6. srpna 2010

Západy slunce u jihočeského rybníka

Tak jsem zpátky z prázdnin, dík za spoustu komentářů a námětů od 24. 7., které až dneska vyvěšuji a doufám, že na ně zvládnu i reagovat.

Rodinná dovolená u jihočeského rybníka mi nedovolila víc než týden přístup na internet, ale jak vidím, na světě vše zůstalo při starém: klimateroristé řídí počasí stejně intenzívně jako předtím, například v Rusku drží horkou vzduchovou masu a ještě ji přihřívají, a možná i zapalují ty požáry, tak jako loni v Austrálii (je na to technologie, už se tu o ní psalo, ale teď to honem nenajdu). V Asii zase vyrábějí záplavy, tisíce mrtvých, úroda v háji.

U nás naštěstí trénovali jenom "uplakané" počasí.

Počasí na chatě se nám teda na koupání nevyvedlo, ale i tak bylo pořád co dělat, a jen tak mimochodem se dalo pozorovat, jak právě probíhal týden zkoušek různých možností klimatických zbraní.

Moje pozorování

Plánované počasí: po celou dobu kolem 20°C, denně spíše zataženo, přeháňky a bouřky.
Skutečné počasí: odpovídalo plánu.

Zajímavosti: 
Po celé období od 24. 7. (vlastně dodnes) byl udržován víceméně stejný (vysoký) tlak kolem 1015 hP a teplota (i v noci) kolem 20°C. (Slunce na mém hjundaji jasně zářilo.) Na tyto stálé podmínky byly aplikovány různé technologie výroby počasí, každý den jiný typ oblačnosti, srážek či větru, nebudu to tady detailně popisovat, to by bylo dlouhé, nechám si to na jinou příležitost.

Základem všeho manipulování bylo zřejmě mohutné a jasně viditelné umělé (možná pomocí mikrovlnného záření z všudypřítomných "mobilních věží", nebo dálkovými paprsky?) odpařování vlhkosti, které dodávalo atmosféře vlhkost potřebnou pro výrobu oněch umělých typů oblačnosti.

Toho nebývalého odpařování si určitě všimněte. Například včera 5. 8. při ranní cestě do Prahy jsme pozorovali nad krajinou, že bylo mimořádně intenzívní, a docela zřetelně nestejnorodé, asi podle toho, co bylo zrovna zasaženo mikrovlnným paprskem: kousek lesa se intenzívně paří, vedle nic, totéž na jakémkoli terénu či vodních plochách ... Nepamatuju, že by za starých časů v době normálního počasí někdy bylo vidět tak intenzívní a tak časté - vlastně neustálé vypařování. Vytváří to neuspořádané chuchvalce mlhy, které se vznášejí velmi nízko nad krajinou, postupně se spojují v "kumuly" nebo v souvislou oblačnost a někam putují - kde je výrobci počasí potřebují. Z tohoto místního vypařování zřejmě vyrábějí "žlutou deku" patrnou na satelitních snímcích... Takže máme u nás i v létě skoro pořád při zemi se courající oblačnost, která se dříve vyskytovala tak leda v listopadu. Vypařuje se i za deště, takže současně vlastně prší nahoru i dolů ...

Taky bylo zajímavé, jak si voda v našem rybníce udržovala stálou teplotu, kolem 23°C, i když slunce po více než týden svítilo velmi málo - souvisí to snad s tímto vypařovacím ohřevem?

Veškeré manipulace ustávaly navečer, takže jsme každý večer mohli pozorovat prazvláštní západy slunce, i když přes den nesvítilo. A ty západy stály za to ... zbytky umělé oblačnosti a chemtrails vytvářely pozoruhodné scenérie. (Fotka je trochu dramatičtější než skutečnost, foceno režimem Západ slunce.)

V noci pak bývalo jasno, teplo a hvězdy - klimatické zbraně odpočívaly.

Jednou se objevilo i jakési oranžové UFO - stálo nad rybníkem a svítilo mi do postele, aby mě vzbudilo, pak začalo šibalsky poletovat, a když jsme se šli podívat ven, zčistajasna zhaslo a nikde nic :-)))

Moje cestovní sestava 3+1 TB nějakou dobu dráždila letadla, a věřím, že nás uchránila od intenzívnějších dopadů počasí. Takhle jsme chytili jen pár snesitelných přeháněk, pokus o střih větru - bez následků, a pokus o bouřky - bez hromu. Ovšem zataženo jsme měli pořád ... nevadí, i tak bylo fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.