26. března 2010

Takto se tvoří umělé fronty

Na včerejší bleskový trojúhelník nad Francií se ozval jeden popírač klimaterorismu, a co by mohl říkat jiného, než že se jedná o poruchu radaru. Ha ha, tak blbí tu nejsme. 

Kvůli němu i ostatním si teda dávám práci a sestavuji satelitní snímky ukazující, jak se ta včerejší "bouřková fronta" formovaná do špičky!!! (kdo to kdy dříve za normálního počasí viděl???) vytvářela. Jestli vás to zajímá, pusťte si to z odkazu jako prezentaci. U fotek je komentář. Fotka zde ukazuje oblačnost přibližně v době, kdy se objevil ten trojúhelníkový záblesk.

http://picasaweb.google.com/orgonet/LightningTriangleFrance

Umělé počasí je charakteristícké tím, že je organizováno do rohů, pravých úhlů a čtverců ... prostě digitalizované. Dále je typické, že "fronta" nepřichází s prouděním, nýbrž je vytvořena přímo nad místem, kde má působit. Dále jsou typické manipulace s tlakem vzduchu, kterými se fronty tvarují a směrují. Dále je typické, že se při výrobě oblačnosti objevují díry. Pak samozřejmě různá vlnění. To vše je výborně vidět na animacích a dost dobře na prezentacích.

Včerejší jev nad Francií prokazuje veškeré typické rysy meteomanipulací. Meteovýrobci tam záměrně organizovali oblačnost do špičky, snímky ukazují, jak její výroba postupovala. Na "odvěsnách" trojúhelníka postupně zakládali a navyšovali bouřkovou oblačnost, až vytvořila souvislé rovné linie. Onen trojúhelníkový záblesk v 17.45 mohl být doprovodným jevem při "srovnání linií" do požadovaného úhlu, anebo možná spíše posloužil k jejich "uspořádání" či "upevnění" a správnému nasměrování. 

Z jihu je vznik této špičaté fronty podporován nafukováním a bobtnáním husté oblačnosti chemtrailsového původu. Při pohledu na obrázky se ten chemtrailsový původ nedá popřít. Nebo nám meteovykladači zkusí vysvětlit, proč je ta oblačnost přicházející od jihu Francie tak rýhovaná všemi směry? 

Špička téhle umělé fronty došla dnes nad Německo a tam posloužila pro založení dalších pravoúhlých linií, které k nám dnes večer došly jako hustá oblačnost a silný vítr. Na snímcích je to taky  velmi zajímavé, ale na to už nemám dneska čas. Takže pokračování příště.

3 komentáře:

  1. Doufám, že se stanu stejně slavným "popíračem", jako je v jiném ohledu náš pan prezident a těší mě, že jsem svou reakcí byl popudem pro napsání dalšího článku.

    Kde na tom snímku vidíme ostrý roh? Já tam vidím desítky kilometrů dlouhý oblouk, navíc "hrany" rozhodně nesvírají úhel 90°. Příroda se ostrým lomům nebrání, i když pravda, pro atmosféru nejsou tyto typické a obvykle za ně nesou odpovědnost tvary zemského povrchu.

    Fronty vznikají na styku vzdušných mas odlišných vlastností a nikdo přírodě neporučí, kdy a kde má k tomu kontaktu dojít. Až po jejím vzniku se fronta pohybuje společně s prouděním. Dále se pak fronty různě vlní a zahřivují, čímž vznikají vámi zmiňované "hrany a rohy". To stejné platí pro tlakové útvary (i když u nich jsou typické oblasti jejich vzniku).

    Vlnění vzniká interferencí tvarů zemského povrchu a atmosféry - orografická oblačnost. Díry nevím jaké máte na mysli, ty v bouřkách nejsou ve skutečnosti díry, ale naopak nejvyšší body bouřkového oblaku, tzv. přestřelující vrcholy.

    To, že se bouřky tvoří na koncích bouřkových liníí je též běžný jev, způsobený tím, že bouřky do sebe vtahují další vzduch a tvoří se nová jádra. Bouřky zmiňované jako přepona onoho "trojúhleníku" jsou postfrontální přeháňky, vzniklé ve vlhké a nestabilní vzduchové hmotě za frontou.

    Contrails na jihu jsou zdůrazněny vhodnými podmínkami pro jejich vznik - hodně vlhkosti ve vyšších vrstvách. Existuje tam cirrovitá oblačnost, která je dále "rozšiřována" leteckým provozem - není důvod toto popírat, jen mechanismus vzniku je jiný.

    Pokračování příště.

    OdpovědětVymazat
  2. Předpokládejme na chvíli, že se jedná o uměle vytvořenou oblačnost (i když v tomhle případě tomu nic nenasvědčuje)...

    Proč by někdo tvořil oblačnost v pravoúhlých obrazcích?

    OdpovědětVymazat
  3. Předpokládejme na chvíli, že se jedná o uměle vytvořenou oblačnost (i když v tomhle případě tomu nic nenasvědčuje)...

    Proč by někdo tvořil oblačnost v pravoúhlých obrazcích?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.