16. dubna 2009

Jaký kov do orgonitu?


K dotazu čtenáře: ptá se, jestli může použít do orgonitu nastříhané aluminiové lamely na vánoční stromek. To nemám vyzkoušeno, ale mělo by to fungovat. Chtělo by to asi nejprve promíchat ty nastříhané kousky s pryskyřicí a tužidlem a pak rozlít.
Na fórech píšou lidi, jak si různě poradili s kovem, ty lamely tam taky byly, a někdo třeba stříhá plechovky od coly nebo drát, někdo dává hřebíčky ... ale určitě to není ideální.
Zkuste radši sehnat levně ty špony, třeba na seznamu.cz najděte firmy ve svém okoli, co obrábějí kov (frézování) a zkuste je kontaktovat - určitě se někde chytíte.
Pak jsou taky kousky kovu, které se používají pro úpravu povrchu kovů tzv. otryskáváním - kovové broky nebo sekaný drát, ale nevím zrovna, kde je sehnat. Vím jenom, že je používají ti, kteří dělají ozdobný orgonit (kuličky).
Dá se taky použít práškový kov (hliník) ve směsi s čímsi, pak vznikne orgonit "vysoké hustoty". (Kdo tu směs umí udělat, nabídněte!)
Jestli čtete anglicky, tak choďte třeba na Warrior Matrix nebo Etheric Warriors (odtud najdete i další gifterské stránky) a počtěte si o zkušenostech ostatních experimentátorů ...

2 komentáře:

  1. Díky za komentář k lametám. Mám poznámku k použití prážkového kovu do orgonitu - při pročítání zahraničních webů jsem narazil na zajímavé tvrzení - práškový kov + orgonit je vhodná kombinace pro velmi vysokou kvalitu a kvantitu procházejícího orgonu. Má to ale jeden háček, je třeba nějakým způsobem iniciovat procházení orgonu přes tuto "matrici" práš. kovu a pryskyřice. Sám o sobě orgon přes tuto směs nemá tendenci procházet. Například tím, že se do vrchní části HHG při odlévání použije směs práškového kovu a pryskyřice a do spodní (širší) části HHG se použije směs hurubších částí kovu a pryskyřice, s tím že ten hrubší kov přesahuje do části s kovem práškovým. Spodní část se postará o tok orgonu a iniciuje tok orgonu ve vrchní části. Celé to má podstatně vyšší výkon a kvalitu. Tady je výzkum jednoho badatele: http://www.littlemountainsmudge.com/xhdorgonematrixmaterial.htm Doufám, že nenosím dříví do lesa, pokud ano, tak pardon :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den..Mam dotaz..pokud nemam možnost si orgonit sám vyrobit..chtěl bych jen nějaký menší HHG..dá se někde objednat již hotový?..děkuji za odpověď..Míra

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.