23. listopadu 2010

Český projekt na zkoumání změn klimatu - zbytečné plýtvání

Z českého tisku:
(Celý článek zde: http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/startuje-projekt-czechglobe-ktery-bude-zkoumat-zmeny-klimatu)

Startuje projekt CzechGlobe, který bude zkoumat změny klimatu
23.11.2010 15:40 | PRAHA (ČTK)

"V České republice startuje unikátní projekt CzechGlobe, který bude zkoumat globální změny klimatu. O výzkum, který potrvá několik let, se zajímají americká NASA a francouzský METEO France. Podporu získal z evropského Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Dotaci projektu ve výši 650 milionů korun dnes podepsal ministr kultury Josef Dobeš."
"Český tým doplněný o přední zahraniční vědce bude například sledovat výměnu kysličníku uhličitého mezi ekosystémy a atmosférou, zkoumat geologické a hydrologické cykly, v laboratorních podmínkách simulovat nárůst kysličníku uhličitého v atmosféře a zkoumat jeho dopady na rostliny"
"Všichni víme, že povodně byly v Česku vždy, ale pokud tady máme během dvaceti let třikrát stoletou vodu, pocitově vnímáme, že se zvyšuje frekvence klimatických extrémů. Pokud chceme být dobrými správci naší země, je naší povinností se na tyto změny připravit," uvedl šéf projektu profesor Michal Marek"

Orgonetovo komentář:


My konspirátoři víme z vesmírných zdrojů, že klima na planetě se právě mění na celkově mírné.  Já aspoň tomu věřím. Některé extrémy počasí plynou z těchto změn. Ale o tom skoro nikdo neví a málokdo by tomu věřil. Po lidech zase nemůžeme tolik chtít.

Ale i nekonspirační vědecký svět se už pomalu začíná shodovat na tom, že planeta prochází obdobím klimatických změn nezávisle na lidské činnosti. A pokud jde o zkoumání vlivu CO2 na růst rostlin - bylo známo už za mého mládí, že čím více C02, tím více rostliny rostou ... to až v posledních letech nám začali vědci lhát, že C02 ničí vegetaci.

Naši mezinárodně úspěšní vědci zcela jistě také netuší, že značná část extrémního počasí padá na vrub umělých manipulací. Pokud jde o zkoumání povodní, tak tady pan profesor a jeho tým nemají už vůbec šanci - těžko přijdou na to, že jsou uměle vyráběny klimateroristy. A pokud by snad na něco přišli, mezinárodní účast (NASA) je zárukou, že se to nedostane na veřejnost.

Suma sumárum, hodně vyhozených peněz na zcela zbytečnou věc. Mohly přijít do zdravotnictví, nebo do školství, kde se snižují platy učitelů. (To mi prosím nevyvracejte, vím to ze svého okolí zcela bezpečně. Proto mě asi tak míchá ta štědrost vůči pochybnému projektu.)

Pan ministr Dobeš má evidentně talent pro zbytečná vydání - viz 120 miliónů za generálku maturit. A teď dalších 650 milónů na nepotřebný výzkum. Ale buďme pozitivní, ať si je jeho kamarádi a známí užijí a ať se jim daří lépe.

Nezbývá nám než těšit se na výsledky slibného projektu, které budou jistě úžasné a pomůžou nám od povodní :-))))
 

7 komentářů:

  1. Chybička, předpokládám převzatá z ČTK: Dobeš není MK, ale MŠMT...

    OdpovědětVymazat
  2. Je to převzato z ČTK, ale je jasné, o koho jde.

    OdpovědětVymazat
  3. "Český tým, doplněný o zahraniční věd/t/ce..." :-D
    Senzačná zostava, jeden Čech a piati cudzinci ??? Super, budú objavovať objavené.

    Moja mamka vravela : "Za peníze v Praze dúm."

    bo

    OdpovědětVymazat
  4. JSME VIDĚT A SLYŠET. POKRAČUJME !

    Ukázkovým příkladem toho, jakým způsobem ovládají dnešní "mocipáni" veřejné mínění, je nová zpráva o projektu CzechGlobe.

    Zpráva je ohlášena jen pár dnů po tom, co se otázky o geoinženýrství dostaly od zvědavých lidí ke členům parlamentu a jiným "vysoce postaveným" lidem.

    Názory, které zaznívají na orgonetu a jeho návštěvnost dělají starosti nejen zástupcům "mocipánů" u nás. Češi jsou skutečně unikátem v uvědomění si problematiky geoinženýrství a chemtrails (v přepočtu na jednooho obyvatele).

    Už před pár lety proběhla internetovými médii zpráva o tom, že slovo CHEMTRAILS je na googlu nevyhledávanějším slovem právě v České republice, na druhém místě se umístilo bojovné Řecko.

    Množství lidí, kteří se o tuto doslova životně důležitou otázkou u nás zajímají, a kteří jsou již obeznámeni s postřikem planety, dělá mocipánům vrásky.

    Je potřeba toto zastavit. Takhle by to nešlo, aby nám občané kladli nepříjemné otázky o tom, že někdo manipuluje s počasím.

    Stylem, za který by je pochválil nejeden psycholog, se objevuje snaha umlčet tyto zvědavé lidi v Česku - trikem, který na většinu Čechů vždy zabral - pocit vlastní důležitosti v očích zbytku světa.

    Proto teď bude jménem České republiky probíhat tak důležitý výzkum.

    Cituji ze zprávy: O výzkum, který potrvá několik let, se zajímají americká NASA a francouzský METEO France.

    Vybuzením této falešné národní hrdosti je už částečně zaručeno, že někteří zanechají těch „nesmyslů o geoinženýrství a chemtrails“. My zvědaví lidé si přece musíme uvědomit, že tyto extrémní záplavy, sucha, horka a mrazy v různých částech světa (vše bezprecedentně poprvé za celá staletí) způsobuje jen příroda a my musíme zjistit proč.

    Cituji ze zprávy:

    "Všichni víme, že povodně byly v Česku vždy, ale pokud tady máme během dvaceti let třikrát stoletou vodu, pocitově vnímáme, že se zvyšuje frekvence klimatických extrémů. Pokud chceme být dobrými správci naší země, je naší povinností se na tyto změny připravit," uvedl šéf projektu profesor Michal Marek.

    Připomínám, že existuje spousta dokumentů, které potvrzují proces řízení počasí, samotní američtí geinženýři to také na kameru přiznávají na jejich konferenci z minulého roku.

    Stránky CzechGlobe jsou teprve ve výstavbě. Zprávu si předávaly jen česká média, zahraniční stránku (ne české stránky v agličtině) jsem o projektu nenašel žádnou.

    Moc rád bych věřil, že má tento projekt čistý úmysl a pokud se mu dostanou důkazy o chemtrails a geoinženýrství- že je taky mezinárodně i u nás zveřejní.

    K TOMU MUSÍME DOPOMOCI MY.

    My co máme vnímání ještě stále dostatečně jasné, my kteří vytváříme tuto sílu.

    Ptejte se dále, předkládejte důkazy, vy co se vyznáte v problematice tlakových výší a níží a víte, že zde něco nepasuje – sbírejte důkazy ; vy co máte možnost – dělejte chemické analýzy sněhu a dešt´ové vody i vzduchu)

    Je to jen na nás.

    Nyní máme šanci se skutečně zapsat do historie nečím podstatným.

    InNatureTrust
    --------------

    Zdravím tě orgonete, budu rád, když to vyvěsíš.

    OdpovědětVymazat
  5. Zlodej křičí, chyťte zloděje !

    OdpovědětVymazat
  6. změny klimatu hmm... Včera tj 24.11. v 16,00 opet HAA-RP aktivní :)


    http://137.229.36.30/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20101125&Bx=on&By=on&Bz=on&submitForm=Update

    OdpovědětVymazat
  7. ...ano neprestávať. Bo

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.