15. srpna 2009

Manipulace dne - Britské ostrovy


Možná že si zavedu webové album s obrázky nejviditelnějších každodenních manipulací počasí, aby to nezabíralo místo přímo zde. Dnes by asi zvítězila manipulace nad Britskými ostrovy. Všimněte si, jak vlnění téměř přesně pokrývá pevninu. To považuju za důkaz, že je možné klimatické zbraně zaměřit s velkou přesností na libovolné území...

Ještě spekulace, proč asi rozrušují ty britské mraky: myslím, že proto, že nad střední Evropou vyhlásili na dnešek jasno. Oni v poslední době hodně drží slovo, co řeknou, to udělají. Většinou se sice nevyjádří přesně a jejich plán zahrnuje vše od jasna přes oblačno až po déšť, ale když řeknou bouřky a přívalové deště, je radno jim věřit. Alespoň nějaký pokus určitě bude.

Jen by mě zajímalo, kdo a jakým způsobem ty jejich plány předává našim meteorologickým sdělovacím loutkám. Naši chudáci meteorologové pak snaživě vysvětlují (nevím, jestli sami od sebe, ze zbytku stavovské cti, nebo na příkaz shora), jak se na nás "řítí bouřky", přitom nad okolními státy většinou ani mráčku - a najednou z ničeho nic z jasné oblohy se ušlehá nad městem bouřková oblačnost a přívalový déšť (to se neděje dnes, ale před pár dny - už vícekrát ... tyhle věci by se měly zaznamenávat, ale nemám na to vždycky sílu.)

4 komentáře:

  1. hihi to mi propimnelo nekdy ve ctvrtek?patek? ze rano v pocasi ukazovali asi v (5hodin) na nejakym satelitu jaka je oblacnost a nad cr temer vubec nic a kouknu ven (6hod) a tam krasna deka pres cely nebe:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda, odkdy je vlnové proudění důkazem manipulace počasí? To vzniká každou chvilku a už odpradávna a to přirozenou cestou jako důsledek rychlejšího pohybu vzduchu přes orografickou překážku, např. hory, útesy apod. I proto bude jasně nad pevninou;-)
    U nás je to časté zejména v zimním půlroce v závětří Krušných hor, ty zadrží nízkou oblačnost v chladném vlhkém vzduchu od moře a nad ČR pak máme jen řadu vln, které jsou ve svých vrcholcích zviditelněné oblaky.
    S těmi bouřkami je to ještě větší nesmysl. Nic sice vidět není ale vzduch v nižších hladinách je před bouřkami velice vlhký, plný vodní páry, ta není vidět takže vidíme na snímcích všude kolem jasno. Země se pak velice dobře spolu s přilehlým vlhkým vzduchem u země prohřívá působením tepla ze Slunce, takže u země se nám hromadí někdy dost velké množství energie. Co ji tam udrží? Ve výšce kolem 2-4km bývá zárověň obvykle přítomná vrstva stabilnějšího vzduchu, tu je nutné překonat aby se mohly začít tvořit větší oblaka, tj. i bouřky. Často k tomu dojde až pozdě odpoledne nebo navečer a vypadá to jakoby se zničeho nic objevilo velké množství bouřek. Říká se tomu explozivní rozvoj konvekce a síla bouřek je pak pochopitelně větší než kdyby spotřebovávali dostupnou energii postupně během dne. Takže taky žádná zvláštnost, která by se nedala vysvětlit.

    Teorie o manipulaci počasí jsou ještě větší nesmysl než chemtrails. Na tohle nikdo nemá dostatečný poznatky, technologie natož pak energii potřebnou k manipulaci tak energeticky náročných jevů jako jsou bouřky.

    OdpovědětVymazat
  3. Dík za vysvětlení oficiálního stanoviska, které znám a chápu, že normálně by to tak mohlo a mělo probíhat. Ale mě moje oči přesvědčují, že těmto jevům je uměle pomáháno. O technologiích k tomu používaných si můžete udělat obraz, když si třeba zde na blogu přečtete téma US patenty na modifikace počasí, a to je jen maličký výběr. (Další jsou dostupné v Internetu.) Konkrétní technologie jsou ovšem armádou i státy superutajené, občas něco malinko prosákne, bohužel opravdu malinko... a v tom případě se apeluje na "zdravý rozum" občanů, že něce takového "přece není možné".:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Patenty jsou jedna věc, jejich ralizace často pak už věc druhá a většinou nereálná. Existují navíc daleko efektivnější, osvedčené a levnější metody jak zničit nepřítele než se snažit měnit počasí.

    Pokusy o modifikaci počasí probíhaly hlavně v 70. letech, šlo třeba o práškování hurikánů krystalky jodidu stříbrného, jehož drobné krystaly fungují jako kondenzační jádra. Mělo tak dojít k rychlejšímu "vypršení se hurikánu" ještě nad oceánem. Jeden takový pokus ale skončil tím, že hurikán reagoval prudkým stočením se nad pevninu kde nadělal značné škody. Nakolik šlo opravdu o následek lidského zásahu a nakolik o přirozenou změnu dráhy, to bohužel zjistit nelze. Každopádně poté a dalších stížnostech z Mexika kde ubylo srážek, protože tato oblast má značnou část srážek ze zbytků po hurikánech, došlo k ukončení podobných pokusů. Někde ve světě dochází k rozprašování jodidu stříbrného do oblak i dnes za účelem zvýšení srážek v sušších oblastech nebo zabránění vzniku krupobití.

    Práškování bezoblačné oblohy by nemělo žádný smysl, nehlědně na to jak by to asi bylo efektivní, resp. neefektivní. Pokud bych něco řešil tak je to hlavně ta hromada často jedovatých látek jež denně sníme v jídle, ať už jde o konzervanty, barviva nebo jiné sajrajty.

    Každopádně vytvořit bouřku z ničeho jen pomocí nějakého "radaru" to opravdu nejde, stačí si zodpovědět na pár otázek. Kde vezmete vlhkost v bouřce obsaženou pokud již není dostatek vlhkosti a přirozené podmínky na bouřky? Pro představu v malém bouřkovém je obsaženo v maximu rozvoje kolem půl milionu tun vody, ve velkých bouřkových komplexech pak někdy až kolem čtvrt miliardy tun vody. Další věcí je energie pro bouřky, i malá bouřka je proces energeticky srovnatelný s výbucehm Hirošimské jaderné bomby. Ale např. takový velký hurikán pak má energii jako neustále vybuchující stovky až ticíce takových jaderných bomb. Nemluvě o vodním obsahu takové bouře.

    BTW k interpretaci dat z družic, ta deka nízké oblačnosti logicky není vidět tam kde je snímek pořízený v infračerveném spektrálním pásmu. Důvodem je jen malá odlišnost teploty této oblačnosti od teploty zemského povrchu, družice zobrazuje hlavně vysoko ležící a tedy velmi chladnou oblačnost.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.