, i když vím, že jiní, kteří si jako já pustili pusu na špacír, tím ohrozili vlastní život.
www.hptruth.info
Farmaceutická lobby je velmi mocná. Vetře se do přízně politiků a soudců a vydírá celou vládu. Vyhrožuje stažením investic nebo zrušením poboček, tedy snížením počtu pracovních míst, a představitelé státu okamžitě krotnou. Padly už i poslední zábrany. Vliv farmaceutického průmyslu není moc na očích.

Může taková kniha vyjít?


Asi před rokem jsem telefonoval s lektorkou známého německého vydavatelství zaměřujícího se na vědecké publikace.
Projevila velký zájem o můj příběh, o tuto knihu. Musí to vyjít na světlo boží, tvrdila, je třeba o tom konečně informovat veřejnost! Nadšením přímo hořela. Řekl jsem: „Dobře, tak tu knihu vydejte.“
Srdečně se rozesmála a povídá: „Nemožné, vždyť vydavatelství žije právě z reklamy farmaceutických společností. Vydáváme standardní díla týkající se lékařské praxe.“
Kdyby však někdo někdy tuto knihu vydal, požádala mě ta dáma o to, abych jí pak bezpodmínečně zaslal na její soukromou adresu jeden exemplář. Toužila být jednou z prvních, komu se kniha dostane do rukou a bude mít možnost si ji přečíst.

Jako mafie


Jistého muže, jmenoval se Alfredo Pequito, za zveřejnění nepříjemných informací o farmaceutickém průmyslu přepadli a pobodali nožem. Lékaři mu museli ošetřit 70 bodných ran.
Tento případ se nestal, jak byste se snad mohli domnívat, v některé ze zemí třetího světa nebo v Los Angeles, a nestal se ani v minulých stoletích, za časů Divokého západu. Ne, zaútočili na něho mezi námi, dnes, v civilizovaném světě, a to i navzdory silné osobní ochrance. Uvedený muž pracoval v Portugalsku pro německý koncern BAYER jako obchodní zástupce, tedy na stejném stupni hierarchie, na jakém jsem asi před třiceti lety začínal.
Patřil k lidem, kteří neustále běhají za lékaři a nabízejí jim zadarmo vzorky, bonboniéry nebo něco víc.

Moje minulost a synova budoucnost


Takovéto případy mi nenahánějí strach. Ne. Bojím se však, že by se z mého syna mohl stát člověk, jakého farmaceutický průmysl miluje: ochotný pojídač tabletek a léků na vymyšlené i vsugerované nemoci.
Cena je all inclusive – zahrnuje i smrtelné nežádoucí účinky. Farmaceutický průmysl mění smýšlení člověka budoucích generací.
Knihu Johna Virapena Nežádoucí účinek: Smrt můžete získat na adrese www.slovartprint.sk, dále www.martinus.sk nebo www.kdbohemia.cz
zdroj: John Virapen - Nežádoucí účinek: Smrt, Slovart-Print s.r.o

4 komentáře:

  1. Není to úplně tak přesná informace:
    Na Novinkách (většinou se rozumí Novinky.cz) to nevyšlo (zatím), vyšlo to pouze na centrum.cz, což má slabší návštěvnost a menší významnost než Novinky.cz.
    Ale i tak je to úspěch, spousta lidí má na centrum.cz schránku a tudíž článek mohlo vidět více lidí.

    Upozornění na tuto zajímavou knihu dávali čtenáři před tím do diskuze u jiného podobného článku, takže to redakce centrum.cz asi převzala jako insipraci.

    Bylo by dobré, kdyby se ta kniha rozšířila. Je opravdu nepříjemné se dívat na to, jak lidé zobou léky, které neléčí a naopak škodí, a lidé ještě lékařům a farmaceutům poděkují, jak se o ně altrusiticky starají.

    Informace nejsou nové, takových knih vyšlo již hodně. Tato je vzácná tím, že ji píše ředitel velké pharmaceutické firmy a píše tam konkrétní věci, ne jen nějaké hypotézy.

    OdpovědětVymazat
  2. kniha je ke stažení na netu, odkaz je někde dole na stránce
    http://www.osud.biz/knihy-ukazky-z-knih/vedlejsi-ucinek-smrt-recenze-knihy/

    ale pokud se vám kniha bude líbit, kupte si ji, nebo pošlete Slovartprintu 100kč, myslím, že si to plně zaslouží. Není úplně jednoduché vydat takovou knihu, když ve vysoké politice jsou mnozí na pharmabyznys přímo nebo nepřímo napojeni.

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha je údajně ke stažení zde: http://www.judyt.eu/Knihy/Neziaduci%20ucinok%20SMRT.pdf

    OdpovědětVymazat
  4. Asi to bude pravda, znám jednu mladou ženu - bioložku, kterou Big Pharma také k něčemu podobnému nutila - asi před 5 lety - musela nabízet úplatky lékařům, aby převáděli lidi na nové léky /včetně psychofarmak/ - odmítla to dělat, a měla vážné problémy s tou firmou, včetně soudu o peníze...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.