30. prosince 2010

Hleďme, kde se najednou vzal "průmyslový sníh"?

Slyšeli jste už někdy někde "meteorology" hovořit o "průmyslovém sněhu"? Já nikdy. Tímto děkuji čtenářům za upozornění na mimořádně zajímavé formulace meteorologa Sulana v idnes. Mediální přepovídači  čili mluvčí klimateroristů a experimentátorů s počasím dostali zřejmě příkaz tvářit se, jako by "průmyslový sníh" byl tou nejběžnější věcí na světě. Není to špatný nápad, svést svoje manipulace s počasím na "průmysl".
Vymývání mozků jako vyšité: "Cožpak vy nevíte, že existuje průmyslový sníh, který padá, když je silný mráz a nízká oblačnost? O tom ví přece každý!" Tento jev udělá jistě radost popíračům manipulací počasí - i když do této chvíle o něm neměli tušení (;-))), 
Hned si zagůgluju, co o průmyslovém sněhu ví Internet ... Aha, zdá se, že je to fenomén střední Evropy - existuje o tom pár malých asi 20 let starých studií z Rakouska a Německa: http://de.wikipedia.org/wiki/Industrieschnee
A zdá se, že je to speciální fenomén rakouského Lince, kde o tom vedou záznamy už přes20 let: http://www.linz.at/umwelt/4222.asp
Jedna studie v pdf ze Švýcarska.
Anglicky o tom skoro nic není, zde aspoň jedna studie v pdf, týkající se Edmontonu, stará skoro 30 let, zde.

Zdá se, že pojem "průmyslový sníh" vznikl někdy před 20-30 lety, v době poměrně silného průmyslového znečištění. vzduchu. To bylo od té doby ve vyspělých zemích podstatně sníženo, ale pro vysvětlení nevysvětlitelného sněžení se tento pojem právě teď může dobře hodit. Zajímavé, že toto vysvětlení dosud nepoužili Američané, kteří se poslední dobou hrabou sněhem hodně často ...
Mimořádné ráno meteorologů: rekordní mráz a „průmyslový sníh“
Převzato z: http://zpravy.idnes.cz/mimoradne-rano-meteorologu-rekordni-mraz-a-prumyslovy-snih-pl7-/domaci.asp?c=A101230_103957_plzen-zpravy_alt30. prosince 2010  10:54
Plzeňští meteorologové zaznamenali ráno hned dva mimořádné projevy počasí, které v regionu nepamatují desítky let. V Konstantinových Lázních padl regionální teplotní rekord, když teplota klesla na -23,2°C. Krajské město v noci zasáhlo nezvykle intenzivní "průmyslové sněžení". 
Ilustrační foto

Teplotní rekord pro dnešní den padl na několika místech Plzeňského kraje. Nejnižší teplotu a nové historické minimum meteorologové zaznamenali na stanici v Konstantinových Lázních. "Brzy ráno zde bylo minus 23,2 stupně Celsia, v Chebu 22,5 stupně pod nulou," řekl Jan Sulan z plzeňského pracoviště ČHMÚ.
Dosavadní regionální teplotní rekord byl z Františkových Lázní z roku 1976, kdy teploměr klesl na minus 22,4 stupně.
V tradičních mrazivých oblastech na horách dnes extrémní teploty kvůli inverzi nenaměřili, chladněji bylo v kotlinách. Proč padl rekord právě v Konstantinových Lázních, nelze podle meteorologa obecně zdůvodnit. Teploty zde podle jeho domněnky může ovlivňovat také typické podloží.

Tolik "průmyslového sněhu" meteorolog nepamatuje

Zcela mimořádný meteorologický jev zaznamenali meteorologové v noci přímo v Plzni. "Zatímco v některých částech města napadl jen nepatrný sněhový poprašek, jen o pár set metrů dál to bylo mnohem víc. Třeba na Mikulce připadlo za noc až 10 centimetrů nového sněhu," řekl Sulan.
Jde o takzvané průmyslové sněžení, pro jehož vznik je podle meteorologa zapotřebí kombinace hned několika příčin. Především silného mrazu, nízké oblačnosti a proudění vzduchu. Sníh pak z nízké oblačnosti začne vypadávat v oblastech pozemských zdrojů tepla a vlhkosti. Právě to se v noci stalo v některých oblastech Plzně.
"Jednou za čas se to stává, ale aby bylo průmyslové sněžení tak intenzivní a vytrvalé, jako tomu bylo po celou noc, to za desítky let nepamatuji," řekl Sulan.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/mimoradne-rano-meteorologu-rekordni-mraz-a-prumyslovy-snih-pl7-/domaci.asp?c=A101230_103957_plzen-zpravy_alt

9 komentářů:

  1. Gratuluju, objevili jste průmyslový sníh. Já o OrgoNetu taky dřív neslyšel, znamená to že neexistoval? Neexistovaly ani konspirační teorie?
    Jinak přeju všem konspirátorům i popíračům vše nej do nového roku 2011

    OdpovědětVymazat
  2. Mám tušení, že časem naši meteorologové přiznají všechno: chemtrails, činnost HAARPU v souvislosti s počasím, modifikaci počasí pomocí radarů atd.,atd. Jen to bude asi tímto stylem : My jsme přece nic nepopírali...

    OdpovědětVymazat
  3. Česi radi hovoria : ....já nic, já muzikant, takže to môžeme čakať, ako vravíš Nibiru. bo

    OdpovědětVymazat
  4. Já dříve o průmyslovém sněhu taky nikdy neslyšel, ale v rámci doublethinku připouštím, že se asi pletu a zapomněl jsem.

    Chtěl bych se tu zeptat na něco, co se mi kvůli obecným frázím těžko hledá v GG - proč je v noci většinou jasněji než přes den? Tady je celé dny zataženo, ale třeba dnes v noci bylo oblačno a byly vidět hvězdy.

    Díky a vše nej do nového roku.

    OdpovědětVymazat
  5. Dne 28.12.2010 odpoledne byly videt tzv."cloud streets" tahnouci se podel nasi hranice od Ase dal dolu smerem na Rozvadov a niz. Staly nekolik hodin na miste, takze byly pravdepodobne vytvorem Haarpu viz http://137.229.36.30/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?20101228 ? Na strankach chmu jsou jeste o den pozdeji videt na stejnem miste "pruhy" viz http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201012290735_NOAA16/201012290735_NOAA16_CZ_RGB124.jpg , starsi snimky jsem nenasel. Nejsem zastancem "konspiracnich teorii", ale po teto zkusenosti s "umelymi mraky" a arktickymi mrazy jsem na rozpacich.

    OdpovědětVymazat
  6. Konečně název pro to, na co téměř každý den koukám a co mě kazí náladu. Ano, jsou to "cloud streets". Někdo je zde blázen, ale já to nejsem. Včera na Nový rok černé mraky a v těch mracích letí letadélko, za ním čára a světe div se, na tu čáru svítí slunce v té tmě mraku. Zvláštní jev. Pak také, nejspíš od silvestrovského večera , je na venkovním teploměru stále nula...a to je již druhého ledna dopoledne.Nejspíš se ten teploměr asi rozbil.Nebo, že by Praha měla navolenou teplotu nula, když jsou předpovědi oteplení.
    Kdo ví, odpoví...

    OdpovědětVymazat
  7. A to vubec nemluvim o tom, co pravdepodobne dela "vyzarovani Haarpu" s elektronikou a dalsimi vecmi. Nam treba 28.12. zniceho nic prestala fungovat pracka, vypinaly se a zapinaly se samovolne monitory za behu, pevne disky pocitacu odesly nahle nekolika lidem v mem okoli apod. V tech nejvetsich mrazech zacala strechou zatekat voda, proste same nepochopitelne veci, lepsi nemyslet co to dela s lidmi.

    OdpovědětVymazat
  8. Anonym 2. ledna 2011 13:59 - Pravděpodobně to nebude mít nic společného s porucou na elektrorozvodném zařízení. HAARP je přece daleko pravděpodobnější příčina závad na zařízení připojeném k elektrice. Uf!

    OdpovědětVymazat
  9. iDnes, manipulace s počasím EXISTUJÍ (ale děje se to zásadně jinde, u nás určitě ne...)

    http://zpravy.idnes.cz/vedci-v-abu-zabi-tajne-vyrabeli-lijaky-loni-zaprselo-padesatkrat-pxe-/zahranicni.asp?c=A110103_114409_zahranicni_stf

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.