7. prosince 2010

Stávkuju taky


Zítra stávkuju. Protože by bylo absurdní pranýřovat zde  na blogu nejrůznější zločiny všech možných cizích vlád, které se nás v této české kotlině většinou tak zcela přímo nedotýkají, a nechat si vše líbit od své vlastní  mnou nechtěné "vlády", jejíž jedinou snahou je směrovat peníze daňových poplatníků zejména do vlastních a spřízněných kapes. Ať chci nebo nechci, jako zaměstnanec musím pracovat nejmíň čtyři měsíce v roce na výdaje této vlády, se kterými nechci mít nic společného, jako jejich válčení, úlitby  Evropské unii a NATO, nesmyslné státní zakázky, za něž plynou úplatky na konta politiků, atd. atd. Vláda samozřejmě zůstane vůči lidem stejně hluchá, slepá, neschopná a arogantní jako před stávkou, ale nedá mi to se nepřidat. Vezmu si s sebou něco orgonitu a zkusím nasměrovat světlo z PW na temná vládní místa, doufám, že je to tam přiměje aspoň se podrbat. (:-)))

Dopis odborových svazů:
Vážené kolegyně, vážení kolegové,

velmi rychle se blíží datum 8. 12. 2010, kdy společně musíme říci své rozhodné NE vládním restriktivním opatřením vůči veřejným službám a správě. Jejich dopady pocítíme nejen my, naše rodiny, ale i většina občanů této země.
Vláda zneužívá krize a pod záminkou „rozpočtové zodpovědnosti“ zvolila jedinou prioritu – škrtat, ať to stojí co to stojí. Tím vytváří ve společnosti prostředí nejistoty a staví proti sobě jednotlivé skupiny obyvatel.
Převážná část státního dluhu je výsledkem nesprávných rozhodnutí a nezodpovědného hospodaření předešlých vlád. Nikdo z nás nezpochybňuje nutnost úspor, ale požadujeme opatření rozložená spravedlivě na všechny skupiny obyvatel. Plátci schodku státního rozpočtu nemohou být jen zaměstnanci, rodiny s dětmi, nezaměstnaní, dlouhodobě nemocní a osoby závislé na péči jiných osob. Na vyrovnání dluhu se musejí podílet všichni, i politici, kteří schvalovali předražené státní zakázky. O boji proti korupci stále jen plamenně hovoří, nebrání však růstu šedé a černé ekonomiky a v klidu přihlížejí daňovým únikům (podle odhadů se jedná o 60 – 80 mld. Kč ročně).  
Pokud se vláda rozhodla ve veřejných službách a správě snížit objem mzdových prostředků o 10 %, my bychom měli úměrně tomu požadovat snížení objemu práce a zkrácení pracovní doby. Nesmyslné zavedení platového rozpětí a smluvních platů může nahrávat nespravedlivému odměňování.
Je třeba si uvědomit, že jsme teprve na začátku. Vláda připravuje řadu dalších opatření namířených na likvidaci sociálního státu, která budou vytahovat peníze z našich peněženek – povinné spoření do soukromých penzijních fondů, podstatně větší spoluúčast na úhradu zdravotní péče, zvýšené DPH, zavedení školného a dokonce i zrušení zaměstnaneckých výhod. Budeme to schopni všechno ze svých platů uhradit? Nespadne řada rodin pod hranici chudoby?

ČMKOS spolu se zaměstnavateli již minulé vládě navrhla přijmout protikrizová opatření na podporu ekonomického růstu, která zajistí i tvorbu nových pracovních míst a růst platů.
Vláda však arogantně přehlíží sociální partnery a zaštiťuje se ve svém rozhodování mandátem, který získala ve volbách. Sociální dialog vnímá jako nutné zlo a naše argumenty hází do koše. Většinu svých rozhodnutí přijímá bez analýz dopadů na občany.

UKAŽME, ŽE SI NENECHÁME VŠECHNO LÍBIT!
VLÁDNÍ REFORMY BUDOU NEVRATNÉ A NEGATIVNĚ OVLIVNÍ NAŠI BUDOUCNOST!
PŘIPOJTE SE KE STÁVCE I VY!
ZÚČASTNĚTE SE PROTESTNÍCH SHROMÁŽDĚNÍ!

V Praze dne 29. 11. 2010

Bc. Dagmar Žitníková,  předsedkyně OS zdravotnictví a sociální péče ČR

Ing.Jitka Šebková,  předsedkyně ČMOS civilních zaměstnanců armády

Karel Sladkovský,  předseda OS UNIOS

Mgr.František Dobšík,  předseda ČMOS pracovníků školství

Alena Vondrová,  předsedkyně OS státních orgánů a organizací

Dana Menšíková,  předsedkyně OS pracovníků knihoven

PhDr. Anna Machová,  předsedkyně OS pracovníků kultury a ochrany přírody

Richard Rokos,  předseda Unie odborový svaz profesionálních zpěváků

Jaroslav Matoušek,  předseda OS pracovníků kulturních zařízení

Ivan Pazour,  předseda Unie Orchestrálních hudebníků ČR

Václav Postránecký, předseda Herecké asociace

12 komentářů:

  1. Mohou jít podnikat, mám pokles 75%, zatím to pociťuji znatelně a nezbývá mi dvacet tisíc apod.

    OdpovědětVymazat
  2. zajimava zmena vlnek harpu" včera tj 6.12.2010 20.00 hod

    nj změna je život řekl by klasik :)

    http://137.229.36.30/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20101207&Bx=on&By=on&Bz=on&submitForm=Update

    OdpovědětVymazat
  3. .. vláda ? - to nee, služobníci ľudu !!!
    Treba im to natlačiť do povýšeneckých hláv.

    OdpovědětVymazat
  4. Zcela souhlasím a připojuju se.

    OdpovědětVymazat
  5. Chápu, že je stávka, nicméně je to tuzemská záležitost. O Mexickém zálivu jako zahraniční věci je snad košer se na něco zeptat:
    Proč vidím nad tím zálivem už asi 10. den furt tu samou oblačnost? To je ta oblast pořád tak černá? )))
    http://ge.ssec.wisc.edu/modis-today/index.php?satellite=t1&product=true_color&date=2010_12_07_341&overlay_sector=false&overlay_state=true&overlay_coastline=true&sector=USA7&resolution=1000m
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  6. Ti co ovládají slunce si z nás dělají srandu? Už dali smajlík i na sluníčko? Nebo se nám slunce šklebí? http://sohowww.nascom.nasa.gov//data/REPROCESSING/Completed/2010/eit195/20101208/20101208_0113_eit195_512.jpg

    OdpovědětVymazat
  7. ukažte mi,milé děti partičku neuplatných ušlechtilcu na odborné bázi,jak potlačí své živočišné ego a ve třetí cenové skupině dokáží postavit západní civilizaci do latě.V tom momentě radostně umřu na infarkt z leknutí.

    OdpovědětVymazat
  8. http://hradec.idnes.cz/na-velke-destne-byla-o-vikendu-k-videni-zimni-duha-fbq-/hradec-zpravy.asp?c=A101206_125915_hradec-zpravy_meb

    OdpovědětVymazat
  9. Pane co vám klesly tržby o 75%, právě vy byste měl stávkující podporovat ze všech sil. Protože čím méně bude mezi lidmi peněz, tím méně budou utrácet. Snad není tak těžké to pochopit. Anebo se přeorientujte na dodávky pro nějakou převelikou korporaci. Těm se ještě chvíli dařit bude.

    OdpovědětVymazat
  10. ....ešte si počkáš 15,50 :-))

    OdpovědětVymazat
  11. No řešení existuje: snížit počet úředníků ve státní správě o 10%, a to každé čtyři roky. Od devadesátých let se jejich počet stále zvyšuje, a to jsem si vždycky myslel, že když už nemáme ten socialistický aparát co všechno řídí a plánuje, tak bude trend opačný. Navíc hromadné zavádění výpočetní techniky by mělo taky vést ke snižování jejich počtu. Znamená to tedy že buď: 1) berou to jako pohodlíčko na kafíčko se spoustou práv a nulovou zodpovědností, nebo 2) se generují spousty papírů jen pro papírování samotné, které nikdo nečte, tudíž nejsou potřeba.
    A jak je možné, že to vyřeší propouštění? Buď úředníci dostanou konečně strach a pojedou na 100%, nebo začnou dávat podněty na zrušení zbytečných byrokratických úkonů. Propouštěním státních úředníků rozhodně rozpočet neutrpí ba naopak. Vyplácet někomu mzdu nebo dávky je prašť jako uhoď, navíc je naděje, že si propuštění najdou práci v soukromém sektoru a ZAČNOU KONEČNĚ DO SYSTÉMU PŘISPÍVAT.

    OdpovědětVymazat
  12. A ještě něco: nechápu, proč si někdo vydržuje odborářské bosse jako jsou Štěch a spol. Berou nehorázné platy za to že kynou z tribun na lidi a tváří se jako jejich kamarádi a stejně jim jde jen o ně samé. Přitom by zaměstnavatelé mohli ty peníze ušetřené za "vůdce" odborů dát přímo svým zaměstnancům.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.