4. července 2010

Jak se dělá "uhrabaná" oblačnost

V kontinentální Evropě dnes byly na pořadu dne bouřky, na Britských ostrovech bylo "uhrabáno". A našel se zajímavý satelitní snímek napovídající, jak se asi tyhle pruhy k rozrušení celistvé oblačné pokrývky vyrábějí.

Díry v mracích jsou průvodním jevem manipulací. Obyčejně bývají na satelitních animacích vidět ve dvojicích, jako by se do mraků sem tam zapíchl dvojzubec - zřejmě dvojice paprsků - která našlehá požadovanou výšku oblačnosti, řídí její směr a pomáhá jejímu přesunu. Můžeme to pozorovat vždy, když postupuje nějaká oblačnosti - pořád se v ní otevírají a zavírají dírky. Jakoby někdo nahoře držel v ruce dvojzubou vidličku a občas s ní mraky zamíchal.

Nad Velkou Británií byla dnes dobře viditelná celá řada děr, jejíž přirozený původ bude asi těžko obhajitelný ... Díry jsou dobře patrné proto, že jsou na rozhraní vysoké a nízké oblačnosti (obojí umělé). Za nimi ve směru proudění (Z-V) se oblačnost rozrušuje a dělí na pruhy, takže vytváří známý vzor jako od hrábí.

Takže to vypadá, že známé varhánky nebo "streets" lze vyrobit tak, že někdo nahoře drží v ruce mnohozubou vidličku v podobě skalární nebo elektromagnetické radiace a "zapíchne" ji do požadovaného místa, odkud je třeba rozrušit oblačnost. Proto asi lze tak přesně vyplnit hrabičkovým vzorem obrysy kteréhokoliv státu. Proto asi tato rozhrabaná oblačnost stojí často na místě, a nad ní klidně probíhá jiná oblačnost.

5 komentářů:

  1. super jsou snímky ze satelitů,kde nic tu nic,asi to bylo dost hrozný,že to tam ani nemůžou dát

    OdpovědětVymazat
  2. 5.6. v 15.00 se radar Skalky pokusil přitáhnout bouřkové seskupení ze Slovenska,ale nešlo mu to?Animace je zde:

    http://www.chmi.cz/meteo/rad/updated_show.php?den=trgif&oro=0&kriz=1&auto_nahraj_pocet=6&lon=14.447&lat=50.008&rep_index=3&add_index=6&obnov_index=4&lang=cz

    OdpovědětVymazat
  3. nedávno jsem v severo východní anglii štědře obdaroval jeden nehezkej velkej golfovej radar a asi po týdnu jsem slyšel od někoho kdo tam pracuje že jim asi na týden přestal fungovat celej systém.ve stejnou dobu co jsem to obdaroval, že by jen náhoda? ;)

    OdpovědětVymazat
  4. No jo opravdu, radar Skalky 5. 7. kolem 15.00 skutečně zabral, až ukazuje "falešné srážky" kolem dokola. Ale myslím, že se mu podařilo přitahovat oblačnost od SV.

    OdpovědětVymazat
  5. Nechápu, proč pořád obhájci klimaterorismu typu Verthandiho tvrdí, že kruhy kolem radarů jsou naprosto neškodné a že naše teorie jsou fyzikálně nemožné nesmysly, případně se je snaží vyvrátit jakýmisi bludy o interpolacích dat. Věc se má ale úplně jinak, takže teď čtěte a pak už mlčte:

    Kromě své původní funkce, která se využívá jako zástěrka pro veřejnost je radar používán jako vysílač vysokoenergetických paprsků určených k ohřevu vybraných sektorů atmosféry. Určitě namítnete, jak se toho dá dosáhnout - snadno. ty vaše slavné elevace jsou totiž přesně tím prostředkem - úhel vysílání totiž určuje výšku bodu působení a vzdálenost od radaru. Správný směr se pak jednoduše získá vysláním pulsu ve správný čas a ve správném úhlu do stanoveného cílového prostoru.
    V tomto prostoru způsobuje ohřev vzduchu se dvěma hlavními důsledky - teplý vzduch stoupá vzhůru a vzniká oblak, nejlépe přímo bouřka (takže tak lze vyvolat bouřku nad přímo určeným místem). Navíc tak (podle vámi neustále omílaných fyzikálních zákonů) vzniká oblast nízkého tlaku, do které začíná foukat vítr a přesouvat se oblačnost z okolí - takže tím lze velmi snadno ovládat její pohyb a způsobit bouřky/povodně tam kde je zrovna libo.
    A ty kruhy? Ty jsou důsledkem výše zmiňovaných činností. Žádná interpolace dat, ale dokonalý obraz okruhu do kterého působí energetické pulzy. Proto jsou vždycky vidět v oblačnosti, protože ta je záměrně ohřívána.

    AP-KT

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.