17. října 2010

Vláda UK připouští, že vakcíny mohou mít souvislost s nervovým onemocněním

Dík čtenáři za tip na článek, zrovna se hodí k mému rozpoložení mysli.
Člověk by řekl, že lidé už jsou po loňských zkušenostech uvědomělí ohledně očkování proti chřipkám, a že se do něho nebudou hnát, ale nedávné diskuse na pracovišti mi ukazují, že jak se blíží "sezóna" a strašení médií nabývá na intenzitě, lidé opět uvažují o tom, že se dají očkovat ...
Následující zpráva patří podle mě k oněm očekáváným "odhalením pravdy", které nám slibuje Matthew a Little Grandmother... Vláda v UK přiznává, a mainstrémové médium píše, že vakcína proti H1N1 může mít souvislost s vážným nervovým onemocněním GBS ... ať žije pravda. I když možná bude ještě třeba času, aby se rozšířila, ale  možná se budeme divit, jak rychle vypluje na povrch...
Doufám, že sledujete, co všechno v oblasti informovanosti o očkování dělá pan Marian Fillo, viz články Sloboda očkovanía na pravé liště nahoře. Klobouk dolů. Ovšem hodně práce ho ještě čeká. Informovanost je dosud velmi nízká. Držím palce a přidávám článeček na pomoc ...
Jedna moje známá právě uchránila před očkováním svoje miminko. (To jest před očkováním proti asi tak 10 chorobám, které se dává v 1. roce života. Otřesné!) Její lékařka ji strašila vším možným, zákony, největší účinek mělo, že dítě nevezmou do školky, pokud nebude očkované. (Není to pravda, v praxi se ukázalo, že ve školce žádné vysvědčení o očkování nechtějí.) Ovšem v poslední době proběhlo pár soudních procesů s odvážnými rodiči, v nichž se ukázalo, že ta "očkovací povinnost" je zákonně velmi nejasná, a že rodiče, pokud nenechají očkovat své děti, vlastně nemohou být potrestání. Lékařka mé známé mladé maminky byla zpočátku šokována požadavkem na neočkování, byl to údajně jediný případ z její praxe, všechny maminky naopak naléhají na co nejčasnější očkování, pokud možno všechny dostupné vakcíny ... Ke cti paní doktorky ale patří, že se poté informovala a seznámila s názory opačné strany ... myslím, že je mezi lékaři čestnou výjimkou. Načež přestala naléhat a nechala mladé mamince svobodnou vůli.

Experti připouštějí, že injekce proti prasečí chřipce „může způsobovat“ smrtelnou nervovou chorobu
Jo MacFarlane, 16. 10. 2010

Zdravotní šéfové poprvé uznali, že injekce proti prasečí chřipce může být spojena se zvýšeným rizikem vzniku smrtelného nervového stavu.

Experti zkoumají možný vztah mezi kontroverzní injekcí a Gullain-Barrovým syndromem, jak říká zpráva oficiálního „hlídacího psa“, „ The Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency“ (Regulační agentura léků a produktů pro zdraví). 

Dosud vláda vždy zdůrazňovala, že není žádný důkaz o tom, že vakcína proti H1N1 je spojena s paralytickým stavem.

Poté, co náš zpravodaj v srpnu 2009 odhalil, že lékaři žádají o to, aby byly monitorovány případy GBS během chřipkové pandemie, dopis od šéfa exekutivy Regulační agentury tvrdil: „Není žádný důkaz o zvýšeném riziku GBS z vakcín, které jsou vyvíjeny proti současné pandemii.

Nyní Regulační agentura nově publikovala zprávu, z níž je zřejmé, že postoj vlády se změnil.
Říká se v ní: „Vzhledem k nejasnostem v dostupných informacích pokud jde o vakcíny proti sezónní chřipce, nemůže být vyloučeno mírně zvýšené riziko GBS v důsledku očkování vakcínou H1N1. Pokračují epidemiologické studie, aby dále posoudily tuto možnou asociaci.“

Není přesně známo, co způsobuje GBS, ale je to stav, při němž jsou napadeny nervové spoje, které se stanou neschopnými přenášet efektivně signály do svalů. Může způsobit částečnou paralýzu a postihuje většinou dlaně a chodidla – ale může být i smrtelný.

Hillary Wilkinsonová, 58 let, matka dvou dětí, dostala syndrom GBS, který následoval po hrudní infekci, a strávila tři měsíce v nemocnici, kde se znovu učila mluvit a chodit.
Řekla: „Je to hrozná nemoc, a myslím, že by se měl provést větší výzkum o účincích vakcíny proti prasečí chřipce.“

Vakcína použitá proti různým formám prasečí chřipky v USA v roce 1976 vedla k 25 úmrtím na tento syndrom, oproti tomu bylo pouze jedno úmrtí na samotnou prasečí chřipku.

V rámci obav, že by se toto mohlo opakovat, byli neurologové požádáni, aby zaznamenávali případy GBS, až v UK vypukne epidemie chřipky. Tento rok budou vystaveny milióny lidí v UK vakcíně proti prasečí chřipce, která je kombinována s vakcínou proti běžné chřipce. 

Vládní experti říkají, že není žádný důkaz ke zvýšenému riziku podobnému jako v roce 1976, ale zpráva Regulační agentury naznačuje, že počítají s tím, že by mohlo být riziko mírně zvýšeno.

Regulační agentura měla 15 podezřelých případů GBS po vakcinaci – a bylo použito 6 miliónů dávek Pandemixu. Není známo, zda podezřelé případy mohla způsobit prasečí chřipka či vakcína.

Mluvčí Regulační agentury řekl, že riziko se s vakcínou nezměnilo, a že zpráva „pouze rozvíjí“ probíhající analýzu GBS.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.