26. května 2009

Chřipky už máme plný zuby, ale

tohle ještě stojí za to. Je to překlad začátku asi 6 stránkového článku. Opět je zřejmé, jak americká vláda dbá o blaho svých občanů a nešetří financemi, aby pro ně nechala vyrobit staronovou chřipku. (Už s ní dál nebudu otravovat.)

Historie syntetického viru H1N1 a nepříliš růžová budoucnost

Wayne Madsen (americký investigativní novinář, jeho webová stránka je WMR - Wayne Madsen Report).

Online Journal 21. 5. 2009

http://onlinejournal.com/artman/publish/article_4724.shtml


Historie získání genetického materiálu z mrvých těl obětí španělské chřipky z r. 1918, které byly pohřbeny v arktickém permafrostu (věčně zmrzlé půdě) vypadá částečně jako „Akta X“ a částečně jako „Jurský park“.


Po neúspěšné misi z roku 1951, kterou podnikli američtí specialisté na válečné zbraně za účelem extrahování genetického materiálu španělské chřipky z r. 1918 na hřbitov v inupiatské eskymácké vesnici Breving Mission na Aljašce, učinili vědci další pokus, tentokrát, jak se ukazuje, úspěšný, a to v roce 1997.


Dr. Johan Hultin ze Státní univerzity v Iowě úspěšně získal genetický materiál z mrtvoly asi 30leté obézní ženy, která zemřela v r. 1918 na španělskou chřipku, stejně jako 85% obyvatel vesnice Breving Mission (tehdy zvané Teller Mission), kteří podlehli během jednoho týdne této nemoci. Pandemie tehdy zabila na celém světě nejméně 50 miliónů lidí.


Jakmile byl z plic, jater a srdce mrtvoly eskymácké ženy získán genetický materiál španělské chřipky, vědci, ve scéně připomínající fikční film „Jurský park“, v němž je použito genetického materiálu z vyhynulého dinosaura pro znovuoživení těchto stvoření, vzkřísili v laboratoři financované americkou vládou dávno mrtvou španělskou chřipku. Orgány zemřelé ženy byly nařezány na kostičky velikosti 1 palce a poslány do Institutu pro patologii Amerických ozbrojených sil v Rockville, Maryland, kde genetický materiál RNA viru byl identifikován a španělská chřipka z roku 1918 byla úspěšně oživena.


Hledání mrtvých těl obětí chřipky z roku 1918 se neomezilo jen na Aljašku. Další tým vědců, jednajících jako „Igor“ dr. Frankensteina, začal vykopávat hroby horníků, kteří zemřeli na chřipku v odlehlé norské hornické vesnici Longyearbzen na Špicberkách, které leží severné od Arktického kruhu.


WMR zjistilo od badatelů, kteří pracovali na znovuvytvoření chřipky z roku 1918m že genetický materiál byl přepracován, aby synteticky vytvořil to, co je nyní známo jako virus A/H1N1, neboli jak to nazývá Centrum kontroly nemocí (CDC), „nová chřipka“.


Chřipka A/H1N1, která obsahuje genetický materiál dvou kmenů prasečí chřipky, dvou kmenů lidské chřipky a jednoho kmene ptačí chřipky, nakazila podle WHO (Světová zdravotnická organizace) k 13. květnu celkem 4 880 lidí v Severní Americe: 2 059 v Mexiku, 2 535 ve Spojených Státech a 286 v Kanadě. Bylo hlášeno 56 úmrtí v Mexiku, 3 v USA, 1 v Kanadě.


Pokračování v angličtině viz odkaz výše.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.