6. července 2010

G20 opouští boj s globálním oteplováním

Červnové schůzky G8 a G20 v Torontu ukázaly, že vedoucí představitelé světa přestávají hlučet s panikou kolem globálního oteplování a přestávaji se zmiňovat o ještě loni "nezbytných" opatřeních, jako jsou "uhlíkové odvody" do společné pokladny a "uhlíkové daně". S globálním oteplováním nastalo téměř ticho po pěšině.
Na tom je pěkné, že se globální vládě sesypala možnost ždímat z lidí daně a terorizovat je zákony s pomocí podvodu s globálním oteplováním. Na druhou stranu to zase, jak je vidět, omezí na nějakou dobu rozvoj alternantivních zdrojů energie. Ale ony se stejně prosadí. 
Myslím, že tak jako NWO neudržel dlouho prasečí chřipku a globální oteplování, nedokáže už dlouho zastírat ani volnou energii.

Globálně oteplovací panika bere za své



Schůzky G8 a G20 v Torontu minulý týden potvrdily, že světoví vůdci připouštějí skon paniky s globálním oteplováním.

Před rokem hovořila G8 o potřebě snížení globálních teplot o dva stupně. V Torontu tuto tvrdou rétoriku  zmírnila a nahradila ji mlhavým závazkem o tom, že je třeba vyvíjet snahy ohledně změny klimatu – a nikoliv, že je třeba se  v nich navzájem předhánět. Globálně oteplovací závazky Gdvacíky – která nyní má větší slovo než G8 – se změnily od mlhavých na neexistující. Závazky G20 o odvodech, které půjdou na společné projekty zelených technologií, se rozplynuly na pouhý závazek k „zelené ekonomice a stále udržitelnému globálnímu růstu“.

Tato kolektivní rozhodnutí světových vůdců v Torontu odrážejí jejich individuální zkušenosti doma a přání vyhnout se osudu, který potkal jejich loajálně smýšlející kolegy, kteří byli všichni zasaženi ekonomickými a politickými následky svého prosazování globálního oteplování.

Kevin Rudd, australský ministerský předseda a oddaný bojovník proti globálnímu oteplování, přišel o místo v den, kdy byl určen pro účast na schůzkách G20. O pár měsíců dříve australský vůdce konzervativní opozice, rovněž nadšený bojovník proti oteplování, přišel o místo, když se proti globálnímu oteplování vzbouřili obyčejní členové parlamentu. Britský vůdce globálních oteplovačů během schůzek G8 a G20, Gordon Brown, ztratil zaměstnání stejným způsobem.

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy, který přísahal, že na schůzích G8 a G20 „zachrání lidstvo“ před změnou klimatu zavedením uhlíkové daně, byl v době skutečného konání schůzek již jako vyměněný. Svou uhlíkovou daň zrušil už v březnu,  dva dny po drtivé porážce v regionálních volbách, kterou utrpěla jeho gaullistická strana téměř ve všech francouzských regionech. Přinesl od nich vzkaz: Dvě třetiny francouzské veřejnosti jsou proti uhlíkovým daním.

A co ve Španělsku? Pár dní před schůzkami G20. když jeho popularita i pověst globálního oteplování byly na cáry, rozhodl první ministr José Luis Rodriguez Zapatero zlikvidovat průmysl obnovitelných zdrojů ve své zemi tím, že jednostranně osekal vládní záruky zakotvené v zákoně, jsa si vědom toho, že toto omezení vyřadí ze hry 600 španělských výrobců fotovoltaiky. Italský premiér Silvio Berlusconi se před schůzkami G8 a G20  podobně zbavil vládních záruk pro společnosti využívající energii slunce a větru, čímž je rovněž postavil do autu.

Velká Británie provádí možná největší škrty v oboru globálního oteplování, protože týden před schůzkami stanovila pokles státního rozpočtu. Dvě vládní ministerstva mající na starosti politiku změny klimatu – předtím imunní vůči škrtům – mají nyní méně o neobyčejných 25%. Ostatní britská ministerstva také utrpěla škrty v programech proti změně klimatu – napřiklad výrobci elektromobilů, program nízkoemisní výstavby, a jak řekl ministr ve funkci – „každý závazek minulé vlády, týkající se obnovitelných zdrojů, bude podroben revizi.“ Některé oblasti ekonomiky nejen přežily, ale rozvinuly se: vláda oznámila rekordní rozvoj těžby roky v Severním moři - Británie k tomu v posledním kole vydala rekordních 356 licencí na těžbu.

Podpora programů proti globálnímu oteplování je v troskách i v USA, kde průzkumy mínění ukazují, stejně jako v Evropě, že velká většina odmítá katastrofické vize globálního oteplování. Veřejnost je proti opakovaným pokusům zavést zákon „cap and trade“ (uhlíková daň v USA) navzdory jejím námitkám, což přispívá k úpadku popularity prezidenta Baracka Obamy a Kongresu. Předpovědi veřejného mínění nyní předvídají, že v listopadových volbách dojde v USA k obrovské změně, že zákonodárci -  zastánci hypotézy globálního oteplování budou nahrazeni jejími odpůrci.

V době příprav torontských schůzek a během nich se pouze jedna země – Kanada, a pouze jeden vedoucí představitel – její premiér Stephen Harper – vyznačovala tím, že se vyhnula největším excesům spojeným se změnou klimatu. Kanadě a zejména Harperovi se  v posledních třech letech od asi 500 environmentálních organizací dostalo titulu „Kolosální fosílie“ a ze strany zastánců klimatické změny je obviňována, že vybočuje z řady. (http://tcktcktck.org/stories/campaign-stories/canada-wins-colossal-fossil-year-award)

Není náhodou, že Kanada také vyniká tím, že nejlépe odolává finanční krizi, která sužuje svět. Je případné, že Kanada a její představitelé byli hostitelem schůzek.

2 komentáře:

  1. na setkani bilderbergu se prece dohodli ze udelaji obrat na globalni ochlazeni, takze to sedi, sem zvedavy ktery "skodlivy" plyn je ted na vine.
    katastrofa v golfu mexika jim do toho poradne sedne, kdyz se znecisti golfovy proud, pride fakt doba ledova.
    financni krize, kterou vyvola rozpad bp sedi take presne do scenare, ze v roku 2010 tahle krize dosahne svuj vrchol a rozbyje tak hospodarstvi ameriky a ta stahne vsechny staty sebou krome israelu, bo kazda mena je zalozena dolarem a na zlato vsech narodnich banek "dava pozor" americka fed!

    vsechno to perfektne promysleli, zloduchove!
    este neco k symbolismu: 21.april je presne 111 den v roce, tak samo jak je 11. septembr presne 111 dni do konce roku. pekne vydareny ritual.
    pripravuji risi zion (od hranic egyptu az po hranice iraku), jako posledni velitelstvi antikrista.

    OdpovědětVymazat
  2. Tady jde jen o to že pořád testují lidi jak na tom jsou zda jsou schopni myslet - uvažovat normálně a nenechat se různými informacemi oblbovat - -zatím se jim to ještě daří,protože většina reaguje že je to protože se to vyvěštilo podle Mayského kalendáře a dalších bla bla bla, protože i duchovněji zaměření se toho chytli a prezentují to taky ...podle bible kterou také dost lidí tzv.studuje má přijít další Ježiš Kristus který lidstvo spasí a zachrání !!!! Proč by nás měl někdo zachraňovat když si tou svojí nevědomostí zaslepeností způsobujeme sami, zkrátka nevědomý člověk a pod vlivem drog z farmaceutického průmyslu je velice dobře a mnohem snadněji manipulovatelný a o to tady jde ! Je to všechno úplně jednoduché jen k tomu tak dospět - -proto jsme se tady i narodili na planetu Zemi, bylo by velice dobré a prospěšné se z té letargie probudit.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.