1. dubna 2010

Jak vznikla dnešní fronta?

Ráno bylo ještě docela teplo a sluníčko, odpoledne se však "vytvořila" fronta, která přinesla ochlazení a déšť se sněhem. Jak vznikla, je patrné z obrázku počmáraného chemtrails.
Fronta stojí od začátku "šlehání" na stejném místě (začali někdy po poledni). Proudění od západu zastavili meteovýrobci rovným pruhem oblačnosti nad Německem a na něj se pomocí chemtrails postupně našlehala vysoká a hustá oblačnost.
Nad Polskem byla mezitím oblačnost zorganizováná do krásných pravidelných "streets" - uliček. Jak je vysvětlíte, páni meteorologové"?

Máme dokonce tu čest, že nad naším krajem bylo provedeno viditelné intenzívní šlehání, jehož důkazem jsou "dvojdíry". Ty moc nejsou vidět na jednotlivých obrázcích, ale dobrý pozorovatel je uvidí na animaci sat24 mezi 15.00 a 17.00. Jinak též na prezentaci, ale tam jsou ty obrázky ve špatné kvalitě, protože si je picasa převádí  na jpg. Ale když si pustíte tohle album jako prezentaci, tak nad JČ krajem jsou vidět dvojice děr, jak se vytvářejí a ztrácejí.

14 komentářů:

  1. Tentokrát by asi stálo za to sem přidat odkaz na nějakou animaci, kde by bylo krásně vidět jak ty tzv. "streets" (tenhle termín neznám) kopírují proudnice v celé střední Evropě (díky vysoké rychlosti proudění).
    Nad Bavorskem a západem Čech se pak oblačnost pohybuje ve vyšších vrstvách jiným směrem a proto vytváří jakoby ostrou ohraničující linii. Contrails jsou nad frontou zřetelně vidět opět díky zvýšené vlhkosti ve vyšších hladinách atmosféry.
    A znovu zopakuji, že "to" při "šlehání" nejsou žádné díry, ale naopak velmi vysoké věže kupovité oblačnosti, které ozařuje Slunce a proto tak vynikají. Tyto věže jsou často aktivními bouřkami nebo oblastmi s intenzivními srážkami.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  2. Uplne presne, u nas na severni Morave bylo vcera cely den krasne modro, odpoledne a spise k veceru zacla litat letadla jak silena a dneska rano presel dest ve snih. Zajimave, ze nejvetsi letecky provoz je kazdy den uplne v jinou dobu.

    OdpovědětVymazat
  3. Vysvětlení je jednoduché. Budou Velikonoce, tj. všichni budou doma a užívat si volna. Spousta dětí má už od čtvrtka prázdniny. Tak proč by mělo být hezky, to bychom si všichni odpočinuli a měli dobrou náladu. Možná bychom byli míň nemocní. Možná by nám naše práce šla líp od ruky. Možná by spousta lidí v sobotu nebo v neděli šla na výlet nebo na zahrádce zasadila kytky nebo stromy. Děti by si hrály venku na hřišti. To všechno se dá dělat, když je hezky (a když zrovna nejste v práci).

    OdpovědětVymazat
  4. Jo koukal jsem na tu "šlehačku".... v reálu.

    Takové husté zvláštní mraky - fakt šlehačka.

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes v noci na Velikonoční pondělí 5.4.2010 přišla rychlá studená fronta s deštěm a tlak vzduchu opět nepřirozeně výrazně STOUPNUL! Manipulace s počasím je nezpochybnitelná! Začněte psát do Českého hydrometeorologického ústavu,že toto nebudou moci krýt dlouho! Lidi nejsou tak hloupí,jak by se jim líbilo a kdo se tam na tom aktivně podílí bude v budoucnu za toto souzen a taky odsouzen. Tím si můžou být už dnes jisti na 100%!

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem to psal jinde: před studenou frontou tlak STOUPÁ zcela běžně. Navíc stabilní pěkné počasí je vázané na opravdu masivní tlakové výše (s tlakem přes 1035 hPa). Ono může být klidně 1020 hPa a pršet celý den, stejně jako přejít frontální systém.

    Tsignotschka: hustota leteckého provozu se tak razantně nemění (i když má nějaký průběh během dne, tak ty dny se defacto opakují), jenže se mění podmínky v atmosféře, které mají vliv na vznik a trvanlivost kondenzačních sledů. Tudíž jeden den může za hodinu přeletět 30 letadel a nebe zůstane čisté, kdežto druhý den stejných 30 letadel vytvoří "deku", přes kterou neprosvitne ani Slunce.
    Anonymní: psát můžete, ale nic tím nezměníte, protože nikdo nic nezakrývá a o ničem nelže.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  7. Tlak vzduchu: někdo tady říkal, že pozoruje počasí už 15 let, takže tím má dostatečnou kvalifikaci. Ha ha. Já už počasí pozoruju 50 let, tak říkám, že za starých časů - tak do r. 1975, dokud bylo ještě počasí přirozené - tlak vzduchu byl zcela přesným ukazatelem průběhu počasí.
    Když tlak náhle poklesl, do několika hodin přišla silná bouře. Když tlak klesal pomalu, přišly srážky. Když tlak stoupl, udělalo se hezky. Nikdy neexistovalo, že by za vysokého tlaku pršelo. To se začalo objevovat asi tak od r. 1980 a tato anomálie je dnes již naprosto běžná, protože manipulace počasí jsou nepřetržité.
    Takže pokud pozorujete počasí méně než 30 let, pak samozřejmě pokládáte zmanipulované počasí za normální.

    OdpovědětVymazat
  8. K tomu tlaku: omlouvám se, napsal jsem nesmysl, samozřejmě před STUDENOU frontou tlak klesá a po jejím přechodu rychle stoupá.

    Také jsem nikde nepsal (ten "někdo" jsem já), že za těch 15 let počasí dokonale rozumím, každého, i zkušeného meteorologa vždy něčím překvapí a dynamika atmosféry je právě to, co lidstvo nikdy neovládne (ač by si to jistě přálo). Vnímání počasí je však co značné míry subjektivní, tudíž pokud nemáte exaktní záznamy (naměřených hodnot), můžeme o změnách charakteru počasí pouze spekulovat.

    Na spoustu výkyvů počasí v posledních 20 letech je společnost mnohem citlivější díky "pohodlnosti" a moderním technologiím. Dovede si někdo představit, jak by to asi dnes vypadalo, kdyby se opakovala zima roku 1929 se 40°C mrazy nebo "válečné zimy" s metry sněhu? Kalamita by nejspíš byla slabé slovo.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  9. Copy:

    " Už jsem to psal jinde: před studenou frontou tlak STOUPÁ zcela běžně. Navíc stabilní pěkné počasí je vázané na opravdu masivní tlakové výše (s tlakem přes 1035 hPa). Ono může být klidně 1020 hPa a pršet celý den, stejně jako přejít frontální systém. "

    Ano,dnes již je toto normální stav asi od 80-tých let 20. stol. jak správně píše pozorovatel 5-ti dekád počasí.
    Ale na 100% to nebylo normální stovky,tisíce a miliony let před tím,když žádní uzurpátoři moci nad lidmi neměli k tomuto prostředky! Co to je, pouhých 30 posledních "normálních" let oproti tisícům a milionům opravdu normálních let bez zásahů člověka do počasí!?
    Lidé,občané této Zeměkoule snad mají právo vědět,co se vyvíjí a používá za technologie,když si to navíc platí svými nemalými daňovými odvody do systému! Často si platí věci,kterými jim tato "elita" planety Země záměrně škodí a dál je ždíme z kůže až na maso!
    Tomuto ale uděláme brzy rychlý konec! Je potřeba jen zapojit mysl co nejvíce lidí Země proti nim a končí! Toto je taky jediná věc,ze které mají tito opravdový strach: kolektivní,čistá mysl všech svobodným občanů planety Země!

    OdpovědětVymazat
  10. Nejprve by bylo vhodné odpovědět si na otázku, co si vlastně představujete pod pojmem "normální počasí a podnebí". Pokud počasí neovlivněné člověkem, tak to není normální již někde od roku 1800 na úsvitu průmyslové revoluce a moderní společnosti. A pokud je tím myšlen nějaký standard, tak ten neexistoval nikdy, protože klima a počasí je ohromně proměnlivé v čase a prostoru - vždyť během tisíce let osídlili v jednu chvíli Vikingové Grónsko a podruhé zamrzlo Baltské moře tak, že se dalo dojít do Švedska suchou nohou. A shodneme se na tom, že v té době žádné "chemtrails" ani HAARP nebyli.

    A zajímala by mě odpověď na ještě jednu otázku: Připusťme, že se HAARP používá k tomu, co tvrdíte vy. Kde pak jeho provozovatel bere ta gigantická množství energie, kterými ovlivňuje chod počasí po celém světě? Změna stavu jakéhokoliv systému v prostoru totiž vyžaduje tolik energie, aby se narušilo/překonfigurovalo jeho uspořádání. A takový hurikán nebo velký bouřkový systém v sobě ukrývá tolik energie, která je ekvivalentem desítek megatun jaderných zbraní.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  11. Verthandimu, co nezná termín "streets": snad si umíš zagooglovat na "cloud streets". Fůra odkazů.
    Má to i wikipedie: http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_street

    OdpovědětVymazat
  12. Dík za odkaz, i když jeho obsah zrovna nezapadá do zdejšího učení. Možná by stálo za to nastudovat si i další odkaz na von Kármánovy víry.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  13. Verthandi: jsem skoro kazdy den cca 8 hodin venku, na oblohu koukam velmi casto a verte ze letecky provoz se velmi meni (kdyz ho mam sanci pres tu mlhu videt) a provoz je vzdycky zvyseny kdyz je krasne a druhy den nastane hnusne sedive pocasi. Jak se u nas rika: oko vidi, oko neni pica.

    OdpovědětVymazat
  14. To Verthandi:

    1. Za normální podnebí a počasí je možné podle mně považovat takové bez přímého ovlivňování technickými prostředky typu HAARP kdy jsou změny plánované a velmi rychlé,klidně z hodiny na hodinu. Průmyslovovou revoluci a přirozené cykly přírody považuji spíše za standartní změny,protože jsou většinou pozvolné.

    2. Co se týče HAARPu,tak ne každý čtenář tohoto blogu musí zastávat všechny extrémní teorie na kompletní manipulace všeho. Myslím ale že se všichni shodneme na tom,že manipulace běžného počasí typu umělé oblačnosti,deště,sucha apod. dle plánů provozovatelů těchto tech. prostředků jsou opravdu holou realitou.
    U těch hurikánů a jiných extrémních projevů typu zemětřesení bych si tím nebyl zatím jistý na 100%,ale taky je velmi pravděpodobné že tyto sofistikovaná zařízení nejsou napájena enerií z běžné sítě,ale jsou celkově včetně nezávislosti na tomto technologicky o několik desítek let napřed před dnešním standardem. A k tomu HAARPu myslím ani nejsou na snímcích vidět nějaká vedení vysokého napětí.
    Současný systém výroby a prodeje energií lidem bych spíše považoval za jeden z pilířů nadvlády "elity" nad nimi. Vzpoměnte si na ty pohádky o zlém židu T.A.Edisonovi,který N.Teslovi ukradl poznámky o těch vynálezech typu žárovka bez nutnosti připojení k el. a podobně. Edison nebyl žádný vynálezce,jen zdatný obchodník a především kumpán dua R+R (Rothschil+Rockefeller) a o těchto snad víme svoje. Asi to všechno nebyly jen pohádky.
    A když je dnes už docela známo,že spousta těch US tajných zařízení typu skalárních zbraní apod. vychází z myšlenek N.Tesly starých 100 let,tak proč by byl problém s jejich nezávislým napájením kvanty enerie?
    Pane,tendle trojlístek z "Bohem vyvoleného národa" R+R+E zpomalil vývoj lidstva min. o desítky let,jen aby ho mohli ekonomicky ovládat přes jejich finační a ropně-energetický systém. Všechno to do sebe krásně zapadá a když si vzpomenete,že před pouhým rokem jste asi nakupoval do zásoby roušky,sháněl Tamiflu a dnes se již otevřeně mluví o podvodu a konspiraci Big Pharmy proti lidem západních států,tak se nikdo nebude moci divit až bude ve zprávách na Nově: chemtrails a manipulace počasí je realita. A lidi zase jen mávnou rukou: vždyť jsme to dávno věděli!
    Podle mě toto a zveřejnění dalších utajovaných věcí bude velká pecka do hlavy a myšlení zatím mlčící většiny.

    Máme se na co těšit!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.