29. června 2009

Záhada: několikanásobné zvýšení spotřeby elektřiny ve státních institucích

Dnes přišel do naší instituce elektrikář, aby nám prověřil měřiče. Od nového roku nám totiž narostla spotřeba elektřiny asi 5x, naprosto záhadně, bez nových spotřebičů, za přiměřeného šetření, prostě záhada. Mysleli jsme, že jsou třeba chybné měřiče.

Zrovna se nachomejtnu k tomu elektrikáři, který povídal: Jo, to já nevím, to máte všude. Teď jsem měřil zdravotní středisko tam a tam, školy (vyjmenoval asi 5), všude je to stejný. Nárůst spotřeby 3x až 10x. Přístroje mají v pořádku.

Nestalo se vám to taky? Nevíte o tom něco? Je to naše lokální záležitost nebo se to děje i jinde?

Podotýkám, že máme pod střechou boudu operátora O2 a na střeše 2 mobilní stožáry, celkem nevelké. Skoro všechny školy mají na střechách vysílače, alespoň tady v okolí. Zdravotnická zařízení velmi často. Že by to mělo souvislost?

1 komentář:

  1. Zdravím, mohlo se stát, že se na Vás (příp. ostatní instituce) někdo připojil a čerpá Vaši elektřinu zadarmo. K takovému případu již došlo. Ale nejsem specialista v oboru, takže mohou existovat další možnosti. Rozhodně by bylo dobré nenechat se odbýt a nechat elektrárnu prověřit detaily, na jejich straně musí být detailnější záznamy. Případně se spojit s těmi ostatními institucemi a řešit záležitost hromadně. Pokud se mi podaří sehnat známého, zeptám se ho na souvislost s těmi vysílači O2.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.