20. dubna 2009

Kdo chce vlastnit počasí?

Kdo chce vlastnit počasí?
Sepsal Orgonet

(Snímek: Praha v mlžném oparu v den příjezdu sv. Bombamy)




S odkazem na článek http://www.blisty.cz/2009/4/20/art46370.html
s uznáním kvituji, že se do problematiky manipulací počasí pustily i Britské listy. Štěpán Kotrba s nasazením sobě vlastním shrnul problematiku armádního využití vlády nad počasím. To je fajn, jenomže ta hutná odbornost tak nějak odsouvá problematiku do oblasti teorií. Vyvolává dojem, že se jedná o obskurní projekty zkoušené kdesi jinde a že se nás to vlastně jakoby netýká. Stejně jako například válka a hladomor někde jinde ve světě. Čímž se může poněkud zastřít fakt, že klimatické zbraně tvořící/ničící mraky a ionizující a já nevím co ještě provádějící nad našimi hlavami jsou každodenní realitou...

Taky si dovolím upřesnit jednu drobnou nepřesnost (podle níž je rovněž zřejmé, že pro autora článku zůstávájí tyto aktivity v rovině potenciální):

"O extrémně bezoblačném a extrémně teplém počasí nad Prahou v době návštěvy amerického prezidenta Baracka Obamy, které byly jednoznačným vybočením z dlouhodobého standardu, netřeba dlouze spekulovat. I náhoda či postupující globální oteplování se dá akceptovat jako důvod… Ale co když…?"

Zde je předkládáno zavedené klíšé, že při státnické návštěvě/svátku apod. je žádoucí, aby bylo jasné počasí. Ale během Obamovic návštěvy vůbec v Praze žádné bezoblačno nebylo! Už o tom mám někde napsáno na blogu. Je pravda, že několik dní před jeho příjezdem po dlouhodobém udržování chladna se sněhovými přeháňkami bylo vpuštěno do střední Evropy zadržované teplé jižní proudění. To přineslo náhlé vysoké teploty a rychlý nástup jara - během pár dní se přiroda probudila a zazelenala... V den Obamova příjezdu bylo patřičné jasno, ale přiletěl navečer, takže už si ho neužil. Následující den, v neděli, (jsem očitý svědek) během jeho projevu dopoledne byla obloha zatažena harpovou clonou a navíc ještě mlhavým oparem, takže slunce mírně prosvítalo, ale o jasnu se nedá hovořit. Ale příjemné počasí to bylo, teplé, slunce nepražilo, nikdo nemohl dostat úpal... a o udržování oparu neustále pečovaly letouny. Totéž příjemné, avšak nikoli bezoblačné počasí se drželo během odpolední demonstrace proti radaru (viz fotka s umělou mlhou, harpovými oblaky, chemtrails a černou helikoptérou).

Současně však probíhaly v jižních Čechách silné bouřky (včetně vyplavení několika vesnic na Strakonicku). Ovšem v Praze mírné počasí udrželi až do odletu Obamových. Jak už bylo zde psáno, povětrnostní technici působící nad Evropou si jistě vysloužili od svého šéfa pochvalu - dokázali vyrobit počasí na zakázku s přesností na kilometry, možná i metry.

Před rokem a něco, když mi "docvakla" existence chemtrails, byl s tím spojen pocit, že se to okamžitě musí publikovat, dát vědět všem lidem (teď už vím, že to nespěchá). Ale tenkrát mi na nabídnutý překlad článku o chemtrails do BL odpověděll ŠK sprostým slovem a dovětkem, že nějací magoři z Bohnic se snaží získat zájem medií :)))

Ctí ho tedy, že v celém hutném výkladu nepoužil ani jednou slovo chemtrails, takže si zachoval tvář... (Přitom chemtrails tvoří v systému klimatických manipulací nejméně 50% výkonu.)

No nic, jaro zdárně pokračuje, má nejmíň měsíc náskok. Připadá mi to, že se aspoň dva zájemci o vlastnicví počasí přetlačují o proudění nad střední Evropou, nebo že by byli domluveni? Typické je, že: když barometr ukazoval celkem nízký tlak a obláčky na něm zoufale pršely (1008 - 1010 kolem velikonoc), udržovali jasnou oblohu. Teď šel tlak nahoru (až na 1024), takže zase naopak jasnou oblohu zatahují.

Teď zatím máme jaro, ale vsadím se, že mají v úmyslu ještě nám ho zmrazit. Leda že by už najeli na sezónu bouří. Tak rozdávejme puky, ať jim ty jejich foukačky (ne)fungujou!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.