20. července 2010

Bouřky 17. 7. 2010

Bouřky 17. 7. způsobily v Evropě řadu škod i ztráty na životech. Pustíte-li si satelitní animace, uvidíte, že se nejednalo o postup fronty, jak se nám snaží namluvit "meteorologové", nýbrž o to, že bouřky vznikly "z ničeho", že uměle vytvořené bouřkové kruhové "koláče" byly nastříknuty přímo nad cílovými oblastmi. To vše za vysokého přízemního tlaku vzduchu - za takového tlaku se jim bouřky daří nejlépe.  Na animacích je rovněž možné vidět, že bouřková oblast je organizována do digitálního pravoúhlého tvaru, a opět rozeznáváme známé šlehací komíny a vrcholy.
Oba české radary byly při této evropské akci opět aktivní, střídavě i současně jsou vidět kolem nich kruhy.
Zdá se, že radar Skalky od poslední "poruchy" upgradoval, takže je teď aktivnější. Nad ním a v okolí je při jasné obloze vidět často modrou barvu, což normálně znamená mírné srážky, ale spíš se jedná o jejich falešné zobrazení, to by tam skoro pořád muselo pršet. Radar také často vysílá "paprsek" směrem k Ostravě. Každopádně lze tušit za tím zobrazením nějakou nekalou radarovou činnost.
Další zajímavý jev: nad Čechami je vidět část kružnice mající střed evidentně v radaru Skalky. Že by zkoušeli dosah?

6 komentářů:

  1. už ty radary u nás někdo obdaroval???

    OdpovědětVymazat
  2. No ten dosah moravského radaru by odpovídal viz: http://www.chmi.cz/meteo/rad/img/dosahy-700.png

    bEJ.

    OdpovědětVymazat
  3. potravina: v sobotu 14. srpna na Skalkách proběhne den otevřených dveří, takže je šance nejen zvenku, ale i zevnitř :D Navíc podle hesla "poznej svého nepřítele" doporučuji návštěvu v co největším počtu. Na radar v Brdech se dostat nedá, protože leží ve vojenském prostoru a tam se jen tak nevpouští.

    AP-KT

    OdpovědětVymazat
  4. Radar Brdy byl obdarován mnou osobně asi před rokem.

    OdpovědětVymazat
  5. ten "paprsek k ostravě" může být jen zachycený signál z 5GHz wifi směrem od ostravy (viz chmi.cz radar animace)

    OdpovědětVymazat
  6. Výborně, souhlasí na chlup Orgonete. Vracel jsem se tento den od moře přes Maďarsko - 38st.C. Za Csornou nastříknut fialový hnus na obloze. V Bratislavě nízká oblačnost. V Břeclavi bouřka (stejně jako loni ve stejném čase :-) Cestou domů vytrvalé bouřky, ale ne souvisle, seřazené za sebou jako perličky na šňůrce. Doma 15st.C. Druhý den napuchlý nos a škrábání v krku. Jasný příznak působení chemie ve vzduchu.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.