17. února 2011

Mayové vzkazují: Smějte se!

Nechávám si posílat mailem vzkazy od Mayů z webu Mayan Messages, a včera přišel tenhle parádní, který si nemůžu nechat pro sebe. Tím taky objevuju pro sebe jógu smíchu, laughter yoga, viz odkazy za článkem. (Předchozí článek o vzkazech Mayů zde: http://orgo-net.blogspot.com/2011/02/co-mayove-vzkazuji-o-pocatku-noveho.html)

Mayové vzkazují: Den 51
Smích je nejlepší lék

Přeji vám hezký den. Jsem Chuen s tónem 12. Společně vás vítáme v tomto velkém a slavném dni a vyzýváme vás, abyste o sebe pečovali a skutečně došli osvícení. Lidé mají sklon brát sebe a své situace velmi vážně. Takže začneme smíchem. Udělejte si teď čas pro smích. Hluboký, srdečný, břišní smích.
Rozproudíte tím svou energii. Procvičíte své vnitřní svaly. Nabije vás to energií. Udělejte to kdykoli, když cítíte, že je nízká. I když to nemusí být společensky korektní, přesto to udělejte a povzbuďte ostatní, aby se smáli s vámi.
Kolik obchodních jednání by bylo méně nudných a více energetických, kdyby začala pořádným břišním smíchem? Představte si, jak by to rozproudilo kreativní síly! Vy, kteří pracujete s dětmi, dělejte přestávky pro smích. Ve výchovném procesu jsou často jejich hihňání a smích trestány. Nechte je se smát a zjistíte, jak dramaticky vzroste jejich schopnost se soustředit!
Máte-li setkání duchovní povahy, udělejte si čas na chvíle smíchu. Oživte energii a umožněte jí plynout. Radost je podstatou vašeho Bytí. Prociťte, jak se ve vás probouzí radost, když se smějete nekontrolovatelným smíchem. Vědecky bylo dokázáno, že smích je úžasným cvičením pro vaše vnitřní orgány. Smích je nejlepší lék, a navíc je zdarma. Mnohem méně byste se museli spoléhat na svůj systém zdravotnictví, kdyby se lidé vysmáli ze svých starostí.
Namísto tuctu či více pilulek se prostě smějte. Když jste smutní, smějte se. Když se cítíte unavení, smějte se. Když vám klesne energie, smějte se. Smějte se! Smějte se! Smějte se!
Po celém světě vyrůstají Kluby smíchu. Po celém světě lidé sklízejí prospěšné účinky společného smíchu. Jestliže každý z vás vyleze ze své ulity a dovolí si smát se, kdykoli to potřebuje, otevře tím dveře ostatním, kteří ho budou následovat.
Smích z hloubky uvolňuje hormony na podatomárních úrovních. Zvyšuje svěžest, protože vdechujete více kyslíku, přináší vám do života více kreativity. Když zíváte, přijímáte více kyslíku, protože se uvolníte. Když se smějete, přijímáte více kyslíku, protože se připravujete na to být více aktivní.
Selamet! Chuen 12

P.S. Orgonet: Super! 
Objevuju, že existuje jóga smíchu, laughter yoga! Kluby jsou po celém světě, i v Česku, zagooglujte si.
Pro inspiraci vybírám jedno instruktážní video, jak se dělá jóga smíchu, anglicky, ale překlad není třeba (video nejde vložit, proto odkaz.) http://www.youtube.com/watch?v=70jWPWBoySI&feature=related

Nejlepší řehtačka (lektorka smíchové terapie) na světě v tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=w5KjERog9uM&feature=related  Rozchechtá každého!!

4 komentáře:

  1. V dnešní době se lidé málo smějí. A přitom je to tak jednoduché - stačí shlédnout tohle video a je vám líp. Alespoň mně ano. Jóga smíchu je fajn. A velice nakažlivá.. Díky, Orgonete.:-))) Nibiru.

    OdpovědětVymazat
  2. ....nemôžem si tu, vo verejnej internetovej miestnosti, pustiť spomínané videá, ale jedno mám vnútri sebe, a len si pomyslím som "za vodou".
    klik na youtube, myslím Bodhisatva in Metro,
    papa smejkovia - bo

    OdpovědětVymazat
  3. http://humansarefree.com/2011/02/ben-rich-et-ufos-are-real.html?spref=fb

    OdpovědětVymazat
  4. Táňa Fischerová nedávno řekla, že když vidí fotky na kterých se směje nejde rozeznat jestli náhodou nepláče, jak si sou podobné.
    To je důvod proč se tolik lidí nesměje, protože smích a pláč mají k sobě blízko.
    Čím víc má člověk nevyplakáno tím víc má strach se smát...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.